Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Agenda

Mei    
  31 Rommelmarkt vvAlteveer
Aanvang: 17:00 uur
     
Juni    
  1 Oud papier
Afval - Drankkarton, kunststof en blik
     
  6 Afval - Groene container groente, fruit en tuinafval
     
  13 Afval - Groene container groente, fruit en tuinafval
    Afval - Drankkarton, kunststof en blik
     
  20 Afval - Grijze container - restafval
     
  22 Trekkertrek - Evenemententerrein Alteveer
     
  24 Textiel
     
  27 Afval - Groene container groente, fruit en tuinafval
    Afval - Drankkarton, kunststof en blik

Regio Agenda

Juni    
  14/16  
   

Vlagtwedder Landbouwbeurs van 14 tot en met 16 juni

De tweejaarlijkse Vlagtwedder Landbouwbeurs vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 16 juni. Op deze grootste plattelandsbeurs van Noord-Nederland zijn zo'n 200 stands te vinden voor boeren, burgers en buitenlui. De organisatie hoopt zo'n 15.000 bezoekers te mogen ontvangen op het beursterrein aan de Onstwedderweg in Vlagtwedde.

De Vlagtwedder Landbouwbeurs is een aantrekkelijke mix van een agrarische vakbeurs en buitenbeurs. Er zijn onder meer vele activiteiten voor kinderen, demonstraties paardensport en HotSaw en alle bezoekers mogen zelf proberen te werken met een grondverzetmachine. Kijk voor nieuws over de beurs, uitvoerige informatie, fotoreportages en een overzicht van de activiteiten op www.landbouwbeursvlagtwedde.nl .

     
  22/23  
   

Het Pagefestival in Stadskanaal heeft Drukwerk 2 en Erwin de Vries gestrikt voor optredens op het festival, dat plaatsvindt op 22 en 23 juni. “Met het boeken van deze legendarische Nederlandstalige band en een van de bekendste Groningstalige artiesten zetten wij een dikke streep onder het familiaire karakter van het Pagefestival”, zegt Nico Wiersema namens de organisatie. “De toegang is gratis en er is iets te doen voor iedereen. Tussen al de beats en elektrische gitaren op zaterdagavond op primetime even een uurtje meebrullen met Harry Slinger, da's toch heerlijk?”

Het Pagefestival - voorheen Pagepop - is een gratis toegankelijk cultuurfestival voor jong en oud dat al sinds 1988 een mix aan muzikale stijlen biedt, onder meer indie, pop, rock, punk, singer-songwriter en elektro. Ook is er een goed gevuld programma met theater, poëzie en beeldende kunst. Op het Pagefestival komt jong talent tot bloei en lopen vele oude bekenden elkaar tegen het lijf, bij optredens of een van de vele bars en foodtrucks.

Drukwerk 2

"Pap, heb jij eigenlijk nog partituren van Drukwerk?”, vroeg de Amsterdammer Bram Slinger vorig jaar aan zijn vader Harry, in de jaren tachtig frontman van de mateloos populaire Amsterdamse band Drukwerk. Met zijn vrienden wilde hij voor de gein bij een gelegenheidsoptreden een paar nummers uit het oeuvre van zijn vaders band spelen. Het geintje eindigde in de opnamestudio, waar de jonge honden met de oude baas het gloednieuwe album Tegen Beter Weten In opnamen vol nieuw werk en meebrulklassiekers als Je loog tegen mij , Marianneke en Ik verveel me zo. En wat vindt de oude frontman met zijn klassieke rode muts er zelf van? “Wie had dit ooit gedacht. Ik kijk er heel erg naar uit om met de jongens het land plat te spelen.”

Erwin de Vries

De liedjes van de bekende Grunneger singer-songwriter Erwin de Vries zijn rauw, puur en eerlijk. Heel direct, mooi, persoonlijk, zo nu en dan absurd, maar altijd met een boodschap. Al meer dan twintig jaar is hij een van de meest succesvolle Groningstalige artiesten dankzij zijn liedjes die zijn geïnspireerd op Groningen, de Groningers en zijn leven. Soms speelt hij alleen, dan weer met band of Noord-Nederlands orkest. De ene keer in een huiskamer, maar even gemakkelijk op een groot podium zoals dat van het Pagefestival. Maar altijd bevlogen en gevoelig: 'In dien daipste daipte zuchst doe hier t licht, vuilst doe hier de waarmee, heurst doe hier t leven '.

Gratis toegankelijk

Het Pagefestival vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni op de dagcamping van het Pagedal in Stadskanaal, bij de Rode Loper. Wat het Pagefestival keer op keer uniek maakt, is het ontbreken van een prijskaartje. Het Pagefestival is volledig gratis, bezoekers kunnen vrij het terrein betreden. Mede dankzij de bijdragen van diverse fondsen, organisaties en sponsors houden we het feest toegankelijk voor iedereen! Het Pagefestival is dit jaar een van de deelnemers aan de festiviteiten rond 50 jaar gemeente Stadskanaal. 'Stadskanaal is Goud'.


Het Pagefestival maakte al eerder de namen bekend van headliner EUT, Inge van Calkar, The Heck, Headfirst, Luka, Black Monsoon en 45acidbabies. En binnenkort hoopt de organisatie met nog meer namen naar buiten te komen. Kijk voor meer informatie op www.pagefestival.nl .

     
November    
  9  
    Diamanten der Volksmusik
Wegens enorm succes in november 2019 opnieuw in de Klinker Winschoten.
Reserveren is nu al mogelijk.
   
     

 

 

 

 

 

Kan uw evenement echt niet missen op onze agenda?
Stuur een e-mail met informatie over uw evenement naar reactie@alteveeronline.nl

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl
 
Volg ons ook op Twitter