Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Column augustus 2018

Veiligheid

Het zal Alteveersters en gebruikers van de Beumeesweg niet ontgaan zijn. Voor de derde keer is de wegversmalling ter hoogte van de Höchte veranderd.De laatste verandering is niet omdat het niet veilig was maar omdat omwonenden last hadden van geluidsoverlast.

Hoeveel jaar ligt die versmalling er al zo? Waarom dan nu pas actie ondernemen? Ik verbaas me hier enorm over.

Er zijn in het verleden een paar heel verdrietige ongelukken gebeurt waardoor de veiligheid drastisch omhoog moest. Tijdens de herinrichting van de Beumeesweg was dit dan ook een prioriteit.

Er is intussen veel geld geinvesteerd in dit stukje Beumeesweg.

Gemeente, Provincie en inwoners stemden in met het eerste, tweede en nu blijkbaar het derde ontwerp. Bij de eerste twee ontwerpen waar de Provincie, Gemeente, inwoners en het toenmalige Plaatselijk Belang bestuur uitgebreid over hebben gesproken, vergaderd en afgewogen stond veiligheid zoals gezegd bovenaan. Dit werd uitgebreid naar buiten gebracht via de media.

Al die jaren was het een duidelijke en veilige oversteekplaats voor de beide scholen. Nu zijn er twee optische oversteekplaatsen bij de Höchte. Bij één van die oversteekplaatsen staan drie keer per dag verkeersbrigadiers.

Of het nu nog veiliger of net zo veilig is geworden weten we (nog) niet. Wel slapen de omwonenden nu beter.

Een gebed zonder einde?

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter