Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Column december 2018

Ja toch?

Een column schrijven voor en over ons dorp, waar op het eerste oog weinig gebeurt, lijkt best een uitdaging. Schijn bedriegt.
Er zijn zoveel onderwerpen dat ik vandaag moeilijk kan kiezen. 
Waar ga ik het over hebben? De dorps enquête? De N366? De sluipers? Of over degene die bedacht dat de borden "doorgaand rijverkeer gestremd" aan de sluipwegen al wel weer weg kunnen. Want "de meeste mensen hebben hun weg naar Stadskanaal wel gevonden". Laten we de laatste drie doen. Dan is de keuze voor de volgende column ook weer iets kleiner. 

Het zal niemand zijn ontgaan dat de N366 van Alteveer naar Stadskanaal is afgesloten. Afgesloten omdat ze de weg veiliger gaan maken en daardoor beter bestand is tegen het toenemende verkeer. Alteveer gaat daarvan profiteren dus iedereen hier is blij met deze werkzaamheden. Toch?

Er kwamen persberichten, websites schreven erover, RtvNoord kwam filmen. Over de sluipers van Alteveer. Ook al leek er wat humor te zijn over de sluipers, iedereen leek ondanks het ongemak toch wel te begrijpen dat het niet veilig is om deze sluiproute te nemen. Dit deed, om deze reden, een hoop verkeer dan ook niet.
Oké, sommigen waren natuurlijk ook gewoon bang voor een bekeuring.

Dat er tegelijk ook glasvezel werd aangelegd maakte het er vooral voor deze mannen en de fietsers, voornamelijk de jeugd van Alteveer, niet veiliger op. Hier zijn we het ook allemaal over eens. Toch?  

Ik ga ervan uit dat we ook allemaal blij zijn met de jeugd van Alteveer. Waarom staat Alteveer dan toe dat die borden worden weggehaald? Zodat het verkeer op deze sluipwegen deze zaterdag al enorm is gestegen. Wie gaat hierover? Wie heeft dit bedacht? En waarom wordt er gedacht dat iedereen zijn weg naar Stadskanaal en andere plaatsen zou blijven vervolgen langs de omleiding.

Was er in die dorps enquête niet een vraag wat we van dorpsbelang Alteveer verwachten? Ja toch?

 


 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter