Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Column februari 2019

Opgelost

Toen ik gevraagd werd om deze columns te schrijven had ik één ding niet verwacht. Namelijk dat er reacties op zouden komen. Naïef? Ja misschien wel. 

Natuurlijk is het mooi als ik iets positiefs schrijf. Dat zou ik ook graag altijd willen doen. Maar daarvoor ben ik niet gevraagd. Mijn taak is dat ik kritisch kijk naar wat er in Alteveer speelt en daarover schrijf. Dat kan ook best positief uitpakken. Dan moet het natuurlijk wel ook echt positief zijn. 

Neem nu de "strijd" om het evenemententerrein. De ene partij roept dat ze wil dat het terrein van Alteveer blijft. De andere partij volgt de regels die de gemeente voor dit terrein heeft opgelegd en geeft daarnaast aan ook graag eigenaar te willen worden. 

Het terrein blijft hoe dan ook van Alteveer. Inpakken en weghalen gaat lastig. In hoeverre is het terrein nu eigenlijk van Alteveer? Met andere woorden: Wat heeft Alteveer aan dit terrein? Naast schaatsen en skeeleren werd er in al die jaren dat het er in deze vorm ligt weinig mee gedaan. 
Het voormalig SMEA-bestuur verloor eerst hun secretaris, daarna voormalig pb Alteveer en vervolgens ook hun penningmeester. Mensen die om uiteenlopende redenen het bijltje erbij neer gooiden. 

Je kunt het toch bijzonder noemen dat in het dorpsbelang wat nu het terrein wil behouden voor het dorp, de voormalig secretaris en penningmeester van SMEA de exploitatie van het terrein op zich willen nemen.
Gaat dat dan nu wel samen met de andere partij? 

De ijsvereniging, die echt bestaansrecht en draagvlak heeft in dit dorp, heeft jarenlang voor het terrein gezorgd. Onderhoud, skeeleren en schaatsen, ze organiseren alles met veel passie en plezier. Voordat het terrein deze vorm had werden er allerlei activiteiten georganiseerd. Gemoedelijk en beheerst.

Wie zou dan nu de beste nieuwe eigenaar zijn denkt u? Hier heeft u vast ook een mening over.

Als de ijsvereniging eigenaar wordt blijft het terrein van Alteveer. Dat is toch wat beide partijen willen? Opgelost!

 


 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter