Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Column juli 2018

Dorpsvertegenwoordigers

Zolang ik me kan herinneren was er in ons dorp altijd een plaatselijk belang. Een groep dorpelingen die zich vrijwillig en zonder eigenbelang inzetten voor Alteveer. Deze groep mensen was een weerspiegeling van de samenleving. Mensen met verschillende status en opleiding. Mensen met een eigen woning maar ook leden met een sociale huurwoning. Mensen met (in lager en voortgezet schoolgaande) kinderen en mensen zonder kinderen. Deze mensen wisten wat er speelde op alle vlakken in ons dorp. Leden mochten daarnaast niet lid zijn van een andere belangenvereniging. Anders zou er sprake kunnen zijn van belangenverstrengeling. Kortom: dorpsbewoners met een hart en doel voor het dorp Alteveer.

Ik heb me altijd afgevraagd hoe deze mensen worden "gekozen". Door wie worden ze geschikt bevonden voor het behartigen van het dorpsbelang. De belangen van ons dorp Alteveer.
Als u in Alteveer woont ook uw belang. Zij nemen belangrijke beslissingen voor ons dorp en dus ook voor u. In de projectenagenda op de website van de gemeente Stadskanaal staan een aantal van de dingen die ze voor ons behartigen, beslissen en uitvoeren. Daarnaast zijn ze aanspreekpunt bij calamiteiten en andere instanties die voor ons dorp belangrijk zijn.

Het dorpsbelang heeft nu weer een compleet nieuw bestuur. Geschikt bevonden door het vorige bestuur. Een compleet nieuw bestuur roept bij mij vragen op. Communicatie met en over het dorp. Hoe doe je dat als compleet nieuw bestuur. Hebben zij de kennis die ze nodig hebben om de belangen van het dorp te vertegenwoordigen. Hoe bereik je de inwoners van een dorp en kom je met ze in gesprek als je de mensen niet echt kent of in Alteveer nog moeilijker hoe kom je in gesprek met mensen die jou niet kennen. Dapper om deze taak op je te nemen.

Ik, als Alteveerster die hier altijd heeft gewoond, ken geen van deze mensen. Toch behartigen ze ook mijn belangen. Ik geef mensen graag het voordeel van de twijfel. Als je deze taak van dorpsvertegenwoordiger zomaar vrijwillig op je neemt moet je het wel goed met het dorp voor hebben.
We gaan het zien.

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter