Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Column juni 2018

Judas

Soms word je geraakt door iets wat je hoort of leest. Dat gevoel kan positief zijn maar ook negatief. Of zelfs allebei tegelijk. Iedereen overkomt het en ook iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om.
Je deelt het op social media, je deelt het met mensen die je lief zijn of soms nog beter.. je houdt het gewoon voor jezelf.

Social media en met name Facebook en Twitter zijn van die haat-liefde kanalen waar iedereen zijn gedachten vrij kan ventileren.
Je kunt op internet overal je gedachten delen. Je kunt ook je gefrustreerde reacties en commentaar kwijt op social media. Niemand die verhaal komt halen. Je krijgt op social media hooguit een paar nare reacties of boze emoticons terug. Daarom houdt het zoveel mensen ook niet tegen.. Sommigen plaatsen daardoor commentaar of een opmerking die ze in het echte leven nooit zouden zeggen. Iedereen die actief is op social media komt zulke mensen en reacties wel eens tegen. Fatsoen is vaak ver te zoeken. Je frustraties delen is ook iets heel anders dan het hebben van een mening.
Jezelf verlagen door een ander naar beneden te halen... Het geeft misschien voor even een goed gevoel maar echt sociaal is het niet.

Je kunt je bij sommige reacties ook bijna niet voorstellen dat zulke mensen gewoon rondlopen in de maatschappij. Toch doen ze dat.

Waarom denk ik hierbij aan Judas?

Normen en waarden, ze vervagen snel op social media.

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter