Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Column oktober 2018

Het lullige grijze vuilnisbakje

Je mag best weten dat ik nogal schrok van de reacties op het grijze "cadeautje" van de gemeente Stadskanaal. Hoe ondankbaar zijn sommige mensen. Zelfs op social media waren de berichten erover veelal negatief. Ik begrijp deze hele negatieve drukte niet. Wees gewoon blij met iets wat je met goede bedoelingen krijgt.

Het vuilnisbakje was trouwens ook niet de boodschap die men kreeg. Het vuilnisbakje was een handigheidje die je kan helpen om je afval beter te scheiden. De boodschap was van een heel ander soort. De boodschap is dat we met z'n allen veel te veel afval produceren. Daar wil de gemeente iets aan veranderen en dit kan alleen met onze medewerking.

In onze gemeente zijn ze volgens mij al heel goed bezig met het scheiden van afval.
Nu wil de gemeente van 56% scheiden naar 75% scheiden en van 168 kilo naar maximaal 100 kilo per inwoner per jaar.

Als je zo naar reageert op zulke dingen, waarbij de gemeente het niet alleen goed met zichzelf voor heeft maar toch vooral met jou en de toekomst, dan zou ik toch eens kijken naar wat jij doet voor een betere wereld. Hoe goed ben jij bezig met de toekomst van jezelf, je kinderen en (toekomstige) kleinkinderen?

Bij het grijze afvalbakje zat een mooie duidelijke folder met alle informatie over dit doel. Afval scheiden? Goed bezig! Als je afval scheiden op de juiste manier doet is het gemakkelijker om opnieuw te gebruiken. Van jouw afval maken ze dan nieuwe producten. Dat alleen is toch al een bijzondere en mooie gedachte. Daarbij is er nog een mooi financieel gevolg voor jezelf. Je bespaart ook nog eens geld met het goed scheiden van afval. Die grijze container hoeft niet zo vaak bij de weg. en dat bespaart je over een jaar een mooi bedrag. In de folder zit ook nog een tegoedbon voor het afvalbrengstation. Scheelt je ook weer 6,-.

Houd er sowieso rekening mee dat vanaf 2019 de grijze container nog maar één keer per vier weken wordt geleegd. Wat ook een fijne besparing op de eindrekening geeft. Je zou hier ook weer negatief naar kunnen kijken ën op kunnen reageren.. Wat waarschijnlijk ook veel mensen doen. Maar geloof mij. Als je al je afval goed scheidt heb je ruim voldoende aan één grijze container per vier weken. Zelfs met een gezin.

Ten slotte kun je ook nog lid worden van de afvalclub. Kun je nog leuke prijzen winnen ook.

Laten we allemaal ons best doen en met dit dorp een record vestigen.
Want waar ons dorp altijd goed in is geweest is presteren.


 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter