Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Ingezonden e-mail - Alteveer Online

Hebt u iets wat u bezig houdt en graag kwijt wilt op Alteveer Online.
Wilt u een oproepje plaatsen voor kaartjes voor een zieke.
Misschien wilt u wel iets vertellen over uw hobby of zoekt u iets.
Dat kan allemaal op de pagina ingezonden e-mail.

Uw e-mail met of zonder foto's kunt u sturen naar reactie@alteveeronline.nl


31 januari '19
Wat is er aan de hand in Alteveer, of met andere woorden wat is er mis in Alteveer


Dit schrijven doe ik als toevoeging op de het vorig stuk, alleen mag mijn naam er best onder. Ben geen geweldige artikel schrijver, maar probeer het zo duidelijk en eerlijk mogelijk te verwoorden.

Als oud organisator en inwoner van Alteveer voel ik mij nog altijd zeer betrokken bij het wel en wee van dat prachtige dorp. Kijk ook vaak op de site,s van makelaars en dergelijke of er veel op stapel is met komende en gaande inwoners en of er al kavels zijn verkocht aan het "streekje''. Stilletjes hoop ik natuurlijk ook nog altijd op een samenwerking tussen de Onstwedder boys en de vv Alteveer. Dit zal het jeugd voetbal alleen maar ten goede komen. Er gaan nu teveel kinderen van voetbal af. Weet best dat Onstwedde meer jeugd heeft, maar over een paar jaar zal niemand er meer over hebben en zal het alleen maar voordelen opleveren. Geloof dat Alteveer toch ook wel nodig was met het tot stand komen van de manege, zwembad, tennisvereniging en hardloopclub. Dat er een einde aan de handels vereniging zal komen is wel logisch er is inmiddels ook een ondernemers plein Alteveer/ Onstwedde in het leven geroepen. Gelukkig zijn er nog wel redelijk veel bedrijven in Alteveer aanwezig. Wil hierbij ook alle lof en dank uitspreken aan alle ondernemers uit Alteveer en Onstwedde voor alle sponsoring en steun die er aan de organisatie,s wordt gegeven. Wat er met de SMEA aan de hand is zal ik niet weten, maar denk dat deze mensen capabel genoeg zijn om een oplossing te zoeken waar een ieder zich in kan vinden.

Eigenlijk kon je het dorp wat betreft organiseren het vroeger indelen in het sportpark, drijscheer en de ijsbaan. Wat toen op viel dat de samenwerking en saamhorigheid groot was. Iedereen gunde mekaar iets.En vooral de evenementen als een lichtweek en bevrijdingsfeesten zorgden voor veel saamhorigheid en vooral plezier. Eens in de vijf jaar moet zoiets ook weer kunnen denk ik, met versierde straten en muziek.

Gelukkig heb je nog 1 school in het dorp, wat denk ik 15 jaar terug een samenwerkingsschool had moeten worden met de openbare school. Natuurlijk is niet alles kommer en kwel, er is een ruilwinkel gekomen, buurtzorg en veel groen rondom het dorp. Het twintig jaar terug beloofde groenpark met uitkijk toren en wandelpaden achter de silo laat wel lang op zich wachten.

Er zijn voldoende evenementen in ons dorp die we kunnen bezoeken, zoals klaverjassen, bingo, sjoelen en meer. We kunnen o.a voetballen, gymmen, volleyballen etc. Laten we daar eerst eens mee beginnen om alle kinderen van groot naar klein samen te laten sporten in Alteveer en dit gaat zeker ook op voor alle bestuurders en aanhang van de dorps verenigingen.

Laten we de komende jaren er voor zorgen dat de neuzen van alle inwoners en ex inwoners van Alteveer weer de zelfde richting uitgaan en vooral alle oud zeer aan de kant schuiven.

Ik woon zelf inmiddels al enige jaren in Veendam maar ben nog altijd ontzettend trots op het dorp waar ik voor het eerst naar school ging, voetbalde, eerste vriendinnetje kreeg en later actief werd in het verenigings leven. Kom er nog vaak te klaverjassen, voetballen ,ijsbaan biertje kopen en doe de sponsoring voor de geel-zwarte trots.

Kom op mensen kritisch zijn is oke, maar de bekende woorden van 'der is ook niks meer" die kunnen ook omgezet worden in "tis hier best wel leuk"

Luuk Schenkel


31-1-'19
Naam schip Poortmanswijk?

Op een foto op uw site is een schip gefotografeerd liggend voor een sluis in de Poortmanswijk. Is het u bekend van wie en/of hoe dat schip heet? De achtergrond van mijn vraag is dat ik al lange tijd op zoek ben naar het schip waarop ik geboren ben. Helaas is van dat schip geen foto in de familie om te vergelijken. Het is mij bekend dat mijn geboorteschip omstreeks 1950-1954 in het bezit is geweest van Berend Hulshof, welke destijds in die omgeving woonde. Met de jongste dochter van hem heb ik contact gehad maar zij kon mij helaas niet verder helpen (zij heeft alle moeite gedaan). Het schip in eigendom van Hulshof kreeg in 1954 de naam Twee Gebroeders en was een bolpraamschip van 62 ton, had een lengte van 22 mtr en breed 4,25 mtr, gebouwd in 1921 op de werf van Smith te Stadskanaal (niet meer bestaand).


Wat is er aan de hand in Alteveer?

Handelsvereniging en SMEA opgeheven? Een inwoner in Alteveer maakt zich zorgen en stuurde ons onderstaand bericht.

Via mijn werk is mij ten gehore gekomen dat stichting SMEA het evenemententerrein niet meer in beheer heeft. Na wat navraag her en der blijkt dat stichting SMEA het terrein wou aanbieden aan de gemeente. En na nog meer navraag blijkt dat stichting dorpsbelangen het waarschijnlijk in beheer krijgt.
Het is toch een vreemd verhaal waar inwoners van het dorp niet over geïnformeerd zijn. Waarom wordt dit niet met inwoners gedeeld, zit hier een luchtje aan? Het kan zovele voordelen voor het dorp hebben als inwoners hierin betrokken worden, Maar waarschijnlijk zijn er een aantal mensen die beslissingen nemen voor het hele dorp. Heel jammer, want er zijn ongetwijfeld inwoners die iets willen betekenen voor het dorp maar de kans niet krijgen. Overleg met dorpsgenoten kan waarschijnlijk tot het organiseren van hele mooie evenementen leiden op het terrein, er kan immers zoveel meer dan skeeleren, een markt of trekkertrek.

Een inwoner


15 april 2018 - Ingezonden e-mail Ina Schenkel - evenemententerrein

Hallo,
Mijn naam is Ina Schenkel. 27 jaar heb ik in Nieuw Buinen gewoond en nu drieenhalf jaar weer terug in het dorp waar ik ben opgegroeid. Weliswaar niet weer aan de beumeesweg 146 maar op Streekje. Ook een prachtige plek met veel ruimte.
Ook hier worden hobby's beoefend zoals vroeger thuis bij mijn ouders Jan en Roelfie Schenkel. Altijd klussen aan auto's en motoren. Voetballers over de vloer, want bij de schenkels kon het en ma had altijd gasten aan tafel. Vond ze gezellig. Ook bij mij thuis kan dat. Gezelligheid!! Voel me weer helemaal thuis hier.

Er zijn natuurlijk veel dingen anders. Vernieuwde beumeesweg, nieuwbouw anders, maar het blijft mijn dorp waar ik ben opgegroeid en waar nog veel van vroeger wonen.

Het enige wat ik heel jammer vind is het evenemententerrein. Altijd maar die troosteloos uitziende gesloten hekken. Vroeger kon iedereen zo de ijsbaan oplopen, om te spelen, stiekem met je vriendje er heen, kortom er was altijd wat te doen. Nu zie je er amper wat. Waar is de gezelligheid van toen gebleven?
Op de ijsbaan hoort toch iets te doen te zijn. Spelende kinderen, meetings, muziek, auto's. Wie mist dit nog meer. Of ben ik de enige in Alteveer die vind dat het gewoon dagelijks toegankelijk moet zijn voor alle inwoners en dat er gebruik moet worden gemaakt van de ruimte om iets te organiseren wat geld op levert voor het hele dorp. Ook de minima in dit dorp moeten toch kunnen profiteren van deze plek. Laat het weten als je het met me eens bent dat de gezelligheid weer naar de kern van het dorp moet.

Groetjes, Ina Schenkel

E-mail mag naar reactie@alteveeronline.nl. Wij sturen de e-mail door.


14 februari 2018 - Ingekomen e-mail Redactie - Mevrouw Raveling - Verhuizing

Ter informatie :

Mevr. Aaldrikje Raveling - Pathuis is sinds 17 - 01 - 2018 verhuisd naar de Bolderbörg in Vlagtwedde.

Onze moeder is een geboren en getogen Alterveerster .

Maar haar gezondheid laat haar in de steek, heeft veel hulp nodig dat kon ze thuis niet meer krijgen.

Het heeft veel impact op onze moeder dat ze na 81 jaar haar zo vertrouwde dorp moet achterlaten.

Ze heeft geen afscheid kunnen nemen van haar dorpje ze is na 1 weekje Refaja naar de Bolderbörg gegaan.

Haar adres is : De Bolderbörg

Irenestr 58
9541 BW Vlagtwedde
Kamer 306

Gr Bea Bakker (Dochter)

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter