Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

Partij voor de Dieren voert actie tegen het kappen van bijna 1000 bomen bij N366

N366, STADSKANAAL, ALTEVEER – De Partij voor de Dieren voert op 24 mei van 8.00 tot 10.00 actie tegen het kappen van bijna 1000 bomen bij de N366.

Het lijkt een verloren zaak, en toch wil de werkgroep Veenkoloniën van de Partij voor de Dieren middels een actie op 24 mei a.s. bij de N366 (op de parkeerplaats gelegen tussen Alteveer en Stadskanaal) aangeven hoe erg het is dat er vooralsnog geen alternatief is geboden om de rigoureuze bomenkap van bijna DUIZEND bomen ten behoeve van de verbreding van de N366 tussen Veendam, Pekela en Stadskanaal te voorkomen.
Voorstanders van verbreding hebben het over veiligheid en tijdwinst. Er kan immers harder gereden worden. Tegenstanders zeggen terecht dat harder rijden altijd tot grotere gevaarzetting leidt en dat tijdwinst verwaarloosbaar is. Ook is harder rijden nadelig voor het milieu, en een toename van fijnstof is iets waar we ook in onze provincie niet op zitten te wachten.
De gevolgen voor het milieu van het kappen van bijna 1000 volwassen bomen zijn groot. Immers, herplanten lijkt mooi, maar het duurt 25 tot 30 jaar voordat deze bomen de Co2-reductie van de omgezaagde bomen kunnen opvangen. Een volwassen boom haalt in 50 jaar tijd zo'n ton Co2 uit de lucht. (bron: http://www.kennislink.nl/publicaties/aflaatbomen-tegen-co2-uitstoot ). De gevolgen van het kappen van 1000 bomen zijn dus enorm. Ook verliezen vleermuizen, roofvogels en talloze andere dieren hun habitat.

De leden van de Partij voor de Dieren werkgroep Veenkoloniën doen de volgende oproep: “Vindt u het ook jammer dat deze bomen moeten wijken voor het verbreden van de weg? Lijkt het kappen van de bomen en de verbredingsplannen u ook onzinnig omdat we allemaal hard aan het werk zijn om klimaatverandering te voorkomen en vindt u ook dat verbreding van wegen alleen leidt tot harder rijden en Co2-toename? Kom dan ook naar onze actie op 24 mei!”

Datum: 24 mei 2016 van 08.00 tot 10.00 uur
Plaats: Langs de N 366 op de parkeerplaats tussen Alteveer en Stadskanaal.


11 mei -Provinciaal Inpassingsplan vastgesteld door Provinciale Staten

Op woensdag 20 april 2016 hebben Provinciale Staten het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de herinrichting van de N366 tussen Veendam en Stadskanaal vastgesteld. De provincie laat dit wegvak deels verdubbelen (Veendam-Nieuwe Pekela) en deels verbreden (Nieuwe Pekela-Stadskanaal). In het PIP staat beschreven waar de N366 precies wordt uitgebreid. Zo is in het PIP vastgelegd dat de extra rijbaan van de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela aan de zuidkant van de weg komt te liggen. Provinciale Staten hebben hier nu dus mee ingestemd. Lees hier meer over het PIP (opent in nieuw venster).

Extra begroeiing
Bij het vaststellen van het PIP is de wens besproken van bewoners bij Ommelanderwijk/Zuidwending en Alteveer om extra maatregelen voor het behoud van hun privacy. De provincie heeft toegezegd dat ze tussen de nieuwe bomenrij langs de weg extra onderbegroeiing gaat aanbrengen.Start verdubbeling
Met het vaststellen van het PIP door Provinciale Staten is de provincie een stap dichter bij de start van de verdubbeling. Met de voorbereidende werkzaamheden is ondertussen begonnen, naar verwachting start de daadwerkelijke aanleg van de verdubbeling in oktober 2016. De verbreding Nieuwe Pekela - Stadskanaal start onder voorbehoud vanaf medio 2017. Er is voor belanghebbenden nog wel een mogelijkheid om tegen het plan in beroep te gaan bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (kijk voor meer informatie daarover op de pagina over het PIP ). Het inpassingsplan met de bijbehorende stukken ligt vanaf 20 mei 2016 tot en met 30 juni 2016 voor iedereen ter inzage op de volgende plaatsen:

  • de mediatheek van het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 in Groningen, op werkdagen: 8.30-17.00 uur;
  • het gemeentehuis van de gemeente Pekela, Raadhuislaan 8 in Oude Pekela, op maandag tot en met donderdag: 9.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur, op vrijdag: 9.00-12.00 uur;
  • het gemeentehuis van de gemeente Stadskanaal, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal, op werkdagen: 8.00-17.00 uur;
  • het gemeentehuis van de gemeente Veendam, Raadhuisplein 5 in Veendam, op maandag tot en met woensdag: 9.00-16.00 uur, op donderdag: 9.00-20.00 uur en op vrijdag: 9.00-15.00 uur.

Het inpassingsplan met bijbehorende stukken is ook te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het planidentificatienummer NL.IMRO.9920.IPN366VENPST-VA01. U kunt het plan ook bekijken of downloaden via www.provinciegroningen.nl .2 mei - Meivakantie Alteveer
Het is vandaag een prachtige zonnige vakantiedag. Kinderen in ons dorp gaan dan graag vissen.
Zo ook kleine Huls aan de Veenhofsweg.


Herdenking 4 mei - Alteveer
19:40 uur
- start van de herdenking door samenkomst op het Kerkplein.
- Vertrek naar het oorlogsmonument.
- Welkomstwoord door dhr. Van Voorst.
- Voordracht gedichten.
- Toespraak door wethouder dhr. F.J.C. Boen en fractievoorzitter E. Idema.
20:00 uur
- Twee minuten stilte.
- Wilhelmus en het Pools volkslied gespeeld door muziekvereniging Excelsior.
- Kranslegging namens de gemeente door wethouder dhr. F.J.C. Boen en fractievoorzitter E. Idema, plaatselijk belang en leerlingen van CBS De Höchte.
- Bloemlegging door publiek door middel van een defilé langs het monument.

Bron: Kanaalstreek


Naar Onstwedde.nl


MEIVAKANTIE HUISARTSPRAKTIJK DE KROON GEWIJZIGD.

De meivakantie van huisartspraktijk De Kroon, welke gepland stond van 2 t/m 6 mei, is verplaatst. We hebben vakantie van 13 t/m 16 juni.
De eerste week van mei is de praktijk dus gewoon open.
De zomervakantie zal doorgaan zoals gepland was: 8 t/m 26 augustus.


 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter