Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

SMEA zoekt bestuursleden

Omdat vers bloed nieuwe ideeën brengt is SMEA op zoek naar enthousiaste mensen die het bestuur willen komen versterken. Het dagelijks bestuur bestaat uit vrijwilligers en houdt zich bezig met het in stand houden van ons evenemententerrein en het faciliteren van de organisatie van evenementen. Ben je nieuwsgierig? Informeer vrijblijvend bij secretaris Johan Bekker (06 20 60 35 53) of voorzitter Leendert Lentz (06 22 24 49 49). Een mail sturen naar info@evenemententerrein-alteveer.nl kan ook.


17 april - Spanningen in Pekelder politieke coalitie rondom herindeling

PEKELA – Het botert op het ogenblik niet zo tussen de coalitiepartijen SP en Samen Voor Pekela (SVP) in het Pekelder gemeentebestuur. De spanningen liepen vorige week, tijdens de laatst gehouden raadbijeenkomst, dusdanig hoog op dat de SP dreigde met een heuse breu k.

Aanleiding was een brief rond de gemeentelijke herindeling. In het stuk dat naar het provinciebestuur zou worden gestuurd stond dat Pekela tot aan de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen niet met initiatieven voor een herindeling komt en evenmin initiatieven van buitenaf ondersteunt. Onderhandelingen daarover worden aan de nieuwe raad over gelaten.

Zoals bekend is in februari van dit jaar de geplande fusie tussen de gemeenten Pekela, Stadskanaal en Veendam door laatstgenoemde afgeketst. SP-woordvoerder Pim Siegers sprak tijdens de behandeling van een uitstekende brief.

Lex Kupers, fractieleider van de SVP, wilde het schrijven echter wijzigen. Hij stelde dat als de provincie of een andere gemeente nog tijdens deze raadsperiode met nieuwe voorstellen komt, daarover moet worden gepraat.

Kupers zei verder dat voortschrijdend inzicht en onderzoek zijn partij hadden overtuigd van het feit dat een fusie met Veendam en Stadskanaal goed is voor de Pekelder bevolking. Omdat de beraadslagingen hoog opliepen, besloot burgemeester Jaap Kuin de brief niet te versturen.

In mei wordt het stuk opnieuw besproken. SP en SVP willen elkaar nu zo snel mogelijk treffen om over de affaire te spreken. Voor Pim Siegers kunnen de nieuwe inzichten van de SVP echter een breekpunt zijn, temeer omdat de SVP over de herindeling al een paar keer van mening is veranderd.

Bron: Het StreekbladNieuwsbrief snel internet Westerwolde en Stadskanaal


Klik op de afbeelding om de nieuwsbrief helemaal te kunnen lezen.April 2017 - Bewegen met een longziekte? Ja natuurlijk!

Op 20 april gaat het bij Longpunt Oost Groningen over ‘ bewegen met een longziekte? Ja natuurlijk! Bewegen is gezond voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met een longziekte. Behoud van conditie is belangrijk voor longpatiënten. Voldoende bewegen, letten op de ademhaling, bij wie kunt u terecht om uw conditie op peil te krijgen en te houden?

Gastsprekers zijn mw. A. Töben, fysiotherapeut FTC Noord en mw. J. Gaastra fysiotherapeut van het Mantinghcentrum

Tijdens de middag is er alle gelegenheid om met de zorgverleners in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom om 14.00 uur in woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander, Kaap de Goede Hoop 1 in Veendam.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt . Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl Zie ook www.groningen.longfonds.nl

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter