Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws Alteveer Online

 

Facebookpagina - Red ons Refaja

Vanaf zaterdagmorgen 25 augustus 9.00 uur zit Peter Kleine voor het Refaja tot er verder overleg is.
Wij willen hem hierin steunen en roepen de mensen uit het “Refaja-gebied” dan ook op om hem te komen steunen en langs te komen om hem een hart onder de riem te steken.

Wij willen ook dat er weer overleg komt...

Delen bereikt velen en vinden we lief...
De facebookpagina vind u hier: https://www.facebook.com/Red-ons-Refaja-190883785069402/


Sluiting kinder- en kraamafdeling Hoogeveen en Stadskanaal is definitief

De kinder- en kraamafdelingen van de ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal worden definitief gesloten. Vanaf half september worden de klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde van Treant geconcentreerd in het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Dat heeft de raad van bestuur van Treant zojuist aan de medewerkers meegedeeld. De twee klinische afdelingen in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal worden 13 september gesloten en in Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen op 15 oktober. Vanaf dat moment zijn in Stadskanaal en Hoogeveen geen bevallingen meer mogelijk. Ook kunnen er geen kinderen meer worden opgenomen.

Op de dag van sluiting in Stadskanaal gaan de kinder- en kraamafdeling van het Scheper Ziekenhuis weer open. Deze afdelingen in Emmen werden eind vorig jaar tijdelijk gesloten vanwege een tekort aan kinderartsen.

Dat tekort bestaat volgens bestuursvoorzitter Carla van de Wiel van Treant nog steeds. ,,Zorg voor onze jonge patiënten en hun familie leveren we het liefst op drie locaties, maar dat lukt niet op een verantwoorde manier als gevolg van een structureel tekort aan kinderartsen.”

Met de rug tegen de muur

Van der Wiel zegt verder: ,,Niemand wil dit, ook Treant niet. We zijn inmiddels wel zo ver dat we allemaal beseffen niet anders te kunnen, langer wachten is simpelweg onverantwoord. We hebben goede afspraken gemaakt hoe we de zorg, gegeven de personeelstekorten, zo goed mogelijk kunnen organiseren. Alleen door samen te werken kunnen we goede zorg voor deze regio behouden”.

Volgens de bestuursvoorzitter staat Treant met de rug tegen de muur. ,,Patiëntveiligheid gaat altijd voor en daarom moeten we de klinische zorg concentreren in Emmen. We zijn ons goed bewust van mogelijke gevolgen voor onze jonge patiënten en hun familie. Met de keuze voor locatie Scheper kunnen we kwaliteit van zorg garanderen en houden we de gevolgen voor onze patiënten zo beperkt mogelijk”.

Gevolgen spoedeisende zorg kinderen en geboortezorg

De concentratie heeft volgens een woordvoerder Treant gevolgen voor de geboortezorg en de (spoedeisende) zorg voor kinderen. ,,Patiënten uit de regio Stadskanaal en Hoogeveen kunnen straks bevallen in Emmen. Het WZA in Assen is bereid en in staat om waar nodig bevallingen over te nemen. Ook met de ziekenhuizen in Hardenberg, Scheemda en Zwolle hebben we goede afspraken gemaakt over het eventueel overnemen van zorg.”

Thuis bevallen blijft gewoon mogelijk, zegt de woordvoerder. ,,Al zal er door verloskundigen uit voorzorg mogelijk eerder worden gekozen voor een bevalling in het ziekenhuis. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft de verloskundigen geïnformeerd dat in voorkomende gevallen gekozen kan worden voor een poliklinische bevalling zonder eigen bijdrage.”

Andere ziekenhuizen in Noorden kunnen geen kinderartsen leveren

Treant kondigde de maatregelen afgelopen mei al aan. Het ging toen nog om een voorgenomen besluit. ,,Sindsdien is er veelvuldig overleg geweest met alle betrokken partijen waaronder verzekeraars, huisartsen, verloskundigen en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Alle mogelijke scenario's zijn onderzocht. Zo heeft Treant samen met Zilveren Kruis gesproken met de ziekenhuizen in het Noorden om te bezien of zij op korte termijn kinderartsen konden leveren of detacheren. Dat bleek echter niet mogelijk.”

Bron: dvhn


De gemeente Stadskanaal is teleurgesteld over sluiting kindergeneeskunde Refaja

De gemeente Stadskanaal is zwaar teleurgesteld over het besluit van Treant om kindergeneeskunde en verloskunde definitief te concentreren in Emmen.

De gemeente Stadskanaal is bezorgd over de gevolgen van de sluiting van deze afdelingen in het Refaja. Gesprekken met Treant hebben niet kunnen voorkomen dat de klinische kindergeneeskunde en de klinische verloskunde vanaf 13 september wordt verplaatst naar Emmen. Wethouder Lian Veenstra: ‘Dit is slecht voor de 80.000 inwoners van onze regio. De reistijd van patiënten die dringend zorg nodig hebben, neemt toe. En daarmee de kans op gevaarlijke situaties. En ook voor familie en vrienden zal een bezoek langere reistijd met zich meebrengen. We leggen ons daarom niet zomaar neer bij het definitieve karakter van deze beslissing en willen een betere oplossing voor de lange termijn'.

Ook is de gemeente bang voor de werkgelegenheid en een verslechtering van de regio als aantrekkelijke vestigingsplaats. Daarom brengt ze dit najaar organisaties en instellingen samen om een goed en realistisch scenario voor goede zorg in de regio te ontwikkelen. Veenstra: 'We zijn er van overtuigd dat het beter kan dan de regiovisie van Treant. Zorg gaat over mensen en over de leefbaarheid van een gebied. Dit staat onder druk en zal anders moeten worden georganiseerd. Maar dat doe je niet door er alleen bedrijfsmatig naar te blijven kijken maar door de samenwerking te zoeken. We geven het dan ook niet op en zullen met een brede visie voor de zorg in ons gebied komen. Klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde in ons Refaja zijn wat ons betreft een onderdeel van dit scenario.'

Bron: Westerwolde Actueel. Foto: Catharina Glazenburg


Keimarkt - 12 september

Er is live muziek aanwezig en voor de kids een springkussen. Van Oort vishandel uit Gronngen, Slagerij Hemmen, bakker Meinds, Daalman snacks , Zaal12 en vele andere standhouders hebben een plaats of kraam gereserveerd.

Voor meer informatie: luukschenkel@hotmail.com


Hond Butcher aangereden op Alteveersterweg - Hij is weer thuis

Vanmorgen 16 augustus is op de Alteveersterweg de hond Butcher aangereden.
Helaas is Butcher ervandoor gegaan. Familie/vrienden zijn nu aan het zoeken en het dierenasiel wordt ingelicht. Mochten jullie Butcher zien/vinden stuur dan een email naar reactie@alteveeronline.nlRefaja Ziekenhuis stelt deel geplande operaties uit

Patiënten die wachten op een operatie in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal - of in één van de andere twee ziekenhuizen van de Treant Zorggroep - moeten mogelijk langer wachten totdat ze aan de beurt zijn.

Door een tekort aan verpleegkundigen en relatief veel acute patiënten, ziet Treant zich gedwongen een twintigtal niet-spoedeisende operaties uit te stellen.

52 operaties

In de zomer worden altijd al minder operaties ingepland dan in de rest van het jaar. Tussen nu en half september stonden in totaal 52 operaties op de rol. In ruim de helft daarvan is geen uitstel mogelijk. die gaan dus sowieso door.

Knieoperaties en borstvergrotingen

Voor 23 operaties geldt dat ze eventueel wel kunnen worden uitgesteld. Het gaat dan om bijvoorbeeld een meniscusoperatie of een borstvergroting. In deze gevallen wordt van dag tot dag bekeken of ze door kunnen gaan. Maar als het tegenzit, krijgt de betreffende patiënt een telefoontje en wordt een nieuwe afspraak gemaakt.

Hitte speelt een rol

Het uitstellen van niet-acute operaties in de zomer gebeurt wel vaker, zegt een woordvoerder.

'Maar door de hitte van de afgelopen tijd moeten mensen die al kampen met een afnemende gezondheid eerder worden geholpen. Dat betekent dat anderen dan even moeten wachten.'

Bron: RtvNoord


'Thuis hebben we elkaar een flinke groepsknuffel gegeven'


Foto RtvNoord

Toen er woensdag naast de Borgesiusweg tussen Wedde en Oude Pekela een auto op de kop in de sloot terechtkwam, bedachten vier omstanders zich niet en grepen in. Donderdag werden de redders in het zonnetje gezet.

Op één van de redders na - hij viert thuis zijn verjaardag - zijn alle betrokkenen een dag na het ongeluk uitgenodigd op het gemeentehuis in Wedde. De meest dankbare persoon is zonder twijfel de bestuurder zelf. Samen met zijn vrouw en dochters wil hij zijn redders nogmaals bedanken.

Vier man de sloot in

'Ik weet nog hoe ik eraan kwam rijden en er al een paar mensen stonden te kijken wat er was gebeurd', blikt omstander Pieter Roelfsema terug. 'Vervolgens zijn we met vier man in de sloot gestapt en hebben we de bestuurder uit de auto gehaald.'

Harry Smid was één van de drie anderen die een helpende hand toestak. 'Door de auto in de sloot wat te draaien en omhoog te tillen, kon de achterdeur open', weet hij nog. 'De bestuurder was al naar de achterbank geklommen en kon er zo uit. Ik ben blij dat het is goed gekomen.'

Lucht happen

De bestuurder die met zijn auto op de kop in de sloot belandde, spreekt zelf van een vreselijke ervaring'. 'Ik klom, nadat ik in de sloot was beland, snel naar de achterbank om naar lucht te happen. De voorkant van de auto lag al gauw onder water', vertelt hij.

'Het was donker en je ziet dat het water steeds hoger komt te staan. Ik had zelf geen idee van de tijd, maar hoorde dat ik in total zo'n zes minuten in het water lag. Gelukkig schoten een aantal helden te hulp.'

Groepsknuffel

De dochters van de bestuurders waren naar eigen zeggen in shock toen ze hoorden wat hun vader was overkomen. 'Toen hij weer thuis en gedoucht was, hebben we elkaar een flinke groepsknuffel gegeven', zegt één van de meiden.

Loco-burgemeester Giny Luth van Westerwolde hoort de warme woorden met een brede glimlach aan. 'Ik krijg er kippenvel van als je twee van die prachtige meiden hoort vertellen hoe blij ze zijn dat het goed is afgelopen. Ze hebben hun vader gelukkig nog', stelt ze tevreden vast.

Bron: RtvNoord


Werkzaamheden N366

De werkzaamheden tussen Alteveer en Stadskanaal starten naar verwachting in oktober. Daarbij wordt het wegvak voor een aantal weken afgesloten. De aannemer moet nog plannen in welke periode dit precies gaat gebeuren. De werkzaamheden tussen Nieuwe Pekela en Alteveer starten later, waarschijnlijk in 2019.

Voor de werkzaamheden tussen Alteveer-Stadskanaal wordt een informatieavond gehouden in de Drijscheer. Zodra de juiste datum daarvan bekend is berichten we u hierover.

Namens N366veilig


Auto's uitgebrand aan Beumeesweg in Alteveer


Foto: Dennie Gaasendam

Vrijdagmiddag omstreeks 17:00 uur werd brandweer Nieuwe Pekela en Vlagtwedde opgeroepen voor een Prio 1 melding autobrand aan de Beumeesweg in Alteveer. Op een terrein nabij een autosloperij stonden twee voertuigen volledig in brand. Brandweer Nieuwe Pekela die snel ter plaatse was had de brand snel onder controle. De brandweer van Vlagtwedde die niet veel later ook arriveerde kon niet veel later terugkeren naar de kazerne. Hoe de brand is onstaan is niet bekend.

Bron: Prachtig Pekela


VIB en Mabin Groningen slaan handen ineen voor beheer glasvezelnetwerken

Op maandag 30 juli hebben Luit Huisman en Herman Bolmer namens VIB Netwerken een vijfjarige overeenkomst getekend met glasvezelaanbieder Mabin Groningen over het beheer van het nieuwe glasvezelnetwerk. De aanleg hiervan vindt momenteel plaats, nadat Mabin Groningen in december 2017 een succesvolle vraagbundeling afsloot in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal.

Controle

VIB Netwerken zal tijdens het gehele bouwproces toezien op de kwaliteit van het aan te leggen netwerk. Hierbij wordt nauw samengewerkt met aannemer Van Gelder Telecom. ”VIB fungeert als een soort kwaliteitsafdeling”, stelt Gerrit Franken, Manager Operations van Mabin. “Ze zullen onder meer nagaan of de aanleg voldoet aan de bestaande wetgeving en is uitgevoerd volgens de werkafspraken, vanaf start bouw tot aan de oplevering. Verder voeren zij preventief en correctief onderhoud uit, leggen zij na de nieuwbouwfase de na-aansluitingen aan en zorgen ze dat de netwerkadministratie op orde blijft.”

Hogere netwerkkwaliteit

Mabin Groningen is verheugd over de samenwerking met VIB. Met de vijfjarige beheerovereenkomst verwachten zij een nog hogere netwerkkwaliteit te kunnen garanderen. De bouwwerkzaamheden in het buitengebied zijn inmiddels volop aan de gang. Na de zomervakantie zullen de eerste woningen daadwerkelijk worden aangesloten.

Informatieavonden aanleg glasvezel

Het zal niet lang meer duren voor de eerste huizen aangesloten worden.
Daarom organiseert Mabin in samenwerking met de stchtng een aantal informatieavonden in die gebieden, die binnenkort aangesloten worden.
Op die avonden krijgt u o.a.:

  • uitleg over het bouwproces
  • uitleg over de installatie

De eerste avonden:

Datum Waar
12-sep d'Ekkelkamp Kerklaan 7, 9591 AH Onstwedde
20-sep Summertime , Musselweg 41, 9584 AA Mussel
2-okt Drijscheer , Keiweg 1, 9661 TV Alteveer
10-okt Boschhuis , Voslaan 6, 9561 LH Ter Apel
31-okt Het oude Wapen , Hoofdweg 70, 9697 NL Blijham

Alle avonden beginnen om 19.00 uur.

Uitnodiging

Bewoners die zich al ingeschreven hebben bij Mabin ontvangen een uitnodiging per mail.

Maar ook degenen die zich nog willen inschrijven zijn van harte welkom

Nog inschrijven? Vraag Mabin!

Meldt u bij Mabin. Mabin beoordeelt of aansluiting mogelijk is.

Inschrijven klik hier.

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter