Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

Kerstavond Alteveer

Ook dit jaar kwam Excelsior op Kerstavond muziek maken op verschillende locaties.
Een mooie traditie in Alteveer.


Van wie is deze kat/kater
Beetje schuw, logeert al een aantal weken in Miep, onze kat, haar buitenverblijf.
Beumeesweg 134,Tel: 0610182771.


Glasvezel Westerwolde - Meer dan 50% gehaald!!

De eindstreep is bereikt: Glasvezel in de buitengebieden van Westerwolde en Stadskanaal. We zijn het eerste buitengebied in de provincie met glasvezel.


1 december - Uut de oale deuze

Onze redactie heeft van diverse mensen "nieuwe" foto's gekregen voor de pagina's van "uut de oale deuze". Bij het kopje optochten ziet u de eerste foto's. Wij zullen de komende weken de pagina's van uut de oale deuze gaan utbreiden.

Hebt u ook foto's van vroeger die u op Alteveer Online wilt laten zien neem dan contact op met onze redactie: reactie@alteveeronline.nl


N366 - Ontwerp-inpassingsplan ter inzage

De provincie is bezig met voorbereidingen om de N366 tussen Veendam en Stadskanaal aan te pakken. De weg wordt verdubbeld en verbreed. Hoe de weg eruit komt te zien is vastgelegd in een provinciaal bestemmingsplan, het zogeheten Provinciaal Inpassingsplan N366 Veendam-Nieuwe Pekela-Stadskanaal. Het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan ligt vanaf 19 november zes weken lang ter inzage. Iedereen die wil, kan hierover zijn mening geven.

Tussen Veendam en Nieuwe Pekela gaat de provincie de N366 verdubbelen naar twee rijbanen met ieder twee rijstroken. Van Nieuwe Pekela tot Stadskanaal wordt de weg verbreed naar 8,60 m. Tijdens het verbreden van de weg gaat de provincie ook de kruising bij Pekela-Zuid ongelijkvloers maken. Hoe de weg en de nieuwe kruising eruit komen te zien, staat in het provinciale inpassingsplan. Afgelopen zomer lag het voorontwerp van dit plan al ter inzage. Hierop zijn een aantal inspraakreacties die nu zijn verwerkt in het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan.

Uw mening over het ontwerp
U kunt van 19 november tot en met 30 december 2015 uw mening geven over het ontwerp- inpassingsplan. Waar u het plan kunt inzien en hoe u uw mening kunt geven, leest u op de pagina ' Provinciaal Inpassingsplan '.

 


Snel internet Westerwolde: laatste week om in te schrijven!

Bewoners van het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal hebben nog tot maandag 4 december 2017 om zich aan te melden voor glasvezel. De aanmeldingen gaan goed en liggen heel mooi op schema om de minimaal benodigde 50% inschrijvingen te behalen, want alleen dan krijgt glasvezel in het buitengebied groen licht.

Dat het aantal aanmeldingen uitstekend op schema ligt is mede te danken aan de drukbezochte inloop- en inschrijfmiddagen, die in de afgelopen periode zijn georganiseerd op initiatief van de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal. Veel bewoners zien in dat de laatste dag van de vraagbundeling nadert en hebben zich aangemeld.

U kunt zich morgen nog inschrijven.

Zaterdag 2 december | Dorpshuis Elim te Holte | 13.30u – 17.00u

Zaterdag 2 december | Vlagtwedde Zaal12 | 10.00u – 13.00u

Zaterdag 2 december | Sellingen Gemeentehuis | 10.00u – 16.00 u

Mochten mensen besluiten zich na de aanmeldingstermijn toch snel internet te willen betalen ze behoorlijk meer voor hun aansluiting.


 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter