Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer


Tweenul.nl plaatste 25 januari een artikel over Alteveer man Bert Schenkel


Foto Gert Meulman tweenul.nl

Bertus Schenkel (60), momenteel woonachtig in Wagenborgen, maar een op en top Alteveer man. Hieronder zijn verhaal.

Officieel ben ik lid van de KNVB vanaf 01/06/1966. Destijds waren er nog pupillen en daarna kwam je bij de B-junioren en daarna de A-junioren, waarna aansluitend bij de selectie van het 1e en 2e elftal. Door een auto-ongeval ben ik meer dan een jaar uit de roulatie geweest, waarna ik weer rustig begonnen ben bij de A-junioren. Daar scoorde ik in de wedstrijd tien goals, waardoor de trainer mij direct opriep om mee te doen bij het eerste elftal.

Promotie
Ik heb ongeveer twaalf jaar in het eerste gespeeld en met dit elftal mooie successen behaald. Het hoogtepunt was het kampioenschap van de vierde klasse en promotie naar de derde klasse, dit onder trainer Jetze Pascal. Door de vele blessures binnen het team zijn we echter het jaar daarop alweer gedegradeerd. Ik heb ook nog een proefwedstrijd gespeeld bij SC Veendam. Naast het voetballen ben ik tevens jeugdleider geweest van zowel de D-junioren als de B-junioren en de A-junioren. Daarnaast was ik ook scheidsrechter bij de jeugdteams en later ook bij de lagere senioren. In die periode maakte ik ook deel uit van het jeugdbestuur.

Gebroken nekwervel
Rond mijn 30ste werd mijn loopvermogen minder. Na vele onderzoeken en met de komst van de MRI-scan werd geconstateerd dat ik bij dat ongeval een gebroken nekwervel heb gehad, wat toen niet ontdekt was. En door negen weken platliggen scheef was aangegroeid; hetgeen de zenuwbaan en het ruggenmerg bleek te hebben aangetast. Dit bleek niet te herstellen, maar is wel tot staan gebracht. Dat was dus het einde van mijn voetbalcarrière. Inmiddels was ik voorzitter van het jeugdbestuur; daarnaast was ik op mijn 26ste voorzitter van de stichting Plaatselijk Belang en de Culturele Werkgroep van Alteveer; daarnaast werd ik ook voorzitter van de supportersvereniging van vv Alteveer en in juni 1986 ben ik toegetreden tot het hoofdbestuur van de vereniging en werd gelijk gebombardeerd tot voorzitter. Op dat moment was ik tevens leider van het 1ste elftal. Dat heb ik toen afgestoten omdat de combinatie leider 1ste elftal/voorzitter voor mij moeilijk te combineren viel. Ik ben daarna nog wel vele jaren leider geweest van het 3de elftal. Verder draaide ik ook nog kantinediensten en schoonmaakdiensten mee. Mijn voorzittersfunctie heb ik 24 jaar met veel plezier vervult.

Geridderd
Ik ben nu 50 jaar van de club. In de loop der jaren ben ik beloond met een aantal verrassingen; bij 20 jaar voorzitterschap kreeg ik van de vereniging een horloge met het embleem van vv Alteveer op de wijzerplaat en de KNVB vereerde mij met de gouden bondsspeld; bij 25-jarig lidmaatschap van de vereniging kreeg ik het verenigingsspeld wat daarbij hoort. Door mijn vele activiteiten bij en voor de vv Alteveer en andere maatschappelijke werkzaamheden werd ik tot mijn verbazing benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. En bij mijn afscheid als voorzitter werd ik door de vereniging benoemd tot erelid. Ik heb na deze periode enigszins afstand genomen om anderen, mijn opvolgers, niet voor de voeten te lopen. Je hebt natuurlijk in de loop der jaren heel veel inside-kennis verworven en je wilt niet opdringerig lijken. Ik volg mijn cluppie zeker nog; dit doe ik via internet, natuurlijk via TweeNul en door gesprekken met andere voetballiefhebbers. In de toekomst ga ik wel weer vaker bij mijn cluppie kijken. Ik ben en blijf in mijn hart toch echt een Alteveer-man!

Bron: Gert Meulman - tweenul.nl


N366 drie weekenden afgesloten

De provincie Groningen gaat dit jaar beginnen met het verdubbelen van de provinciale weg N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela. Daarnaast voert de provincie langs de weg voorbereidende werkzaamheden uit voor verbreding van de weg tussen Nieuwe Pekela en Stadskanaal. In voorbereiding hierop moet de provincie tussen Veendam en Alteveer bomen kappen en lage begroeiing, zoals struiken, weghalen. Dat gebeurt in twee of drie weekenden rond de voorjaarsvakantie in februari.

Drie weekenden afgesloten

De provincie voert de werkzaamheden uit in drie weekenden rond de voorjaarsvakantie. Bij goed verloop van de werkzaamheden is afsluiting in het derde weekend misschien niet nodig.

De N366 is afgesloten voor al het verkeer:

  • van vrijdag 17 februari 19.00 uur tot maandag 20 februari 06.00 uur tussen Veendam en Nieuwe Pekela ;
  • van vrijdag 24 februari 19.00 uur tot maandag 27 februari 18.00 uur en zonodig:
  • van vrijdag 3 maart 19.00 uur tot maandag 6 maart 06.00 uur tussen Nieuwe Pekela en Alteveer .

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via provinciale wegen om hinder door sluipverkeer in de dorpen rond het wegvak zoveel mogelijk te voorkomen. Op onderstaande kaart met omleidingsroutes (klik op afbeelding voor grotere versie, pdf) ziet u hoe het verkeer wordt omgeleid. De routes worden met borden aangegeven langs de weg en gepubliceerd via onder meer advertenties in de huis-aan-huisbladen.

Ruimte voor een veilige weg

De N366 wordt tussen Veendam en Nieuwe Pekela verdubbeld om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de weg te verbeteren. Om ruimte te maken voor een extra rijbaan met twee rijstroken, is vorig najaar een deel van de bomen aan de zuidkant van de weg verplaatst. De overgebleven bomen worden binnenkort gekapt.

Tussen Nieuwe Pekela en Alteveer gaat de provincie bomen en lage begroeiing kappen. Dit wegvak wordt verbreed naar 8,60 meter. Nieuwe bomen komen vervolgens verder van de weg af te staan.

Nieuwe aanplant en compensatie

Na de kapwerkzaamheden zal de omgeving van de weg tussen Nieuwe Pekela en Alteveer tijdelijk kaal zijn. Bijna overal langs dat wegvak plant de provincie na de herinrichting van de weg en het ongelijkvloers maken van de kruising bij Pekela-Zuid weer nieuwe bomen en struiken. Uiteindelijk komt de weg dus weer in het groen te liggen. Voor de bomen die tussen Veendam en Nieuwe Pekela verdwijnen, worden in natuurgebied Westerwolde nieuwe bomen teruggeplant.

Bron: N366Veilig


23-1 - IJsbaan Alteveer

Bij temperaturen boven 0 is het ijs op de baan te zacht om te schaatsen.
Met 200 mensen op de baan is deze dan binnen een uur stuk gereden.
Dit is de reden dat het bestuur van IJsvereniging de Toekomst besloten heeft, dat zo gauw de temperatuur zakt de baan open gaat.
Hou daarom de temperatuur en de website van de vereniging goed in de gaten.


Geboorteplek Japiena Huls - Wie kan hier meer over vertellen?

Update 23-1:

In 1910 verkoopt Arend Huls zijn winkel (en woonhuis?) aan Hr Feringa:

In 1924 heeft Feringa het perceel dat hij heeft gekocht van A Huls in 1909 al weer te koop aangeboden

De verkoop door Feringa vindt plaats in een CAFE, NAAST het te verkopen eerder gekochte winkel (zonder cafe):.

 


In 1939 koopt Feringa nog een cafe/kruidenierszaak. Dat klinkt uit het artikel die we hieronder zien.

Dat is dan Beumseweg 86. En met ‘K88' gaat het er wel erg op lijken dat dat gewoon Beumseweg 88 is?

Wie weet dit? Graag een reactie naar reactie@alteveeronline.nl

Ingezonden e-mail:

Geboorteplek Japiena Huls

Beste bezoekers Alteveer Online.

Vooralsnog komen we vanuit het kadaster niet verder om het hedendaagse adres te achterhalen. Maar wellicht dat er in het collectieve geheugen van Alteveer nog een aanknopingspunt te vinden is? Ik zou het namelijk fantastisch vinden als ik samen met mijn vader de geboorteplek van zijn moeder op zou kunnen zoeken.

Als suggestie vanuit de archief medewerkers in Stadskanaal benader ik graag de Alteveerders/sters met de volgende vraag: Mijn oma (Japiena Huls) is in 1909 in Alteveer geboren (maar later met het gezin Huls naar Groningen-Stad verhuisd). Via het archief in Stadskanaal heb ik inmiddels achterhaald dat zij op perceel K88 heeft gewoond.

Alvast heel erg hartelijk bedankt voor jullie meedenken.5 januari - Auto belandt in sloot bij Alteveer

Op de Borgesiusweg tussen Wedde en Alteveer is donderdagavond een auto van de weg geraakt en in de sloot beland.

De hulpdiensten waren ter plekke om de bestuurder uit de auto te bevrijden. Het is niet bekend hoe het slachtoffer eraan toe is.

bron: RtvNoord
Foto: Dennie Gaasendam


N366 - Verbreding wegvak Alteveer-Stadskanaal en aanpassing landschap
Start: 2017
Duur: Half jaar
Bron: N366 veilig

 

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter