Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

Burgemeester Galama botst over motie

Ingrid Sterenborg (ChristenUnie) heeft gisterenavond de gemeenteraadsvergadering voor een deel moeten leiden. Dit gebeurde nadat burgemeester Baukje Galama een hoogoplopend meningsverschil kreeg met raadslid Klaas Pals (D66) over een motie.

Westerschool
Pals wide deze indienen om het bestuur van scholengroep OPRON aan een gesprek met een deel van de gemeenteraad te onderwerpen omdat OPRON in ‘hun' ogen nalatig heeft gehandeld bij het sluiten van de Westerschool in Stadskanaal noord. De burgemeester vond dat die motie ‘technisch gezien' niet in orde was en voelde dus niets voor een soort van hoorzitting over het openbaar onderwijs. De meeste politieke partijen vonden dat echter van wel.

Schorsing
Hierop volgde een schorsing waarna burgemeester Galama niet terugkeerde als voorzitter van de gemeenteraad. Plaatsvervangend voorzitter Sterenborg nam haar plaats in. De motie, ingediend door D66, werd door de raad aangenomen. De ChristenUnie en het CDA steunen Galama in haar betoog. Volgens de christelijke partijen heeft Galama wel een punt. Maar de overige partijen steunden toch de motie.

Geen commentaar
Na afloop van de raadsvergadering liet CDA-wethouder Jan Bessembinders weten dat de burgemeester geen commentaar wil geven naar aanleiding van de ontstane situatie. Burgemeester Galama heeft zich na afloop ‘ziek' gemeld.

Bron: rtveen.nl


Ellen Fissering - Alpe 'd HuZes

Alpe d'Huzes - opgevenisgeenoptie.nl

Iedereen kent wel mensen in zijn of haar omgeving of familie, die te maken krijgen met de verschrikkelijke ziekte kanker..

Ik ga samen met mijn vriendin Janine, de berg op omdat bij haar vader sinds april 2015 de diagnose prostaatkanker met uitzaaiing naar het bot is geconstateerd. Gelukkig is hij nu nog steeds bij ons en gaat het gelukkig nog steeds goed.

Ook hebben we afgelopen jaar plotseling afscheid moeten nemen van onze lieve klasgenoot / dorpsgenootje Melvin, die plotseling ziek werd en de diagnose Ponsglioom kanker (een zeer kwaadaardige tumor bij de hersenen) kreeg en na een paar weken vechten de strijd heeft verloren op 17 jarige leeftijd. Ook voor hem wil ik de berg op!

We willen graag dat er genezing komt voor alle mensen met kanker, hiervoor is veel onderzoek nodig en dit kost veel geld...

Daarom gaan wij de berg op, om mensen te herdenken die deze oneerlijke strijd aangaan, of moesten gaan en dit uiteindelijk verloren hebben!
Maar ook om te helpen met geld in te zamelen voor onderzoeken, zodat er medicijnen komen en mensen kunnen genezen. En om zo mensen die ons dierbaar zijn nog lang bij ons te houden.

Doneer hier.


19 januari - De Schoolschrijver aan de slag op drie basisscholen Stadskanaal

STADSKANAAL – Leerlingen van drie basisscholen in de gemeente Stadskanaal krijgen een half schooljaar een kinderboekenschrijver in de klas. Deze Schoolschrijver neemt de kinderen mee op een avontuurlijke reis en stimuleert onderweg hun geletterdheid.

Corien Oranje, Fabien van der Ham en Pieter Koolwijk zullen zich een half jaar verbinden aan basisscholen in de gemeente Stadskanaal: CBS de Höchte, OBS de Badde en OBS Meester Neuteboom. De Schoolschrijvers worden in de week van 22 januari feestelijk onthaald op de scholen.

De Schoolschrijver
De Schoolschrijver, de basisscholen en de bibliotheek bundelen zo hun krachten om een goed en leuk programma voor de kinderen samen te stellen. De taallessen van de kinderboekenschrijvers krijgen een creatieve en speelse invulling, met veel (lees)plezier als belangrijkste doel. “Met dit traject laat de schrijver zien dat lezen en schrijven heel erg leuk is om te doen. Leesplezier draagt bij aan de taalvaardigheid van de leerlingen en dat gunnen we ze allemaal”, aldus Biblionet Groningen, de netwerkorganisatie van de bibliotheken in de provincie Groningen.


12 januari - Voorbereidingen aanleg glasvezelnetwerk in volle gang

Begin vorige maand was het eindelijk zover. De komst van glasvezel in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal werd een feit. In samenwerking met de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal en de deelnemende gemeenten peilde Mabin Groningen de vraag, waarbij 53% van de bewoners zich aanmeldde bij één van de vier dienstenaanbieders.

De voorbereidingen voor de aanleg van het netwerk zijn momenteel in volle gang. De aannemer is druk bezig met het verwerven van materiaal en de uitwerking van de zogenaamde detailengineering van de eerste gebieden. Dit is noodzakelijk om alle randvoorwaarden voor de bouw te creëren. Hierbij wordt ook gekeken naar vergunningen en instemmingen om de aanleg mogelijk te maken. Ook de noodzakelijke afstemming met nutsbedrijven bevindt zich in een vergevorderd stadium. Er zijn immers diverse belangen die gerespecteerd moeten worden, zoals gas, water, elektra en uiteraard de natuur.

Globale bouwplanning
Na de noodzakelijke voorbereidingen starten wij zo snel mogelijk met de aanleg van het glasvezelnetwerk, zodat alle aangemelde adressen kunnen genieten van razendsnel internet. Eind deze maand verwachten wij een globale bouwplanning per deelgebied te kunnen communiceren via onze website (www.mabingroningen.nl). Zo kunnen bewoners zien wanneer er in welk dorp zal worden gegraven.

Over Mabin
De Maatschappij voor Breedband (Mabin) wil zoveel mogelijk glasvezelaansluitingen door heel Nederland te realiseren. In Groningen start het bedrijf met de bouw van een glasvezelnetwerk zodat álle adressen in het buitengebied toegang kunnen krijgen tot snel internet. Ook de gemeente wil graag dat de aanleg van glasvezel doorgaat, net als de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal. De vrijwilligers van deze stichting zetten zich met hart en ziel in om de bewoners te laten zien wat de voordelen van glasvezel zijn.

Bron: Westerwolde Actueel.


1 januari - Gemeente Stadskanaal neemt meldingen bewoners Lindenstraat niet serieus

Al ruim een jaar staat er een gedumpte auto op een parkeerplaats in de Lindenstraat.
Meldingen van diverse bewoners gingen naar de verschillende klachtmelding opties
van gemeente Stadskanaal. Ook agent Teun Lentz van bureau Stadskanaal kreeg meldingen.

Oudjaarsdag had onze redactie hierover een gesprek met agent Teun Lentz.
Teun gaf aan er alles aan te hebben gedaan om de eigenaar op te sporen.
De eigenaar is spoorloos. Ook heeft Teun in een gesprek met de gemeente aangegeven
dat het een gevaar is tijdens de jaarwisseling en gaf advies om de auto te laten verwijderen.
Gemeente Stadskanaal nam ook deze zorg niet serieus en ging niet mee in dit advies.
Er is volgens de gemeente geen enkele reden om de auto te verwijderen van de parkeerplaats
in de Lindenstraat. Kans op een autobrand in een woonwijk én Alteveer gebruiken
als dumpplaats is volgens gemeente Stadskanaal geen goede reden...

Rest de vraag: Wat is wel een goede reden om de auto te verwijderen uit de nette Lindenstraat in Alteveer?


Jaarwisseling - Boerenschuur Grootstukkerweg gaat in vlammen op

Film RtvNoord klik hier.

Rond kwart over tien kreeg de brandweer van Vlagtwedde melding van een schuurbrand. De brandweer van Veendam kwam ter assistentie. De schuur is in het verleden gebouwd en gebruikt door Jo Huitsing uit Onstwedde. Na zijn overlijden werd het boerenbedrijf voortgezet door Albert Huitsing. Begin jaren tachtig verkocht deze het aan Brabanders. 1 keer werd de schuur voor niet agrarische doeleinden gebruikt maar werd er een heus schuurfeest georganiseerd. De afgelopen jaren werd de schuur gebruikt door een loonbedrijf in Holte.

  

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter