Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

 

Xandra Breider is naar de kapper geweest. Niets bijzonders zult u wellicht denken,
toch was het een bijzonder knipbeurt die Xandra kreeg.

Aanleiding was een Kikabeer van haar tante Annelies, die haar uitlegde wat kanker met kinderen doet en dat door de behandelingen hun haar uitvalt.
Ook vertelde zij dat mensen hun haar laten groeien tot een bepaalde lengte en dan opsturen naar Stichting Haarwensen, zodat daar pruiken voor kinderen van worden gemaakt.

Xandra was direct zo met de kinderen die hun haren verliezen begaan dat ze haar lange haar ook wilde geven. Het moest nog een poosje groeien, maar afgelopen week was het dan zo ver.

Kapsalon Lucy bood aan om de haren van Xandra gratis te knippen. Op de foto's is te zien hoe het proces is verlopen.

Xandra, de redactie van AlteveerOnline vind jou een topper!_________________________________________________________

De Joseph Wresinski Cultuur Stichting presenteert De Omdenkers. Een muzikale theatervoorstelling met humor. Over spookburgers met een stoutmoedig plan.

Donderdag 27 februari.
Locatie: De Drijscheer, Keiweg 1, 9661 TE Alteveer.
Aanvang: 20.00 uur. Ontvangst publiek: 19.30 uur.
Toegang: Gratis
Dringend verzoek aan te melden via deomdenkers@gmail.com .

Na succesvolle theatervoorstellingen als Lazarus? en Maria, moeder van altijd durende bijstand, komt de Joseph Wresinski Cultuur Stichting nu met De Omdenkers. De Omdenkers is gemaakt en wordt gespeeld door mensen levend in armoede, en voormalig thuislozen. In samenwerking met professionele theatermakers, vormgevers en muziekanten.
Na een reeks uitvoerige gesprekken met hulpverleners, hebben zij een theatrale bewerking gemaakt van een bijzondere werkelijkheid: spookburgers. Mensen die bij geen enkele gemeente zijn ingeschreven en daardoor geen rechten hebben. Ze leven, ademen, vechten voor hun bestaan en hebben lief, maar op papier bestaan ze niet. Ze zijn illegaal. Nederlanders en toch illegaal? Het komt voor. Vaker dan gedacht.

“Dit staat voor mij boven iedere horizon geschreven, en dáárvoor wil ik strijden: jullie recht om in vrijheid te wonen, werken en lief te hebben”.

Roos, een van de figuren uit De Omdenkers, is spookburger. Net als Lisa en haar man Karel, en Agnes, Michael, Leon, Alphons… Door te veel ongeluk getroffen, is hun leven op dood spoor belandt. Ze wonen illegaal op een camping. Dat kan zo niet duren. Ze moeten hun verhaal kwijt. Maar waar, bij wie? Op radio of TV? In de krant? Bij de wethouder? De pastoor? Ze hebben een stoutmoedig plan en betreden het enige podium dat voor hen open staat: het toneel. Want “Als wij ons verhaal kunnen vertellen, kunnen wij de wereld een duwtje geven. En als wij de wereld een duwtje kunnen geven, kijken de mensen in het dorp misschien eindelijk op”.

De Omdenkers is een voorstelling die aanzet tot het overdenken van het samen leven.

Fonds voor Cultuurparticipatie van het ministerie van OC&W: “De Joseph Wresinski Cultuur Stichting slaagt er op bijzondere wijze in om met een groep mensen die in armoede leeft theater te maken dat persoonlijke thema’s omzet in een theatraal verhaal dat een breed publiek raakt.”

___________________________________________________________________

Het gebouwtje dat werd gebruikt door Wedeka en daarvoor door Steunstee en Politie, is verhuisd naar het Evenemententerrein.

De gemeente wilde van het gebouwtje af, medewerkers van Wedeka zouden dan elders worden ondergebracht. Plaatselijk Belang is daar tegen in verweer gekomen.
We weten in kleine kernen immers, wat weg is komt niet terug.

Plaatselijk Belang is nu de eigenaar die het samen met Wedeka gaat gebruiken.

De nutsvoorzieningen moeten nog worden aangesloten daarna wordt er van binnen nog opgeknapt en kan het in gebruik worden genomen.

Onderstaande foto's laten zien dat het een hele operatie was om het gebouwtje te verhuizen.

 

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter