Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

Verloren in Alteveer! Samsung Galaxy S6 in blauw hoesje

Afgelopen zondag heeft een inwoner van Alteveer haar telefoon verloren.
Een Samsung Galaxy S6 met blauw hoesje en een foto van een puppy als achtergrond. Wie heeft hem gevonden? Er staan foto's op met herinneringen dus als je hem hebt gevonden wil de eigenaar hem uiteraard graag terug.
U kunt een berichtje sturen naar onze redactie. reactie@alteveeronline.nl


20 juli - 100 mag op de N366

N366, VEENDAM, TER APEL – Weet u hoe hard u mag rijden op de provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel? Deze vraag stelde de politie gistermiddag ook aan weggebruikers op de N366 tijdens een politiecontrole. Veel mensen weten niet dat de maximumsnelheid op het grootste gedeelte van de weg 100 km/uur is, behalve waar borden een andere snelheid aangeven. Dat levert soms grote snelheidsverschillen en gevaarlijke situaties op.

Naast snelheid lette de politie tijdens de controle ook op afleiding in het verkeer en andere overtredingen. In totaal werden er 33 weggebruikers staande gehouden. De meesten omdat ze te snel reden, niet handsfree belden of geen gordel droegen. Daarnaast werden er ook weggebruikers staande gehouden, omdat ze te snel of zelfs te langzaam reden. Degene die te langzaam reden, kwamen er met een waarschuwing vanaf. Tot slot kregen alle weggebruikers een kaartje mee met informatie over de snelheidsregels op de N366.

N366: 100 km/uur, tenzij anders aangegeven
De provincie Groningen werkt sinds 2007 aan het opnieuw inrichten van de N366. Nog een paar projecten en dan is de provinciale weg een volwaardige autoweg. De meeste kruisingen zijn inmiddels ongelijkvloers gemaakt en bijna overal geldt de limiet van 100 km/uur. Toch zijn er nog regelmatig bestuurders die 80 rijden. Ze doen dat bijvoorbeeld omdat ze de borden niet hebben gezien of omdat ze eraan gewend zijn dat ze op bepaalde delen van de weg maximaal 80 km/uur mogen rijden. Dat is bijna nergens meer het geval, behalve bij Pekela-Zuid.

N366 Veilig
De acties over de snelheid op de N366 worden uitgevoerd in het kader van het project N366 Veilig. Daarin werken de provincie Groningen, de gemeenten Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde, Politie Noord-Nederland en Openbaar Ministerie samen om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de weg te verbeteren.


Jaarmarkt Evenemententerrein Alteveer 30 juli

Zondag 30 juli is er een jaarmarkt in Alteveer. Dit vindt voor de eerste keer plaats en zal worden gehouden op het evenemententerrein aan de Veenhofsweg 4. De markt begint s'ochtends van 10.00 en duurt tot 17.00 uur. De jaarmarkt is een initiatief van de Stichting Multifunctioneel Evenemententerrein Alteveer (SMEA) in samenwerking met Ronald Roffel van Hanzecom. De organisatie ligt in handen van Hanzecom.

SMEA voorzitter Leendert Lentz hoopt dat de jaarmarkt een jaarlijks vervolg krijgt. En dat hierdoor meer mensen bekend raken met het mooie en multifunctionele terrein in Alteveer. Deze wordt nu veelal gebruikt voor skeeler trainingen en skeeler wedstrijden, trekkertrek wedstrijden en sportevenementen. In de winter kan er worden geschaatst op de baan.

De stands zullen verdeeld staan opgesteld rondom de 400 meter lange (skeeler)baan. Er komen marktkramen die een gevarieerd aanbod gaan brengen. Lokale ondernemers zijn ook van de partij. Tevens is er ruimte voor een vlooienmarkt. Die is ook prima geschikt voor kinderen. Belangstellenden kunnen zich hiervoor op 30 juli melden bij het evenemententerrein. Verder is er die dag voldoende vertier op de baan. Zo treedt er een lokale band op, is er een draaimolen en is er een ruim terras waar men terecht kan voor eten en drinken. “We hopen op een succesvolle jaarmarkt” aldus dhr. Lentz.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Standhouders en belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@hanzecom.nl


9 juli - Nieuwe Europese titel voor zijspanduo Matthijssen/Mollema

William Matthijssen en Sandra Mollema hebben hun Europese grasbaantitel met succes verdedigd. Het zijspanduo uit Alteveer/Stedum was in een spannende finale in het Franse Tayac de snelste.

Ze kregen het in de beslissende race zwaar te verduren. De Duitser Brandhofer was in de eerste drie ronden constant een bedreiging. Matthijssen wist de aanvallen telkens te pareren. Uiteindelijk kwamen de Groningers met een paar meter voorsprong over de finish.

Bron: DvhN


Nieuwsbrief snel internet Westerwolde en Stadskanaal

Klik op de afbeelding om de nieuwsbrief helemaal te kunnen lezen.


Open kerkendag bij Onstwedder Nicolaas kerk

Woensdag 5 juli is er een Open Kerkendag bij de Onstwedder Nicolaas kerk. Vanaf 14.00 uur tot 16.30 opent de kerk voor belangstellenden haar deuren.

In een ongedwongen sfeer kunt u de kerk, waar de Onstwedder Hervormde gemeente zondags de erediensten houdt, bezichtigen.

Van oudsher was deze kerk met zijn eeuwenoude Juffertoren een Rooms-katholieke kerk. Kleine herinneringen aan deze tijd zijn nog zichtbaar.

 

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter