Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws Alteveer Online

 

Op de pagina "uut de oalde deuze" foto's van de Havenzangers die in 2006 een videoclip opnamen in de Meidoornlaan.

We hebben ons archief doorgespit. Er kwamen prachtige foto's van 12 jaar Alteveer Online voorbij. 21 juni 2006 was de lancering van de website in de Drijscheer. De opening werd gedaan door Jan Willem van der Kolk, toenmalig wethouder van de gemeente Stadskanaal.

Hebt u verzoekjes van wat u mist op de website van al die jaren en graag terug wilt zien in de oal deuze stuur ons een e-mail met uw favoriet(en).
E-mail: reactie@alteveeronline.nl


Afval scheiden? Goed bezig!

Meer afval scheiden en minder restafval in 2020. Dat is de inzet vanuit de landelijke politiek. Ook de gemeente Stadskanaal vindt het belangrijk om minder afval aan te bieden en meer afval te scheiden. Daar is de gemeente samen met u al mee bezig. Zo heeft u bijvoorbeeld sinds 2017 al de mogelijkheid om uw plastic, metaal en drankpakken in speciale zakken aan te bieden. Kortom: we zijn goed bezig. Graag willen we samen met u van goed naar beter! Daarom starten we in september met de campagne: Afval scheiden: Goed bezig!

Doelen van de gemeente Stadskanaal?

  • Van 168 kilo naar 100 kilo restafval per inwoner per jaar.
  • Van 56% scheiden naar 75% scheiden van huishoudelijk afval in 2020.

In de restafvalcontainer zit nog afval dat er niet in hoort? Dit is vooral het Groente, Fruin- en Tuinafval (GFT). Het afval dat we nog beter kunnen scheiden:

  1. GFT-afval
  2. Plastic verpakkingen, Metaal en Drankkartons (PMD)
  3. Glas
  4. Oud papier en karton
  5. Textiel en schoeisel

Afval is grondstof

Als u meer afval gaat scheiden, dan kan het gemakkelijker weer opnieuw gebruikt worden. Afval is dan een waardevolle grondstof waar nieuwe producten van gemaakt kunnen worden.

Hoe gaan we dit doen?

Alleen samen met u kunnen we meer afval scheiden. En zorgen dat van de afval weer een grondstof gemaakt kan worden. Beter voor het milieu en minder schaarste van grondstoffen. In september is het officieel startmoment van de actie Afval scheiden: goed bezig. U krijgt van ons een afvalbakje om direct in uw keuken het GFT-afval te scheiden van het restafval. Dit afvalbakje is gemaakt van PMD afval dat ook door u is gescheiden en apart is weggegooid in de PMD zakken. Verder ontvangt u een tegoed bon (voucher) om gratis afval aan te bieden bij het Afvalbreng station. En u krijgt meer informatie over het hoe en waarom van afval scheiden.

Meer weten?

U kunt meer informatie vinden op www.stadskanaal.nl/afval . U kunt natuurlijk ook bellen: 0599 631631.

Bron: Gemeente Stadskanaal


Houdt u ook uw kwetsbare buurman/buurvrouw in de gaten?

RIVM activeert Nationaal Hitteplan

Door de komst van aanhoudend warm weer is maandag het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) roept mensen op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen.

„Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken. Ook de zonkracht is de komende dagen hoog. De huid kan dan binnen vijftien minuten verbranden”, waarschuwt het gezondheidsinstituut.

Volgens de voorspellingen van het KNMI loopt de temperatuur de komende dagen op tot rond de 30 graden. Ook 's nachts wordt het niet veel kouder dan een graad of 20. Het RIVM laat het hitteplan ingaan bij aanhoudend warm weer, met maximumtemperaturen boven de 27 graden.

35 graden
Later in de week zijn maxima tot 35 graden mogelijk, meldt Weerplaza. Elke dag schijnt de zon geregeld en op een zeer lokaal warmte-onweer na blijft het droog.

Let ook op ivm de extreme droogte met open vuur, brandende sigaretten peuken niet zomaar weggooien. Meld als u een beginnend natuur of bermbrand ziet dit zo snel mogelijk aan de hulpdiensten, brandweer. Bij spoed belt u 112.

Bron RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)


Maandag 23 juli, lekkere temperatuur voor het binnenhalen van de oogst.
Familie ten Have uit Harpel heeft het er druk mee.


Jaarmarkt Evenemententerrein

Zondag 22 juli was er op het evenemententerrein de jaarmarkt.
Prachtig weer, vrolijke bezoekers, muziek van Alteveerster bodem en een groot aantal kramen maakte het tot een gezellige markt. De warmte hield de bezoekers gelukkig niet weg al was het met minder warm weer vast en zeker nog drukker geweest. Complimenten voor de organisatie.

 


Zijspancoureur Matthijssen pakt zesde Europese titel in hol van de leeuw

William Matthijssen is in Werlte voor de zesde keer Europees kampioen zijspannen geworden. De coureur uit Alteveer was veruit de sterkste op het Duitse circuit.

Het was voor hem ook de eerste keer dat hij kampioen werd op een Duitse baan. 'Dat maakt het voor mij heel speciaal. Winnen in het hol van de leeuw, want de Duitse rijders zijn altijd mijn grootste concurrenten.'

Winst in drie series

Matthijssen won samen met bakkeniste Sandra Mollema uit Stedum z'n eerste drie series. De vierde heat leverde een derde plaats op. Hij eindigde daardoor in punten gelijk met Markus Venus.

'Alles ist vorbei'

Er moest vervolgens geloot door 'kop of munt' welke combinatie de beste startpositie in de eindstrijd kreeg. Die was voor het Groningse duo. Vanuit de binnenkant van de baan pakten ze kopstart en kwamen als eerste de bocht uit. Na vier ronden konden de fans 'Schade Deutschland alles ist vorbei' zingen.

Bron: RtvNoord


Stemmen op foto Freerk Boskers - NRC Fotowedstrijd - Ingezonden e-mail


Foto ©Freerk Boskers

Freerk Boskers uit Onstwedde doet mee aan een wedstrijd van het NRC en kan hier een camera mee winnen. Omdat Freerk heel veel mooie foto's van Alteveerster evenementen maakt vragen we of jullie ook allemaal even willen stemmen op de foto van Freerk.
Momenteel staat hij in de top 10 maar om te winnen heeft hij nog heel veel stemmen nodig!

Stemmen kan tot 28 juli 18:00 uur

Klik hier om te stemmen


Negatief zwemadvies Urnenhoeve Wedderbergen

Voor een aantal zwemplassen geldt een negatief zwemadvies of waarschuwing.

Voor de zwemplas Urnenhoeve in de Wedderbergen is een negatief zwemadvies van kracht. Zwemmen wordt ontraden vanwege onvoldoende waterkwaliteit. Er is grote kans op maag-/darmklachten.

Voor het Langebosch in Borgerswold Veendam en Plan Zuid in Oude Pekela gelden waarschuwingen in verband met de aanwezigheid van blauwalg.

Bron: Provincie Groningen

 


Website Onstwedder Feestweek nu online

De feestweek is van 9 t/m 17 november.

Op het evenemententerrein komt wederom een grote feesttent te staan. In tegenstelling tot eerdere berichten is de Feestweek voor iedereen toegankelijk. Dus ook voor jeugd onder de 18 jaar.

Alles is weer gratis te bezoeken maar u dient wel uw gratis tickets te bestellen. De organisatie heeft er voor gekozen om dit jaar met E-tickets te werken. Die kunt u aanvragen via de website www.naaronstwedde.nlSMEA organiseert wederom jaarmarkt op het evenemententerrein in Alteveer

Op zondag 22 juli vindt op het evenemententerrein aan de Veenhofsweg 4 in Alteveer van 10.00 tot 17.00 uur een jaarmarkt plaats. Na de start in 2017 krijgt het dit jaar een vervolg. Leendert Lenzt is de voorzitter van de Stichting Multifunctioneel Evenemententerrein Alteveer, beter bekend als SMEA.

“In 2017 heeft SMEA voor het eerst een jaarmarkt georganiseerd. Dit was toen een groot succes. De vele positieve reacties van de bezoekers en handelaren hebben ons doen besluiten de jaarmarkt een vervolg te geven”, vertelt Lentz.

De standhouders krijgen een plek toegewezen rondom de 400 meter asfaltbaan die op het terrein is aangelegd. Door de combinatie van ambulante handel en rommelmarkt is er een aanbod voor een breed publiek.

“Om het evenement in goede banen te leiden, werken we nauw samen met Ronald Roffel van Hanzecom. We beschikken in het dorp over een prachtig terrein, dat voor uiteenlopende activiteiten gebruikt kan worden. Van skeeleren tot trekkertrek wedstrijden en van een sportdag tot schaatsen in de winter.”

Het organisatiecomité hoopt dat de jaarmarkt een blijvertje wordt. “We doen er alles aan om het zo goed mogelijk te laten verlopen. Het publiek moet na afloop weer met een goed gevoel naar huis rijden en zeggen: dit was heel erg leuk, we komen volgend jaar graag terug. De bezoekers kunnen in de nabije omgeving parkeren. De band Solidair zal zorgen voor extra sfeer en gezelligheid op het terras. Daar is het goed vertoeven onder het genot van een hapje en drankje.”

En uiteraard hopen we op mooi weer! Maar dat is het probleem met buitenactiviteiten in Nederland. Het is altijd afwachten. We houden echter rekening met alle mogelijke weeromstandigheden. Vooralsnog gaan we uit van goed weer en hopen we dat veel mensen een kijkje komen nemen.

De marktkooplieden en belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@hanzecom.nl. Aanmelden voor de rommelmarkt is niet nodig.


Doe mee aan de enquête over N366 Veilig en win een dinercheque!

Wilt u kans maken op een dinercheque ter waarde van 50 euro? Doe dan mee met de enquête over de N366 tussen Veendam en Ter Apel. Vul op www.vragenlijst-n366.nl de enquête in. Dat duurt slechts 5 à 10 minuten. De vragenlijst staat tot en met vrijdag 27 juli online. Onder de deelnemers worden drie dinercheques verloot.

Het is u vast niet ontgaan dat de N366 de afgelopen jaren flink is aangepakt. En niet voor niets, want de N366 was jarenlang één van de meest onveilige wegen in de provincie Groningen. Samen met de gemeente Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werkte de provincie Groningen de afgelopen jaren samen om de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren. Inmiddels is het einde van de wegwerkzaamheden in zicht. De projectpartners willen graag weten wat mensen vinden van de nieuwe N366 en het verkeersveiligheidsproject. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt voor het eventueel verbeteren van de aanpak van toekomstige wegprojecten.

Enquete

Bron: N366 veilig


Alternatief scenario voor behoud goede ziekenhuiszorg in Zuidoost-Groningen

De gemeenten in Zuidoost-Groningen en een deel van Drenthe gaan samenwerken om de volledige ziekenhuiszorg in de regio te behouden, inclusief kindergeneeskunde en verloskunde. Dit hebben de gemeenten afgesproken tijdens een overleg op donderdag 28 juni.

Een op te richten Taskforce Zorg Zuidoost-Groningen bestaande uit diverse organisaties en instellingen (zoals Menzis, de Groninger ziekenhuizen, huisartsen en verloskundigen en wethouders uit de betrokken gemeenten) gaat onder het beoogd voorzitterschap van de provincie Groningen het alternatieve scenario uitwerken en toetsen. Voor 1 januari 2019 presenteert de Taskforce het complete en doorgerekende scenario. Tot die tijd wil men dat Treant de besluitvorming omtrent haar regiovisie en de verloskundige zorg uitstelt.

Toegankelijke en goede ziekenhuiszorg in de regio staat onder druk. Dit bleek eens te meer uit de toelichting van de Raad van Bestuur van de Treant Zorggroep op hun concept regiovisie tijdens de raadsvergadering in Stadskanaal op 18 juni jl. In deze visie wordt het Refaja ziekenhuis afgebouwd als volledige ziekenhuislocatie en omgevormd tot een poliklinisch ziekenhuis. Acute, complexe en klinische zorg wordt ondergebracht in een nieuw te bouwen ‘interventiecentrum' in midden Drenthe. Als eerste stap heeft Treant aangekondigd om de klinische kindergeneeskunde en de klinische verloskunde al na de zomer te concentreren in Emmen.

De gemeenten vinden dit onacceptabel en willen dat goede zorg dichtbij en bereikbaar blijft in onze regio. Er is een alternatief scenario ontwikkeld dat passende en toekomstbestendige zorg waarborgt. Hierin kiest men voor een regionale netwerkbenadering waarbij gekeken wordt naar de gehele zorgketen. Door intensief samen te werken met huisartsen en verloskundigen, de omliggende ziekenhuizen en andere zorgpartners kan goede ziekenhuiszorg in het Refaja voor de 80.000 inwoners van het verzorgingsgebied worden behouden.


 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter