Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

 

Trekkertrek Alteveer - 1 juli evenemententerrein

Zaterdag 1 juli 2017 is het zover! Trekkertrek in Alteveer, het eerste weekend
van juli brullen de motoren op de speciaal aangelegde tractorpullingbaan op het evenemententerrein
in ons dorp.

Er zullen ongeveer een 90 standaard en een 20 sport en supersport de strijd aangaan
voor het eremetaal die in de volgende klassen zijn ingeschreven:

0-2500 kg
2500-3500 kg
3500-4500 kg
4500-5500 kg
5500-7000 kg
7000-9000 kg
9000-11000 kg
Sport 2500 kg
Sport 4500 kg
Sport 5500 kg
Supersport 3600 kg

Verder is er voor de jeugd van 5 tot en met 15 jaar grasmaaier trekkertrek.
Er is ook een demo van truckpulling en zeer snelle grasmaaiers die onderling
op de honderd meter baan van elkaar proberen te winnen.


Nieuwsbrief snel internet Westerwolde en Stadskanaal

Klik op de afbeelding om de nieuwsbrief helemaal te kunnen lezen


6 juni - Matthijssen voor de zeventiende keer Nederlands kampioen


Foto: RtvNoord

Zijspancoureur William Matthijssen uit Alteveer is voor de zeventiende keer op rij Nederlands kampioen geworden. Hij won met Sandra Mollema uit Usquert in de bak de vierde wedstrijd van het seizoen in Stadskanaal.

De voorgaande drie races had hij ook al met overmacht gewonnen. Met nog één wedstrijd te gaan is hij onbereikbaar voor de concurrentie. Wilfred Detz uit Musselkanaal met bijrijder Wendy Arling werd tweede en staat ook op die positie in het klassement.

Bij de solo's ging de overwinning naar Romano Hummel uit Hoogkerk. Hij nam de leiding over van Jannick de Jong uit Gorredijk. De Fries ontbrak in Stadskanaal vanwege een startverbod naar aanleiding van een positieve dopingtest.

Bron: RtvNoord.nl


De Burcht in Wedde doet mee aan Kastelendag 2017

Foto: Bé Eelsing

Elk jaar organiseert de Nederlandse Kastelen Stichting op tweede Pinksterdag de jaarlijkse Kastelendag. Dit jaar valt deze dag op maandag 5 juni. Het thema voor 2017 is: “Maak kennis met de wereld rondom kasteel en buitenplaats”.
Dit jaar is de Burcht te Wedde ook weer van de partij en is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Naast dat het burchtcomplex geopend is voor publiek wordt er ook een wandeling georganiseerd.

Tijdens de Kastelendag is er bij de burcht informatie over deze wandeling verkrijgbaar. Om kinderen meer bewust te maken van de rijke historie van de burcht en Westerwolde ligt er voor elk kind een kleurplaat klaar die op de burcht ingekleurd kan worden en kunnen ze deelnemen aan een speurtocht. Deze speurtocht wordt op de tijden 11.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur gehouden. De speurtocht is uitgezet en wordt ook gebruikt door de medewerkers van het Kinderhotel. De tocht duurt ongeveer 1 uur. Naast dit ligt er voor elk kind nog een kleine verrassing klaar.

Kinderen kunnen hiernaast met hun ouders ook deelnemen aan rondleidingen door het museumdeel van de burcht en worden hiernaast door de gidsen gewezen op de bijzondere kenmerken aan en rond het gebouw. Bezoekers die dieper de rijke historie in willen duiken of hierover vragen hebben kunnen eveneens aan hun trekken komen aan tafel bij de burchthistoricus. Op het binnenterrein rond de burcht kan men beelden van een aantal Zimbabwaanse kunstenaars bewonderen.

 

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter