Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws Alteveer Online

Wegafzetting Alteveer – Nieuwe Pekela nog van kracht vanwege vervuilde grond

De wegafzetting op de N366 tussen Alteveer – Nieuwe Pekela nog van kracht vanwege vervuilde grond.

De projectgroep van N366 heeft de afgelopen dagen van verschillende weggebruikers vragen gekregen over de wegafzetting tussen Alteveer en Nieuwe Pekela. Ook stellen veel weggebruikers vragen over de parkeerplaats tussen Alteveer en Stadskanaal.

Ondanks dat er op dit moment niet gewerkt wordt tussen Alteveer en Nieuwe Pekela, staan er wel tijdelijke verkeersmaatregelen. Die verkeersmaatregelen staan er nog, omdat er binnenkort weer gewerkt gaat worden. Er is namelijk vervuilde grond aangetroffen en die moet opgeruimd worden. Zodra de vervuilde grond is opgeruimd, kan er een nieuwe sloot gegraven worden. Als de nieuwe sloot gegraven is, worden de verkeersmaatregelen weggehaald.

De provincie heeft ervoor gekozen om de verkeersmaatregelen die al getroffen waren te laten staan. Het opruimen, afvoeren en weer neerzetten van de verkeersmaatregelen is namelijk erg kostbaar. Om te voorkomen dat er geen onnodig lange afzetting zou blijven staan, is de afzetting wel ingekort.

Parkeerplaats Alteveer-Stadskanaal

Ook de grond onder de parkeerplaats tussen Alteveer en Stadskanaal is verontreinigd. Deze verontreiniging moet eerst opgeruimd worden. Daarna wordt de parkeerplaats afgebroken en opgeruimd. Er komt geen nieuwe parkeerplaats voor terug.

Bron: N366 Veilig


Froukje de Jonge waarnemend burgemeester Stadskanaal

Commissaris van de Koning René Paas heeft, na overleg met de fractievoorzitters en een vertegenwoordiging van het college van B en W van de gemeente Stadskanaal, Froukje de Jonge benoemd als waarnemend burgemeester.

De benoeming gaat in per 1 september 2018 en geldt voor onbepaalde tijd zolang het proces van gemeentelijke herindeling duurt.

Froukje de Jonge (1965/CDA) was vier jaar wethouder en loco-burgemeester in de gemeente Almere en is nu fractievoorzitter van het CDA in de raad van Almere. Daarvoor was zij leidinggevende in het Flevoziekenhuis. Mevrouw De Jonge is getrouwd en heeft vijf kinderen.

Eer om waarnemend burgemeester te worden van Stadskanaal

Froukje de Jonge: “ Wat een eer om voor alle inwoners van Stadskanaal waarnemend burgemeester te mogen zijn. Mijn eerste kennismaking met de gemeente en de steun vanuit de raad geven mij vertrouwen dat we tot een vruchtbare samenwerking kunnen komen. Ik verheug me erop om de dorpen, de regio, maar vooral de inwoners en het bestuur van Stadskanaal zo snel mogelijk beter te leren kennen.”


Kuikens weggehaald bij zwanenkoppels in Stadskanaal

Een aantal zwanenkoppels in de Kanaalstreek is sinds enige tijd kuikenloos. Dit meldt de politie van Stadskanaal. Wie de kuikens weggenomen heeft, is nog niet bekend.

De kuikens kunnen mogelijk door iemand met een schepnet uit het water zijn gevist. Een voorbijganger heeft onlangs een melding bij de politie gemaakt van iemand die de kuikens uit het water haalde.

Hoe veel kuikens bij hun ouders zijn weggehaald is tot nu toe onbekend. "Het wegnemen van het kroost is niet alleen triest voor de ouderparen, de diefstal valt onder stroperij", aldus de politie. Ze roepen getuigen op zich te melden via 0900-8844


Zwembad 't Vlasmeer Onstwedde 50 jaar

Zwembad 't Vlasmeer in Onstwedde bestaat dinsdag 26 juni exact 50 jaar.
Dat gaat niet ongemerkt voorbij. Daarom zijn er in de week van 23 tot en met 29 juni naast de zwemvierdaagse tal van feestelijke activiteiten.

De zwemvierdaags wordt maandag 25 juni om 18.00 uur geopend door wethouder Goziena Brongers. Zij ontvangt van de basisschoolkinderen uit Alteveer en Onstwedde een boek met tekeningen en verhalen over 't Vlasmeer.

Verder staat er onder meer verkleed zwemmen, een luchtbeddenrace, ontbijtzwemmen en een bbq op het programma. Ook krijgt iedere bezoeker op de verjaardag van 't Vlasmeer een stukje taart. En natuurlijk kunnen de kinderen de hele week genieten van luchtkussens in het water en op het grasveld. Ook kan iedereen zijn mooiste foto's van 50 jaar 't Vlasmeer inleveren. Degene met de mooiste foto wint een zwemabonnement voor het seizoen 2019. Met deze foto's maken we een fotoalbum. De winnaar maken we bekend op maandagavond 25 juni, tijdens de opening.


Raad Stadskanaal veegt plannen Treant van tafel

Op de agenda van de raadcommissievergadering op 18 juni stond Treant op de agenda. Bestuursvoorzitter Carla van der Wiel was aanwezig en werd (stevig) aan de tand gevoeld door de gemeenteraad van Stadskanaal.

De gemeenteraad van Stadskanaal bleek geen goed woord over te hebben voor de plannen van Treant. De organisatie lijkt te vergeten dat het Refaja ziekenhuis in de provincie Groningen staat. Haar regiovisie is uitsluitend gericht op het voortbestaan van de twee Drentse Treant-ziekenhuizen De gemeenteraad wil dat Treant een nieuwe visie ontwikkeld, zodat de afdelingen Verloskunde en spoed-Kindergeneeskunde behouden blijven en het Refaja ziekenhuis kan blijven bestaan als volwaardig ziekenhuis. Samenwerking met het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda kan volgens de gemeenteraad aan een oplossing bijdragen.

Gebrek aan visie
Treant kondigde onlangs aan de afdelingen Verloskunde en spoed Kindergeneeskunde van het Refaja ziekenhuis sluiten en over te hevelen naar Emmen. Daar zijn namelijk grote personele problemen en die wil Van de Wiel oplossen. De gemeenteraad verwijt Van de Wiel gebrek aan visie en constateert dat het beleid van Treant alleen maar intern gericht is. Treant moet meer kijken naar de omgeving waarin zij werkt en zich realiseren dat die regio niet alleen uit Drenthe bestaat.

Demonstratie en petitie
Voorafgaand aan de vergadering was er een demonstratie op het Raadhuisplein. Tijdens de raadscommissievergadering, die werd bijgewoond door ongeveer 75 bezorgde personeelsleden van het Refaja ziekenhuis werd aan de bestuursvoorzitter van Treant een petitie aangeboden. Deze petitie, voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis, is maar liefst door 6200 mensen ondertekend.


Eerste traject aanleg glasvezel van start

Op 15 juni is de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van Westerwolde en Stadskanaal écht van start gegaan.

Tussen Stadskanaal en Alteveer wordt het eerste stuk van het traject aangelegd. Dit traject beslaat in totaal 575 kilometer geul, 1500 kilometer kabel en 47.000 kilometer glasvezel! Het hele traject waar glasvezel wordt aangelegd is met behulp van een grondradar in kaart gebracht.

Op 25 april gaven wethouders Goziena Brongers (gemeente Stadskanaal) en Harrie Brunen (gemeente Westerwolde) het startsein voor de aanleg van glasvezel bij huishoudens in het buitengebied van de beide gemeenten. Dit deden zij bij het recent geplaatste hoofdverdeelstation (popstation) in Vledderhuizen.

De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2019 alle aangemelde adressen zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Bron: WesterwoldeActueel Foto's: Ton op de Weegh


Maandagavond demonstratie Red ons Refaja voor het gemeentehuis Stadskanaal

Aanstaande maandagavond zal er voorafgaand aan de raadscommissie een demonstratie worden gehouden voor het behoud van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in ziekenhuis Refaja. Bestuursvoorzitter Carla van der Wiel van Treant komt die avond bij de Raad uitleg geven. De demonstratie begint om half zeven bij het gemeentehuis

Treant wil de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde sluiten en centraliseren in het Scheper ziekenhuis te Emmen. Actiecomité “Red ons Refaja” pikt dit niet en komt in actie!

Enige tijd geleden heeft Henri Veldpaus de Facebookpagina “Red ons Refaja” aangemaakt en in een mum van tijd heeft deze pagina 928 volgers, hebben de berichten van deze pagina inmiddels ruim 27 duizend mensen bereikt en hebben ruim 1600 mensen de pagina bezocht.

In verband met de werkzaamheden van Henri Veldpaus heeft hij de SP-afdeling Stadskanaal gevraagd om hulp. Evert Idema zegt hierover “Toen Henri ons benaderde hebben wij niet getwijfeld om dit burgerinitiatief te steunen, want ook wij vinden handen af van ons Refaja!”

Anton Reinders en Wim Orsel hebben zich vervolgens beziggehouden met het actiecomité.

Zij zijn ook samen met Rens Klumpers, een afgevaardigde van SP Veendam, een afgevaardigde van SP Pekela en de actievoerders van Hoogeveen afgereisd naar Den Haag met de bus die was gesponsord door de Gemeenteraad van Hoogeveen. In Den haag was namelijk afgelopen woensdag het debat over de streekziekenhuizen.

Het actiecomité heeft de mensen op de Facebookpagina gevraagd om verhalen over hun bevalling in het Refaja Ziekenhuis. De reacties waren overweldigend, roerend en gaf heel duidelijk de noodzaak van “ons Refaja” aan. Deze verhalen gaan we bundelen en deze worden door Henri Veldpaus overhandigd aan het bestuur van Treant. Het bestuur van Treant komt namelijk op 18 juni aanstaande om 19:30 uur uitleg geven aan de raad van Stadskanaal.

Voorafgaand zal het actiecomité “Red ons Refaja” een demonstratie houden vanaf 18:30 uur tot 19:30 uur op het Raadhuisplein te Stadskanaal. Wij roepen dus de Knoalsters en de omliggende gemeentes op om te komen en je te laten horen. Want de strijd is pas gestreden wanneer het laatste besluit is genomen en wat ons betreft gaat dat besluit er niet komen. Handen af van ons Refaja!

Anton Reinders
SP Stadskanaal


Compleet nieuw bestuur voor Dorpsbelang Tange-Alteveer

In de Schakel stelt het nieuwe bestuur zich voor.

Wim Schell, Dominque Ottens en Reina Boels-Feikens zijn de nieuwe dorpsvertegenwoordigers van Alteveer.

Onze redactie wenst het nieuwe bestuur veel succes en plezier met deze uitdagende functie.


VV Alteveer zoekt doelman

VV Alteveer is voor komend seizoen op zoek naar een doelman voor de A-selectie.

Het eerste elftal komt uit in de vierde klasse zondag. Heb je interesse en wil je de selectie van trainer Johan Postma versterken neem dan contact op met Kevin Christians (secretaris).

Tel. 06-22367809.
e-mail: secretaris@vvalteveer. nl


Fabiola Volkers uit Alteveer verleidster in Temptation Island VIP


Foto door Instagram Fabiola Volkers

Aan het nieuwe seizoen van Temptation Island neemt een aantal BN'ers deel. Temptation Vips is vanaf 7 juni op Videoland te zien. Als één van de verleidsters wordt Fabiola Volkers uit Alteveer genoemd. Zij deed onder meer mee aan Holland's Next Top Model.

In Temptation Island gaat een aantal liefdeskoppels gescheiden van elkaar op vakantie naar een eiland. Daar worden ze omringd door verleidelijke singles, die al hun charmes in de strijd gooien om de kandidaten voor zich te winnen.

De lijst met BN's die meedoen aan Temptation Island VIP is nog niet bekend, al sijpelen wel de namen van Tom Groot, bekend van Boer Zoekt Vrouw, en zijn vriendin Marieke Ploeger door.

Het programma wordt gepresenteerd door Yolanthe Cabau van Kasberge en Kaj Gorgels. Het programma is te zien bij Videoland.

Bron: Streekblad - Arjan Brondijk

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter