Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

 

Statiegeld inzamelingsactie voor Tanzania

Hallo,
Mijn naam is Dora Nieland en ik studeer verpleegkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Voor mijn afstudeerstage ga ik in september 2012 met nog een studente naar Tanzania in Afrika. We gaan daar meewerken aan het project ‘Moeder en Kind’ van de Kabanga Hospital Foundation.

Het probleem
Sinds 2008 is de regering van Tanzania zorg voor moeder en kind financieel gaan ondersteunen. Hierdoor is er een enorme toeloop ontstaan van patiënten naar de missie- ziekenhuizen in de hoop dat de zorg daar beter is. In 2008 waren er jaarlijks ca. 750 bevallingen en in 2010 ruim 1300. Door deze exponentiële groei is er geld nodig om kwalitatief betere zorg te verlenen, apparatuur te kopen, personeel te scholen en extra verpleegkundigen en artsen aan te trekken.

Wat kunt u doen?
We willen ons niet alleen ter plaatse inzetten voor het project, maar we willen ook graag een financiële bijdrage leveren. Daarom heb ik een statiegeld inzamelingsactie bedacht. De plastic flessen kunnen worden ingeleverd bij de basisscholen: CBS de Höchte en OBS het Zonnedal en bij mijn huis aan de Poortmanswijk 3 in Alteveer.

Verder komen wij op 20-7-2012 vanaf 18.00 bij de deuren langs om uw resterende flessen op te halen. Het bedrag dat wordt opgehaald met deze actie zal speciaal naar het project ‘Moeder en Kind’ gaan.

Asante sana na tutaonana! (Bedankt en tot ziens!)

 

___________________________________________________________________

______________________________________________________________

_____________________________________________________________________

Wethouders gemeente Stadskanaal komen 20 juli Touwtrekken in Alteveer.
Welke ploeg komt ze verslaan? Inschrijving kan op Reactie@AlteveerOnline.nl

De winnende ploeg krijgt een leuke geldprijs.

____________________________________________________________________

Reünisten van CBS de Höchte bekijken het Evenemententerrein

 

 

_______________________________________________________________________

Kunst en Cultuurproject in Alteveer

In Alteveer lopen momenteel verschillende kunst en cultuurprojecten, begeleid door Kirsten Stronks, Cultuurcoach bij Stichting Welstad in de Gemeente Stadskanaal. In deze projecten staan het plezier, het stimuleren van de creativiteit en het vergroten van de samenwerking en verbinding tussen verschillende groepen kinderen / bewoners centraal.

18 april is het nieuwe zolderlokaal op CBS de Höchte geopend door Wethouder Bieze. In dit lokaal zijn met heel veel plezier en enthousiasme door bovenbouwleerlingen van zowel C.B.S. de Höchte als O.D.S.  ’t Zonnedal een serie muurschilderingen gemaakt. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een tweede serie muurschilderingen, op het schoolplein van O.D.S. ’t Zonnedal.

Een ander kunst en cultuurproject dat loopt, vindt plaats in samenwerking met Dorpshuis de Drijscheer. Er worden drie grote panelen beschilderd, die na afloop een mooie plek krijgen in de Drijscheer. De drie panelen zullen door drie verschillende leeftijdsgroepen beschilderd worden. 1 door de peuters van Peuterspeelzaal ’t Krekeltje, 2 door de jongeren en 3 door een groep oudere bewoners van Alteveer.
De drie panelen symboliseren op die manier de verschillende (leeftijds)groepen van Alteveer en daarmee de functie van de Drijscheer ‘van het dorp, voor het dorp’.

Deel 1 van dit laatst genoemde project heeft plaats gevonden op dinsdag 5 juni. Die ochtend kwamen de peuters van ’t Krekeltje naar de Drijscheer om samen het eerste paneel te beschilderen. Het was een feestelijke ochtend. Vol enthousiasme hebben de peuters aan dit grote schilderij gewerkt. En het resultaat mag er zijn!

Bouwbedrijf Speelman uit Alteveer leverde geheel kosteloos de houten panelen en lijsten voor dit project en steunt daarmee het project.

 

____________________________________________________________

Alteveerse draagt Olympische fakkel in Engeland

Ellen Hinrichs heeft zaterdagmiddag in Blaydon bij Newcastle gelopen met de Olympische fakkel.
De 41-jarige politieagente was één van de elf Nederlanders die was uitverkoren om een deel van de estafette te lopen. Voor de opening van de Olympische Spelen in Londen legt de fakkel een route van 12000 kilometer af door het Verenigd Koninkrijk.
Hindrichs nam daarvan 300 meter voor haar rekening.
Honderden enthousiaste Engelsen juichten haar toe.

_________________________________________________________________

Dat de kabouters van VV Alteveer serieus bezig zijn met voetbal bewijzen zij met onderstaande foto's, ze deden deze week mee aan een kabouter-toernooi.

 

 

______________________________________________________________

CBS de Höchte deed deze week mee aan de Avondvierdaagse in Stadskanaal.

 

____________________________________________________________________

Jeugd VV Alteveer viert afsluitende training met gekostumeerd voetbal Traditioneel sluit de jeugd van VV Alteveer het seizoen af tijdens de laatste training met een gekostumeerd voetbalwedstrijd. Tijdens deze wedstrijd voetballen leden, niet leden, ouders en of verzorgers, broer(tjes)/Zus(jes) tegen en met elkaar. Voorwaarde is dat men zo gek mogelijk probeert te verkleden. Dit jaar waren er maar liefst 50 verklede voetballers aanwezig en moesten we een 2e veld erbij trekken om iedereen gelijktijdig te kunnen laten voetballen. Op de foto's is te zien dat iedereen flink zijn/haar best heeft gedaan om er zo mooi mogelijk uit te zien. Voor velen was het jammer dat om 19:30 het gekostumeerd voetbal was afgelopen. Gezien de positieve reacties en opkomst gaan we dit in het nieuwe seizoen weer wat vaker herhalen. Het is voor het bestuur en de jeugdcommissie ook fantastisch te zien dat de jeugd dit jaar is gegroeid en het aantal leden weer toeneemt. Komend seizoen zal er weer een D-Elftal op de velden te bewonderen zijn. Daarnaast zal aanstaande vrijdag ook een kabouterteam (4-6 jaar) deelnemen aan het toernooi van Heiligerlee. Natuurlijk kunnen we altijd leden gebruiken. Bij VV Alteveer staat plezier in voetballen voorop. Mocht je eens een keer willen komen kijken, meetrainen of lid worden. Vanaf 03 September beginnen we weer met de trainingen.

 

_______________________________________________________________

Tips voor het aanbieden van huisvuil

Gebruik containers
Het huishoudelijk afval wordt door de gemeente Stadskanaal bij u opgehaald. Bewoners van laagbouwwoningen kunnen elke week hun container bij de straat zetten. De ene week de groene bak voor groente-, fruit- en tuinafval. De andere week de grijze bak voor het overige huishoudelijk afval.

Voor het aan de straat zetten van de containers zijn een aantal regels:
-              zet de container op de dag van inzameling uiterlijk om 7.30 uur aan de weg
-              zorg dat de klep van de container gesloten is, anders valt het afval op de straat
-              zet geen vuilniszakken of ander afval naast de container
-              plaats de container met de dekselopening naar de straat
-              haal de container dezelfde dag, na lediging, weer op

Tips bij warm weer
Bij warm weer kunnen er ongewenste geurtjes en beestjes uit de groene container komen. Hoe zorgt u dat de groene container niet gaat stinken in de zomer?
-              zet de container in de schaduw
-              laat de containerdeksel met een houtje op een kiertje staan
-              maak de container regelmatig schoon
-              verpak vlees- en visresten in een stuk papier voordat u het in de container gooit
-              vliegjes in de container voorkomt u door keukenafval af te dekken met tuinafval, zoals gras of blad

Kunststof afval
De gemeente haalt één keer per vier weken huis aan huis het kunststof afval op. Op de afvalkalender ziet u in welke weken dat is, dit is met een oranje kleur aangegeven.
Voor het aanleveren kunststof afval gelden de onderstaande spelregels:
-              het kunststof afval in de daarvoor bestemde afvalzakken aanleveren; andere zakken worden niet meegenomen
-              niet alle wat van kunststof is mag in de speciale afvalzakken. Plastic broodzakken, flacons voor shampoo en doucheschuim en tubes voor tandpasta bijvoorbeeld wel. Maar make-up verpakkingen en folie niet. Wat wel of niet bij het kunststof afval hoort, kunt u zien op www.stadskanaal/overdegemeente/wonenenleven/afval
-              zorg dat de zakken goed gesloten zijn
-              leg de zakken zo neer dat ze niet kunnen wegwaaien of anderen tot last zijn

Zakken voor de inzameling van kunststof afval kunt u bestellen via www.zakkenbestellen.nl

Iedereen wil toch in een opgeruimde en schone omgeving wonen? De gemeente zorgt ervoor dat uw huisvuil wordt ingezameld en afgevoerd. Bewoners hebben een verantwoording om hun afval op de juiste manier aan te bieden. Als we ons aan deze afspraken houden, zorgen we met elkaar voor een schone leef- en woonomgeving.

Vragen of klachten over de containers of de inzameling van huisvuil?

Bel dan met het servicenummer: T 0900 – 631 40 50

 

_________________________________________________________________

______________________________________________________________

6 juni. 's Avonds kwamen twee personenauto's op het weggetje naar het voetbalveld
met elkaar in botsing, de schade was enorm. Beide auto's waren total-loss.
Bestuurders kwamen met de schrik vrij.

______________________________________________________________

In mei heeft ODS ’t Zonnedal meegedaan aan het ukulele concert op de openingsdag van Geluk Tsjechov in de Veenkolonieën. ’s Avonds hebben een aantal leerlingen ook gespeeld op het Blankensteinconcert in Veendam. De leerlingen hebben in de weken hiervoor ukuleleles gehad op gesponsorde ukuleles van Gasunie Zuidwending

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter