Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

Heldhaftige brandweerman in het zonnetje gezet

Heiko Feenstra, brandweerman bij het korps Gasselternijveen, is woensdagavond in het zonnetje gezet voor zijn optreden bij een ongeluk in de buurt van Alteveer.
Eind vorige maand raakte een automobilist van de weg af en botste daarna tegen een boom. De auto vloog vrijwel direct in brand.
Redden
Feenstra zag het gebeuren, stapte uit zijn wagen en slaagde erin de zwaargewonde man uit het brandende wrak te redden.

De brandweerman kreeg voor zijn heldhaftig optreden uit handen van de burgemeester van Aa en Hunze een bos bloemen en een kadobon.

Bron: RtvNoord. Foto: Van Oost Media


21-3 Schoorsteenbrand woning - Lindenstraat 1

Omstreeks 16:30 uur werd de redactie gealarmeerd door sirenes van Politie en Brandweer. Het bleek te gaan om een schoorsteenbrand in een woning aan de Lindenstraat. Er was vooral een hoop rookontwikkeling. Met een ladderwagen ging de brandweer op het dak en haalde de dakpannen van het dak en zorgden zij ervoor dat verder gevaar was geweken.


14-3 Mestsilo veroorzaakt chaos op Grootstukkerweg

Omstreeks 19:00 uur vanavond werd onze redactie gebeld met een melding van het overlopen van de mestsilo aan de Grootstukkerweg. Onze reporter was gauw ter plaatse en maakte onderstaande foto's. Er is een melding gemaakt bij de hulpdiensten.


Start voorbereidende werkzaamheden wegvak Veendam – Nieuwe Pekela

De provincie Groningen start met voorbereidende werkzaamheden naast de huidige rijbaan van de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela. De provincie gaat dat weggedeelte verdubbelen. De extra rijbaan komt aan de zuidkant van de huidige weg, omdat aan de noordkant grote leidingen liggen. Ter voorbereiding op het aanleggen van de extra rijbaan gaat de provincie eerst een sloot uitgraven aan de zuidkant van de weg. Daarna kunnen de kabels en leidingen worden verlegd. Het verkeer op de N366 ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.De provincie graaft de sloot tussen de Tonckelweg en het tankstation. Tijdens de werkzaamheden zal ongeveer 30.000 m3 grond worden verzet. De huidige sloot wordt deels gedempt. Ook zal de aannemer enkele bestaande duikers vervangen en nieuwe aanleggen. De werkzaamheden zijn waarschijnlijk in de eerste week van mei klaar.

Als de nieuwe sloot klaar is, is er naast de N366 ruimte om de kabels en leidingen in de grond te verleggen. Dat gebeurt in de zomer van 2016. Wanneer dat klaar is, kan de provincie beginnen met het aanleggen van de nieuwe weg. Dat zal waarschijnlijk na de zomer van 2016 zijn.Hebt u "Dam Op" gemist? Kijk het hier terug:

Dam Op in Alteveer.

'Dam Op' 'op' Alteveer

Onze redactie werd vorige week benaderd door RtvNoord met de vraag of wij konden helpen met de invulling van het programma "Dam Op" met Wiebe Klijnstra. Uiteraard kunnen en willen wij dat. Na een gezellige e-mailwisseling met de productie van "Dam Op" stuurde Wiebe ons vanochtend zelf een e-mail met onderstaande informatie. Gisterochtend 4 februari waren de opnames. Greven en De Jonge waren meer dan enthousiast over Wiebe en cameraman Jan.

‘Waarin een klein dorp gròòt kan zijn,' concludeert presentator Wiebe Klijnstra als hij voor TV Noord ‘Dam Op' gaat in Alteveer. ‘Maar kleìn is eigenlijk beter, want hij gaat op bezoek bij kermisliefhebber Nanno Greven. Die bouwde in veertien jaar tijd een compleet lunapark na op de bovenverdieping van z'n woning.

Greven is niet de enige in Alteveer die het kleine groot aanpakt. Henk Tipker wordt gekscherend ‘de man van staal' genoemd en da's niet zo vreemd. Hij bouwt in z'n vrije tijd miniaturen van staal en aluminium en werkt inmiddels 3,5 jaar aan een veeschuur. Klaar is hij nog lang niet. Wiebe weet niet wat ie ziet.

Een specialiteit van de Veenkoloniën zijn hardbroden. De 68-jarige Henk de Jonge kent de geschiedenis van de lekkernij en bakt ze nog op de ouderwetse manier in een op hout gestookte oven.


Henk Tipker


Nanno Greven


Henk de Jonge


 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter