Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

29 maart - Mestafsluiter gestolen in Alteveer

Bij een mestbassin in Alteveer is een mestafsluiter gestolen.

Bij een mestbassin aan de Hochterweg te Alteveer is een mestafsluiter gestolen. Gelukkig is er geen mest weggelopen.

Heeft u iets gezien, bel dan de politie Stadskanaal 0900-8844.Zondag 25 maart gaat de zomertijd in. De klok gaat een uur vooruit.


24 maart - Udema verlaat Alteveer nu al

Niet meer op één lijn. Dat is de reden die door v.v. Alteveer wordt gegeven voor het directe vertrek van trainer Rik Udema bij de geel-zwarten. Alteveer staat op dit moment op de voorlaatste plaats in de vierde klasse C, met zeven punten uit tien wedstrijden.

Daarmee vindt het afscheid tussen beide partijen een aantal maanden eerder plaats dan gepland. Udema begint na de zomerstop aan een nieuwe klus bij SPW en kan zich daar dus een aantal maanden op voorbereiden.

Bron: fckanaalstreek


Paasactie - Team Beko - Alpe d'HuZes

Paasbroden en suikerbroden actie
1 suikerbrood voor 4,50 of 1 paasbrood voor 4,50
2 broden voor 8,-

Het suikerbrood weegt 700 gram en het paasbrood is gevuld met rozijnen, krenten en spijs en weeg 750 gram.

Wij komen op zaterdag 24 maart bij u langs met een bestellijst en op vrijdag 30 maart komen wij uw bestelling bij u langsbrengen.

Bent u deze dag niet thuis, maar wilt u toch iets bij ons bestellen of heeft u vragen?
Dan mag u altijd contact met ons opnemen.
Telefonisch bereikbaar vanaf 15:30 uur 06 29840024 E-mail milver@hotmail.com

Team Beko
Janine Kruiter & Ellen Fissering


Informatieavond Zonnepark - LC Energy - 29 maart

Op donderdag 29 maart organiseert LC Energy een consultatieavond.
LC Energy wil graag de meningen in kaart brengen van de bewoners van Alteveer over de aanleg van een potentieel zonnepark, en het eventueel indienen van een vergunningsverzoek bij de gemeente Stadskanaal. 85% van de Nederlandse bevolking ondersteunt zonne-energie als een sympathieke manier om fossiele brandstoffen terug te dringen en daarmee het dichtdraaien van de gaskraan te bspoedigen.

Graag willen ze uw mening vragen over het volgende:
- Het al dan niet uitvoeren van het plan
- Uw eventuele interesse in deelname aan het park als mede investeerder
- Eventuele besteding van een gebiedsfonds
- De eventuele landschappelijk inpassing
- De aankleding van het park en een wandelpad rondom

Ze ontvangen u graag in Dorpshuis de Drijscheer
U kunt binnenlopen tussen 18:30 en 21:00 uur. De initiatiefnemer van dit park is LC Energy. Er zijn diverse medewerkers aanwezig om u te informeren en uw vragen te beantwoorden.


Zoekgebied zonnepark

 


23 maart - Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018 gemeente Stadskanaal

Vanmorgen maakte de voorzitter van het centraal stembureau, locoburgemeester Goziena Brongers, de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekend. Het opkomstpercentage was 47,46% (in 2014 50,3%). Er zijn 12.250 stemmen uitgebracht, waarvan 40 ongeldige stemmen en 58 blanco stemmen.

De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 is als volgt:

Partij Aantal zetels Aantal stemmen Gekozen raadsleden

CDA 5 2405 M. Berndt-Becker A. Maarsingh G. Brongers-Roffel J. Schrör-de lange K. Remmerts

SP 4 1997 E. Idema M. Luijken N. Lesman J. Ham

ChristenUnie 5 2476 B. van Beek J. Hamster I. Sterenborg F. van der Heide A. Tamsma

PvdA 3 1464 E. Hofstra G. Schipper T. Klinkhamer

Gemeentebelangen Stadskanaal 2 1209 E. Bieze I. Norder

VVD 2 931 H. Klopstra G. Borgesius

D66 1 514 K. Pals

Lokaal Betrokken 1 802 J. Mellies

GroenLinks 0 452 x

De definitieve uitslag van het raadgevend referendum is als volgt:

Aantallen

Voor 5143

Tegen 5904

Blanco 524

Er zijn twee kandidaten gekozen op basis van voorkeurstemmen. Het gaat om de heer G. Borgesius van de VVD en mevrouw I. Norder van Gemeentebelangen Stadskanaal.

Op maandag 26 maart is de laatste raadsvergadering van de oude raad. De nieuwe gemeenteraad wordt op donderdag 29 maart om 19.30 uur geïnstalleerd. Beide vinden plaats in de raadzaal en zijn openbaar toegankelijk, zoals alle raadsvergaderingen van de gemeente Stadskanaal.


23 maart - Burgemeester Baukje Galama neemt op 12 april afscheid

Op 12 april neemt burgemeester Baukje Galama officieel afscheid.

Na bijna negen jaar neemt Baukje Galama afscheid als burgemeester van de gemeente Stadskanaal. Het afscheid vindt plaats op donderdag 12 april 2018 van 16.00 uur tot 18.00 uur in de foyer van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Aanmelden kan tot 9 april 2018 per mail bij Gea de Jonge: g.a.dejonge@stadskanaal.nl.

Als cadeau wil mevrouw Galama graag een donatie voor Rotary Stadskanaal. Zij zijn bezig een unieke historische fotocollectie (periode 1950-1970) van Stadskanaal en omgeving aan te schaffen. Deze collectie wordt gebruikt voor tentoonstellingen en educatieve projecten op scholen. Klik HIER voor meer informatie.


23 maart - Zondag kerkdienst vanuit Alteveer

RTV1 – Zondag 25 maart zenden we een kerkdienst uit vanuit de PKN gemeente in Alteveer. Ds Baan uit Vlagtwedde leidt deze dienst.

We zijn die ochtend vanaf zes uur bij u. We beginnen met Relipop. Wim Zeeman draait vanaf 7.50 uur zijn luisterliedjes met een boodschap in het programma “Gain end of Zwet.”

Om 8.50 uur een Woord voor de Zondag, een korte meditatie. Na de klok van negen zit het zondag team klaar voor fijne koorzang.

Om 9.30 uur begint bovengenoemde kerkdienst. Om 11.00 uur het verzoekplaten programma “Het bewogen hart” .

We sluiten de morgen af met fijne muziek om twaalf uur op de TV.

Rtv1


22 maart - Voorlopige uitslagen Stadskanaal

Afgelopen nacht, even na 01.30 uur. werd de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en van het raadgevend referendum bekend van de gemeente Stadskanaal. Het gaat om een voorlopige uitslag. SP en PvdA leveren allebei 1 zetel in. CU en VVD krijgen elk 1 zetel erbij.

Zetelverdeling zoals het er nu uitziet:
CDA – 5
SP – 4
CU – 5
PvdA – 3
Gemeentebelangen Stadskanaal – 2
VVD – 2
D66 – 1
Lokaal Betrokken – 1
GL – 0

De definitieve uitslag wordt officieel vastgesteld op 23 maart door het centraal stembureau.

Uitslag Raadgevend Referendum: Voor: 53,4, Tegen: 46,5


Jeugdsoos de Boerderij organiseert JSDB de Reünie XL

Het grote succes van JSDB de Reünie smaakte voor zowel de vrijwilligers als de bezoekers naar heel veel meer. Daarom organiseert Jeugdsoos de Boerderij een nieuwe versie van JSDB de Reünie. Maar dan een keer zo groot, een keer zo gaaf en een keer zo lang!

Van vrijdag 22 juni tot en met zondag 24 juni staat er naast de Jeugdsoos een feesttent. Het programma voor dit weekend ziet er als volgt uit:

Vrijdag 22 juni is er een Bedrijvenbeurs waar alle ondernemers van Onstwedde en omstreken de kans krijgen om hun bedrijf te promoten. Opgave kan binnenkort via www.onstwedde.info De tent is vanaf 13.00 uur geopend en we sluiten af om 21.00 uur.

Op zaterdag 23 juni doen we JSDB de Reünie dunnetjes over. Deze avond feesten we samen met de rockband 5th Wheel het dak er af. De tent is geopend vanaf 20:30. Kaarten voor deze avond zijn in de voorverkoop en aan de deur verkrijgbaar. Wie er zaterdag 23 juni bij wil zijn, kan binnenkort kaarten kopen bij:
-Snackbar 'T Wold, Onstwedde
-Eetcafé Gerak, Onstwedde
-Bij Thijs, Vlagtwedde
-Snackpoint 'T Stoepje, Alteveer.

We sluiten dit weekend af met een dienst in de tent. Het programma voor deze avond is nog niet bekend maar we zijn er druk mee bezig. Meer informatie volgt.

Houd voor meer informatie over het weekend of de kaartverkoop, de website ( www.jsdb.nl ) en Facebook in de gaten.

De organisatie van JSDB XL gaat hard aan de slag om er een super weekend van te maken en zien iedereen graag op 22, 23 en 24 juni!


Gemeenteraadsverkiezingen - Referendum - 21 maart

Nederlanders met kiesrecht mogen elke 4 jaar kiezen wie hen vertegenwoordigen in de gemeenteraad. De gemeenteraad bepaalt het beleid van de gemeente op de belangrijkste punten. De raadsleden controleren of het college van burgemeester en wethouders het beleid goed uitvoert. De raad houdt zich ook bezig met de begroting en het jaarverslag. De leden van de raad houden contact met de inwoners

De onderstaande politieke partijen doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Stadskanaal.

CDA

SP

ChristenUnie

PvdA

Gemeentebelangen Stadskanaal

VVD

D66

Lokaal Betrokken

GroenLinks

Raadgevend Referendum
Tegelijk met het stemmen voor de gemeenteraadsverkiezing mag u stemmen voor het Raadgevend Referendum over de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv), ook wel de ‘sleepwet' genoemd.

Waarom is een nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) nodig?
Klik hier voor de website van de rijksoverheid voor uitleg over de nieuwe wet.

Stembusbus
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen rijdt er overdag een mobiel stembureau in de gemeente Stadskanaal. De Stembusbus maakt het makkelijker uw stem uit te brengen voor iedere stemgerechtigde. Uiteraard moet u dan ook uw stempas en ID meenemen.

De stembusbus staat tussen 13.45 – 14.15 uur aan de Veenhofsweg.


Kom gratis compost scheppen! 17 maart!

Komt u ook weer gezellig langs tijdens de landelijke compostdag op zaterdag 17 maart? We laten u graag zien wat we doen met uw groente-, fruit- en tuinafval bij Renewi. En dit mag u meteen weer meenemen: in de vorm van groeikrachtige compost.

U mag de compost zelf scheppen…natuurlijk wordt er voor de scheppen en lege zakken gezorgd. Leuk voor de kinderen, gezond voor uw tuin en ook nog eens goed voor het milieu.

Tijdstip: van 9.00 tot 13.00 uur. De koffie en limonade staan klaar.

Adres: Industriestraat 34, 9502 EJ Stadskanaal. Tel.: 0599-788507


14 maart - Op-StapBus brengt inwoners gemeente Stadskanaal gratis naar het Stembureau

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en is er ook een referendum voor de zogenaamde sleepwet. De Op-StapBus, Welstad en Gemeente Stadskanaal halen ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn op om te kunnen stemmen. De Op-StapBus, die het vervoer regelt, combineert het stemmen met een gezellig uurtje koffie/thee te drinken tussen 10.00 -11.00 uur en 14.00-15.00 uur. Na afloop wordt iedereen teruggebracht.

's Ochtends tussen 10.00 -11.00 uur kunnen inwoners met de Op-StapBus naar Maarsheerd in Stadskanaal en naar de Drijscheer in Alteveer om te stemmen. Inwoners worden opgehaald en weer teruggebracht.

's Middags tussen 14.00 – 15.00 uur gaat de Op-StapBus voor het stemmen en een kopje koffie/thee naar de Rank (Oosterstraat Stadskanaal) en naar Lint in Musselkanaal.

Maarsheerd, De Drijscheer, De Rank en Lint stellen hun ruimte hiervoor beschikbaar.

Wilt u hiervan gebruik maken? Bel dan met Stichting Welstad, 0599-635999 o.v.v. naam, adres, woonplaats en telefoonnummer en evt. hulpmiddelen( rollator, rolstoel)

Let op : er is beperkte ruimte. De exacte ophaaltijd is afhankelijk van het aantal mensen dat zich opgeeft en de plaats waar iemand opgehaald moet worden.


5 maart - Stadskanaal zet stembus-bus in om jongeren te stimuleren te stemmen

Op 21 maart rijdt door de gemeente Stadskanaal een stembus-bus om jongeren te stimuleren te gaan stemmen.

Op 21 maart kan er gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum voor de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2017 (WiV 2017). Stemmen geeft blijk van betrokkenheid, daarom vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Stadskanaal hun stem uitbrengen.

Onze speciale aandacht gaat uit naar 18+-ers die voor het eerst gaan stemmen. Daarom hebben we een campagne ontwikkeld voor jongeren met de boodschap: “Je …. pattas (sneakers), drankje, telefoon en kleur lipstick kies je toch ook zelf? Nou dan! Stem zelf. Op 21 maart”. En om het stemmen nog gemakkelijker te maken, rijdt er een mobiele stembus (de zogenaamde ‘Stembus-bus') op 21 maart door de gemeente.

Social media, posters, bekers Jongeren die voor het eerst gebruik maken van hun stemrecht worden door berichten met afbeeldingen op social media, koffiebekers en posters herinnerd aan de keuzes die ze elke dag maken. De gemeente Stadskanaal zet haar social media kanalen in om de jeugd te bereiken. De posters worden opgehangen op de plekken waar de 18+ -ers aanwezig zijn, zoals Discotheek Fox, Jeugdcentrum de Kwinne, sporthal De Spont, Noorderpoort en Ubbo Emmius. Ook worden de posters via duo-borden ingezet.

De Stembus-bus

Naast het bekendmaken van de verkiezingen, maken we het stemmen gemakkelijker door de stembus naar de 18+-ers toe te laten komen. Een officieel – mobiel – stembureau, in de vorm van een bus, rijdt overdag langs verschillende plaatsen. Overigens kan iedere stemgerechtigde in deze bus, met stempas en ID, zijn stem uitbrengen.

De route van de stembusbus (mobiele stembus):

07.30 – 08.15 uur Busstation Stadskanaal

09.00 – 09.30 uur gemeentehuis Stadskanaal

10.10 – 10.35 uur Noorderpoort Sportparklaan

10.55 – 11.30 uur Ubbo Emmius Stationslaan

13.45 – 14.15 uur Alteveer (Veenhofsweg)

14.30 – 15.15 uur Onstwedde (Ubbo Emmius)

15.45 – 16.15 uur Mussel (kruising Zandtangerweg/Musselweg Café Das)

16.30 – 17.15 uur Musselkanaal (Willem Diemerstraat / Marktstraat)

Stemmen en stemmen tellen

Er kan gestemd worden vanaf 7:30 uur tot 21:00 uur in een van de 19 stembureaus in de gemeente Stadskanaal én in de stembus. De stembus wordt om 17.15 verzegeld en naar het gemeentehuis gebracht. Daar worden na 21.00 de stemmen geteld van alle stembureaus.

Op de website www.stadskanaal.nl/verkiezingen is de belangrijkste informatie te vinden over de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Ingezonden door gemeente Stadskanaal.


4 maart - GEVONDEN: sleutelbos tussen Nieuwe Pekela en Alteveer langs de N366

Een inwoner van Nieuwe Pekela heeft een sleutelbos gevonden tussen Nieuwe Pekela en Alteveer langs de B-weg van de N366. Bent u of kent u de eigenaar van deze sleutelbos of wilt u informatie over de sleutels dan kunt u contact opnemen met 05976465160.


Wegwerkzaamheden N366 - Maart

De oude sloten worden gedempt en delen van de berm worden opgehoogd. Deze werkzaamheden starten vanaf 5 maart en duren ongeveer zes weken. Tijdens de werkzaamheden wordt de rijbaan versmald en geldt er ter hoogte van de versmalling een snelheidsbeperking en een inhaalverbod.


2 maart - De politie waarschuwt om extra alert te zijn op het betalen met vals geld

De laatste tijd duiken er in Groningen valse briefjes van 50 euro op. Dit gebeurt ook bij mensen aan de deur. Men heeft een transactie op een handelssite zoals bv Marktplaats gedaan en betaalt dan met valse briefjes van 50.

De politie raadt ook ondernemers aan om extra alert te zijn op vals geld. Wees consequent in het controleren van de echtheid van briefgeld. Als u vals geld heeft aangenomen of twijfelt of u vals geld heeft aangenomen neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook als u informatie heeft die verband kan houden met de uitgifte van dit vals geld.


Snel internet Westerwolde - Stadskanaal

Klik hier of op de afbeelding voor de hele nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter