Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws Alteveer Online

Werkzaamheden brug Hochterweg/Alteveersterweg gestart

De brug wordt vervangen door een dam met betonnen duiker.

De werkzaamheden zullen zo'n drie weken in beslag nemen.


Gezellige middag van de Zonnebloem zeer geslaagd


Foto: de Zonnebloem

'Ik heb voor de volle 100% genoten'. Dat waren de woorden van één van de gasten na een gezellige middag georganiseerd door de Zonnebloem Alteveer/Onstwedde/Vlagtwedde.

Ruim 150 voornamelijk lichamelijk beperkte, eenzame of alleenstaande ouderen waren zaterdag 16 maart 2019 aanwezig in het zalencentrum de Brinkhof van de gereformeerde kerk te Onstwedde. Allen afkomstig uit Alteveer, Onstwedde of Vlagtwedde.

De hele middag werden we geamuseerd door het Shanty- en Amusementskoor ‘t Kompas uit Emmer-Compascuum. In meerdere pauzes werd er gezorgd voor drinken en wat lekkers. Tijdens de laatste pauze was er een verloting waarbij iedereen een presentje kreeg. We sloten de middag af met een heerlijk stamppotbuffet, verzorgd door de lokale slagerij.

Deze middag was mede mogelijk dankzij alle vrijwilligers van de Zonnebloem, maar ook niet te vergeten dankzij de Fam. Wubs die de locatie beschikbaar stelde en zelf druk meewerkte in de bediening.

Ons volgende uitje: op 24 april 2019 een compleet verzorgde boottocht op de Groningse/Friese wateren.

Namens de Zonnebloem afdeling Alteveer/Onstwedde/Vlagtwedde.

Bron: Westerwolde Actueel

 


Alsnog jodiumtablet voor Kanaalster dorpen

Inwoners van de dorpen Musselkanaal, Alteveer en Onstwedde krijgen binnenkort alsnog jodiumtabletten uitgereikt. Wethouder Lian Veenstra (SP) van de gemeente Stadskanaal meldt dit na schriftelijke vragen van Frits van der Heide (CU). Van der Heide trok aan de bel nadat hij vernam dat het medicijn nog nooit in de dorpen was verstrekt. Ook de lokale apothekers vertelden hem het medicijn niet op korte termijn te kunnen leveren, ook niet in geval van een calamiteit met een kerncentrale.

Wanneer de pillen door de gemeente precies worden uitgereikt is nog onduidelijk. Inwoners kunnen ook op eigen initiatief jodiumpillen bestellen.

 


Vrijheidsbomen bij alle 7 oorlogsmonumenten

Hang uw kaartje in één van de 7 Vrijheidsbomen. Vul de tekst 'Vrijheid is voor mij.... ' aan en hang uw idee over vrijheid in één van de bomen.

Vrijdag 12 april tot maandag 6 mei 2019

Van vrijdag 12 april tot maandag 6 mei staan er bij alle zeven oorlogsmonumenten Vrijheidsbomen.

Kinderen van groep 7 en 8 krijgen op 8 april een les over het begrip 'vrijheid'. Ze krijgen ook een opdracht om de tekst 'Vrijheid is voor mij....' aan te vullen. U kunt ook deze tekst aanvullen en het kaartje met uw tekst in een vrijheidsboom hangen.

Over het educatieve project: Vrijheid is voor mij..
Eén van de projecten die binnen gastgemeente Stadskanaal plaats vindt, is een educatief project. Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen krijgen een gastles over de betekenis van vrijheid. Ze gaan daarna aan de slag met het maken van een foto op een plek waar ze zich het meest vrij voelen. Op de foto staat ‘Vrijheid is voor mij..'. Deze tekst vullen ze aan. Een selectie van deze foto's en teksten van kinderen uit Stadskanaal zijn zondag 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Groningen te zien.

Door de vrijheidsbomen op zeven plekken in onze gemeente te plaatsen krijgen alle inwoners, net als de kinderen, de mogelijkheid om hun idee over vrijheid op te schrijven.


Bomenplant tussen Alteveer en Stadskanaal gestart

Langs de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal worden de komende tijd nieuwe bomen en struiken geplant. De voorbereidende werkzaamheden zijn maandag 18 maart gestart. De daadwerkelijke bomenplant begint maandag 25 maart en duurt tot eind april. Gedurende die periode kan het verkeer gewoon van de weg gebruik blijven maken. Wel geldt er van 9.00-15.00 uur een beperkte snelheidslimiet van 70 km/uur en moeten weggebruikers rekening houden met in- en uitvoegend werkverkeer.

Afgelopen november is de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal breder gemaakt. Daarom zijn de bomen langs dat weggedeelte weggehaald. Om het oorspronkelijke karakter van het gebied te benadrukken, worden er weer nieuwe bomen en struiken langs de weg geplant. De nieuwe bomen komen verder van de weg af te staan, wat de verkeersveiligheid verbetert.

Verschillende soorten

In totaal komen er zo'n vijfhonderd nieuwe bomen van acht verschillende soorten. Door verschillende soorten te planten, zijn de bomen minder kwetsbaar voor ziektes en kunnen verschillende soorten insecten er van profiteren. Ook worden er zo'n 700 struiken geplant. Een deel van die struiken blijft in de winter groen.

Bron: N366veilig.nl


Open dag bij ziekenhuis Refaja

Ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal opent zaterdag 16 maart van 10.00 tot 16.00 uur de deuren voor bezoekers. Zij volgen een speciaal voor de open dag samengestelde route langs diverse afdelingen en specialismen.

Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Wie meer wil weten over de mogelijkheden voor een baan bij Treant is tevens van harte welkom. Bezoekers kunnen hun CV laten checken en hun competenties testen met ludieke spellen. Bovendien is er volop informatie over vacatures, stageplaatsen en vrijwilligerswerk. Voor jongeren zijn er speeddates waarmee ze zich kunnen aanmelden voor vakantiewerk bij Treant. En: tijdens de open dag in Refaja wordt het nieuwe digitale patiëntenportaal mijnTreant gelanceerd.

Aanmelden voor de open dag in Refaja is niet nodig.

Bron: Westerwolde Actueel

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter