Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

 

Vandaag 21 maart is Alicia de Jonge te zien in een aflevering van
Goede Tijden Slechte Tijden, aanvang 20.00 uur op RTL4

________________________________________________________________

Zondag 17 maart werd er 's middags een bestelbusje in beslag genomen. De bus stond geparkeerd aan de Veenhofsweg. Eerder op de middag waren er spullen uit een woning gehaald en in de bus geladen. De politie kwam en zette de bus klem. De lading werd gedeeltelijk weer uit de bus gehaald.De jerrycans, kleden, potgrond, lampen e.d. werden weer ingeladen waarna de bus werd afgevoerd door Keizer.

's Avonds rond 20.00 uur werd er een inval gedaan aan de Meidoornlaan. De politie
verschaffte zich toegang door de achterdeur te forceren. Nadat Enexis en een Klussenbedrijf hun werk hadden gedaag keerden de massaal toegestroomde menigte weer huiswaarts.

_________________________________________________________________

15 maart. Op het dak van de Drijscheer is deze mysterieuze tas gevonden.

_____________________________________________________________________

’t Vlasmeer blijft ’s ochtends geopend
Het ochtendzwemmen in het zwembad ’t Vlasmeer blijft de komende zomer mogelijk. Om dit te realiseren dragen de ochtendzwemmers naast hun abonnement en vrijwillige werkzaamheden ook bij in de ontstane onkosten. Door deze extra bijdrage is ’t Vlasmeer het komende seizoen gedurende 18 weken alsnog ’s ochtends van maandag t/m donderdag van 7.15 – 9.30 uur geopend.

Eerder dit jaar leek het erop dat de ochtendzwemmers in Onstwedde hun baantjes niet meer konden trekken in eigen dorp. Door de bezuinigingen van de gemeente zag exploitant Optisport geen andere optie dan te snijden in het badpersoneel. Het zwembad mag van de gemeente ’s ochtends wel open maar alleen onder toezicht van eigen vrijwilligers. Dit plan leek onhaalbaar, waardoor een definitief einde zou komen aan het ochtendzwemmen. Daarom hebben de baantjestrekkers gezamenlijk de schouders eronder gezet en tijdens een bijeenkomst met 35 aanwezigen besloten tot een extra financiële bijdrage waarmee de onkosten worden gedekt.

Vrijwillige inzet
In 1999 werd de Werkgroep Zwembad ’t Vlasmeer opgericht met als doel het zwembad voor sluiting te behoeden. Door de constructie van betaling via vrijwillige inzet blijft het zwembad in ieder geval voor de komende vier jaar behouden.

De inzet van de vele vrijwilligers is onder meer terug te zien in de feestelijke opening van het zwembad, onderhoud, de aanschaf van speelmaterialen, activiteiten in het zwembad bij festiviteiten zoals de Onstwedder Feestweek en de aanschaf van een kiosk en een inlooptrap.

 

______________________________________________________________________

9 maart. Volgende week vrijdag 15 en zaterdag 16 maart staat heel Nederland, en dus ook Alteveer in het teken van NL Doet.
Gisteren is er een flyer rondgebracht met alle informatie over deze aktie.
Op vrijdag 15 maart komen leerlingen van diverse scholen bij u langs of u een bijdrage wilt doen voor de actie: Samen Sterk voor de Minima van het Rode Kruis.
Bestuursleden van Plaatselijk Belang zijn vanaf 9.30 uur in de Drijscheer aanwezig om hopelijk de vele boodschappen te sorteren.
Hieronder tonen wij nog even het boodschappenlijstje:

  • Rijst – macaroni – spaghetti
  • Kruidenmixen – olijf/zonnebloemolie
  • Brinta –muesli – cornflakes
  • Broodbeleg (leverpastei – jam – hagelslag – pindakaas – chocopasta)
  • Rookworst – vlees in blik
  • Groenten of soep in blik
  • Pannenkoekmix – aardappelpuree
  • Thee – koffie – suiker
  • Hygiëne: wc-papier – handzeep – tandpasta – wasmiddel – damesverband - afwasmiddel

U mag vrijdagmorgen uw boodschappen ook afgeven in de Drijscheer.

Er staat een kopje koffie voor u klaar.

Wijziging:

Op zaterdag 13 april gaan we met vele vrijwilligers de speeltoestellen aan de Beukenstraat/Meidoornlaan schoonmaken en verven, het terrein netjes maken, picknickbank en bank plaatsen en struiken planten zodat de speeltuin weer veiliger wordt.

Vorig jaar nadat de werkzaamheden aan het riool, de bestrating e.d. waren afgerond uiten ouders van kinderen die gebruik maken van het speeltuintje hun ongenoegen tijdens een raadsvergadering over het feit dat er geen omheining meer was. Dit leverde helaas niets op.

Tijdens het collegebezoek aan Plaatselijk Belang werd de speelplaats op de Agenda geplaatst.
Wethouder Hamster kreeg een heel ander beeld van het geheel en gaf groen licht om toch iets van een afscheiding te plaatsen. Op het verlanglijstje stond ook een picknickbank, ook deze werd toegezegd.

De groep ouders die met de klachten kwam is er zaterdag bij om de armen uit de mouwen te steken. Plaatselijk Belang helpt mee en financieert de struiken e.d. Catering bedrijf Kip komt de inwendige mens versterken, een buurtbewoonster maakt de koffie, Hoveniersbedrijf de Korenbloem stelt materiaal en mankracht beschikbaar, evenals Govert van Noordennen, Groenvoorziening.

 

 


________________________________________________________________

_______________________________________________________________

Henk Wind is 1 maart 50 geworden, van harte Gefeliciteerd Abraham.

_______________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter