Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

 

Zaterdag 4 april voetbalt de vv alteveer sinds jaren weer tegen het eerste elftal van stadskanaal. Stadskanaal staat ongeslagen boven aan.
Maar zullen de alteveersters hier verandering in brengen?

Kom zaterdag kijken aanvang 14.00 uur

_____________________________________________________________________

De "Kabouters" van VV Alteveer zijn in het nieuw gestoken door Kapsalon Trends

____________________________________________________________

Bij de V.V. ALTEVEER gaan we weer beginnen met een dameselftal.
Op dit moment zijn er 12 dames die hebben aangegeven wel te willen voetballen bij Alteveer. Hele...maal super! We willen er natuurlijk meer dames bij hebben.
Lijkt het je leuk om bij ons te komen voetballen dan kun je contact opnemen met
(06-21235923) of Kevin Christians (06-22367809).
Binnenkort gaan we beginnen met trainen.
Hierover volgt z.s.m. meer informatie!

___________________________________________________________________

Beurs in de Drijscheer

 

__________________________________________________________

Nieuwsbrief/Roakeldobbe

In december 2013 is de laatste editie van de Roakeldobbe bij de inwoners van Alteveer in de bus gevallen. Er waren meerdere redenen om met de Roakeldobbe te stoppen. De belangrjkste redenen waren dat er steeds meer Advertenties in de krant moesten om het kostendekkend te houden, onderhoudscontract en papier werden duurder, veel verenigngen waren websites begonnen om zo hun nieuws kenbaar te maken, minder kopij om de Roakeldobbe te vullen.
In deze laatste Roakeldobbe stond een bericht dat de Roakeldobbe stopte maar dat er een nieuwsbrief voor in de plaats kwam.

Omdat wij als bestuur van Plaatselijk Belang naast de website toch ook mensen die niet op de digitale snelweg aanwezig zijn willen informeren besloten wij om in 2014 met een nieuwsbrief te beginnen. De Morene, zoals de nieuwsbrief heet kunt u aanvragen bij het secretariaat. De Morene komt vier keer per jaar uit.

Mocht u het bericht van 2013 niet hebben gelezen, of heeft u een sticker op de brievenbus zodat er geen Roakeldobbe werd bezorgd en u wilt de Morene toch graag ontvangen dan zeggen WIJ van Plaatselijk Belang, bel of doe een briefje in de bus bij 1 van onze bestuursleden en meld u aan als "abonnee". Op deze manier weet u waar Plaatselijk Belang zich voor in zet.

 

_______________________________________________________________

Afgelopen vrijdag organiseerde Plaatselijk Belang een Kinder Bingo in de Drijscheer. 23 Kinderen kwamen tegen 13.00 uur richting het dorpshuis. Velen gingen met een leuk prijsje naar huis. De Paashaas was veruit de favoriet. Ook ging 1 van de gelukkigen met een kaartje voor vier personen Dierentuin Emmen thuiswaarts.

 

_________________________________________________________________

Energie besparen is gemakkelijk, als u weet waarop u moet letten. Met energiebesparing helpt u niet alleen het klimaat, maar is dat ook beter voor uw portemonnee! Minder gas en elektriciteit verbruiken betekent direct geld besparen.

De gemeente Stadskanaal nodigt u graag uit voor een informatiebijeenkomst over energiebesparing op:

Dinsdag 3 maart 2015
Van 19:30 tot 21:30 uur
Dorpshuis de Drijscheer
Keiweg 1 Alteveer

Het energieverbruik in de gemeente Stadskanaal is door netbeheerder Enexis in kaart gebracht. Gebleken is dat een aantal straten in uw dorp een hoog energieverbruik heeft.
Tijdens deze avond kijken we samen met u en energiespecialisten naar het energieverbruik en hoe u daarop kunt besparen. Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de kosten en wanneer verdient u de investering terug? Ook gaan we in op de aantrekkelijke gemeentelijke duurzaamheidslening en andere subsidiemogelijkheden.

 

Energiescan
Om goed inzicht te krijgen welke maatregelen voor u interessant zijn, verloten we 10 Energiescans ter waarde van € 100,-. Na het uitvoeren van een Energiescan weet u precies welke energiebesparende maatregelen in uw woning nodig zijn.

Een aantal energiespecialisten heeft zich verenigd in het lokaal consortium Duurzaam Stadskanaal. Zij presenteren zich tijdens de informatieavond. Het consortium staat garant voor hoge kwaliteit en kan u helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen aan uw woning. De goede samenwerking tussen de partners van Duurzaam Stadskanaal draagt bij aan een efficiënte begeleiding en uitvoering van de werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat de werkzaamheden goed, snel, voordelig en vertrouwd worden uitgevoerd.

Tot slot
Voor informatie of vragen kunt u contact opnemen met Ruben Martowirono, energieambtenaar van de gemeente Stadskanaal. Hij is van maandag t/m donderdag te bereiken op telefoonnummer 0599 631 631 of e-mail R.martowirono@stadskanaal.nl.

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter