Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

Kat Hummer vermist

Onze kat Hummer is vanaf zondag niet thuis gekomen en wij missen hem heel erg. Wij wonen op streekje 13. Zouden jullie dit op alteveer online kunnen plaatsen misschien dat iemand hem gezien of gevonden hebben. Mijn nummer is 0622702050. Humilta Pepping


‘Wat is je snelheid?'

Ze staan niet langs de N366, maar wel langs rijkswegen: de borden met een snelheidsmeter erop en daaronder de tekst ‘Wat is je snelheid?'. U heeft ze vast wel gezien. De borden zijn onderdeel van de landelijke snelheidscampagne van het Rijk ‘Hou je aan de limiet'. Die campagne heeft als doel om weggebruikers bewust te maken van de gevaren van (iets) te hard rijden.

Te hard rijden is gevaarlijk, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Binnen de bebouwde kom komen weggebruikers regelmatig in onverwachte verkeerssituaties terecht. Ook zijn in de bebouwde kom vaak kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers op de weg. Dan is het belangrijk om op tijd te kunnen reageren en stoppen. Hoe langzamer u rijdt, des te korter uw remweg. De campagne benadrukt daarom dat het goed is om regelmatig uw snelheid te checken. Zo rijdt u nooit ongemerkt te hard.

Autoweg

Ook buiten de bebouwde kom is te hard rijden gevaarlijk. Zo ook op de N366, waar 100 kilometer per uur de snelheidslimiet is, tenzij anders staat aangegeven. Die limiet is er omdat harder rijden tot gevaarlijke situaties kan leiden. Er ligt bijvoorbeeld geen vluchtstrook langs de weg. Dat betekent dat u bij een hoge snelheid met een kleine stuurcorrectie al in de berm kunt belanden.

Gas terug

Het omgekeerde gebeurt ook op de N366: mensen die langzamer rijden dan 100 km/uur, waar dat wel is toegestaan. Dat is niet verboden, langzamer rijden mag. Het zorgt wel vaak voor ergernis op de weg en gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Sommige automobilisten weten niet dat ze op een 100-kilometerweg rijden. Andere weggebruikers mogen niet zo hard rijden. Zo geldt op een autoweg voor vrachtwagens een maximumsnelheid van 80 km/uur. Voor auto's met een aanhangwagen niet zwaarder dan 3.500 kilo geldt op een autoweg een limiet van 90 km/uur. In alle gevallen is het goed om even gas terug te nemen en afstand te houden.

Bron: N366veilig.nl


Fixi: Oog voor jouw omgeving


Stel je voor: knalgele straatstenen in jouw straat of een fontein met felgeel water… Dat valt wel op! Maar hoe zit dat met een loszittende stoeptegel, een lantaarnpaal die stuk is of rondslingerend vuilnis? Heb jij hier een scherp oog voor? Je kunt dit soort zaken vanaf 1 mei eenvoudig melden via de online dienst Fixi. De uitvoerende instanties pakken deze meldingen op en zorgen voor afhandeling. Zo kunnen we met z'n allen zorgen voor een mooie, veilige en schone leefomgeving!

Zo maak je een melding via Fixi

Zie jij schade of overlast in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld een gat in de weg, een kapot verkeersbord of rotzooi op straat? Je kunt met Fixi een melding maken via de app of de website. Je omschrijft het probleem, voegt de locatie toe en eventueel een foto van de huidige situatie. Fixi stuurt deze melding automatisch door naar de uitvoerende instanties. Zij gaan vervolgens met de melding aan de slag. Je wordt op de hoogte gehouden én kunt de status van de melding volgen via de Fixi app. Hebben wij nadere vragen, dan nemen we via de app contact met je op. Bovendien krijg je een notificatie (soms met een foto van de nieuwe situatie) toegestuurd als het is afgehandeld.

Download de Fixi-app in de App Store of Google Play Store of gebruik Fixi zonder app via de website.

Fotowedstrijd: ixi ixi wat jij niet ziet…

En het is geel… Heb jij oog voor je omgeving? Laat het ons zien! Maak een foto van een geel voorwerp in jouw straat, wijk of buurt en deel deze via facebook.com/gemstadskanaal. Wie weet win jij een van de vijf kanariegele polaroidcamera's!*

* Voorwaarden

  • Tot en met september 2017 wordt er elke maand één camera verloot onder de inzendingen.
  • Je mag vaker foto's uploaden, maar je kunt hooguit één keer winnen.
  • De foto die je uploadt, mag door de gemeente worden gebruikt voor verschillende doeleinden.
  • De foto die je uploadt moet genomen worden in onze gemeente.
  • Alléén inwoners van de gemeente Stadskanaal kunnen deelnemen aan deze fotowedstrijd.
  • Medewerkers van de gemeente Stadskanaal zijn uitgesloten van deelname.
  • De foto mag uiteraard bewerkt worden: Maak bijvoorbeeld de watertoren geel.

 


Anita Hidding - Ondanks dementie samen blijven wonen met partner

Kleinschalig wonen voor dementerende ouderen, samen blijven wonen met partner onder 1 dak!

Voor mijn project kleinschalig wonen heb ik een prachtig pand gevonden, waarvoor er een stuk opstartkapitaal nodig is, wat ik net tekort kom.

Ik wil de dementerende oudere het gevoel kunnen geven van wonen in hun eigen huis, ook al is dit in groepsverband. Hun een huiselijke en herkenbare omgeving geven waar ze zich op hun gemak voelen, vertrouwd, en naar omstandigheden een plezierig oude dag kunnen geven, waar voldoende ruimte is, een ongedwongen sfeer heerst en waar vooral persoonlijke aandacht gegeven kan worden. Proberen hun leven voort te kunnen zetten in een huis waar de eigen leefsituatie zoveel mogelijk kan worden nagestreefd. Ik wil samen met collega's/personeel het optimale welzijn, comfort en het welbevinden van de dementerende oudere centraal te stellen. Zij zijn het middelpunt en zoveel mogelijk hun eigen regie kunnen houden. Dit wil ik realiseren mbv de familie of contactpersonen, mantelzorgers, vrijwilligers en professionele hulpverleners.

Ik ben er van overtuigd dat dit project en de formule samen met partner blijven wonen, zeker zal slagen en de toekomst zal zijn. Mijn ervaringen die ik heb, werkzaam zijn in de zorg, in verpleeghuis, zie ik dat de kwaliteit van zorg te wensen over laat en dementerende ouderen eenzaam en veel onrust met zich mee brengt, het gemis van partner en de leefplezier.. Met dit project kan ik het leefplezier, mijn visie in uitvoer brengen. Alleen het kleine laatste stukje financieen kom ik tekort.

Klik hier voor de link als u een donatie wilt doen.


3 mei - Politie Stadskanaal en omstreken waarschuwt voor Engelse stratenmakers

De Politie Stadskanaal en omstreken waarschuwt voor met name Engelse stratenmakers, asfalteerders, gevelreinigers en ramenwassers. Er zijn diverse meldingen ontvangen van Engelse lieden die langs de deuren gaan om hun diensten aan te bieden.

De politie laat weten via hun Facebooksite dat deze diensten vaak te wensen overlaat en hun prijs vaak veel te hoog is.

Ze geven als advies: ‘Vertrouw Engelse stratenmakers die langs deuren gaan niet snel. Er zullen best wel stratenmakers zijn die goed werk leveren maar ik ben ze in mijn werk nog niet tegengekomen. Krijgt u Engelse stratenmakers aan de deur? Bel ons 0900-8844 en geef het signalement en kenteken van hun bestelbus door (foto?) Dan kunnen wij ze wellicht controleren.'


Programma 4 mei Dodenherdenking

19,40 uur Verzamelen op het kerkplein

19:45 uur Stille toch naar het oorlogsmonument

19:50 uur Opening door ds. W. van Voorst vervolgens toespraak vertegenwoordiger gemeente Stadskanaal.

20:00 uur Twee minuten stilte, waarna het zingen van het Pools volkslied (kinderen) en het Wilhelmus (alle aanwezigen). Vervolgens kranslegging en bloemen.

 

 


 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter