Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

 

Dag twee ODS 't Zonnedal tijdens de Avondvierdaagse in Vlagtwedde

 

______________________________________________________________

Noaberhulp. Een oud begrip dat steeds meer in een nieuw jasje word verpakt.
Noaberhulp was in dorpen heel gewoon, was er ziekte in de buurt dan werden de werkzaamheden gewoon overgenomen. Ook bij geboorte en overlijden speelde de buurt een grote rol.

Dat gold voor werk in en om het huis maar ook op het land.

Hier in Alteveer is Noaberhulp eigenlijk nooit helemaal verdwenen.

Weet u iemand die nog aan Noaberhulp doet?
Plaatselijk Belang hoort dat graag van u zodat wij deze mensenin het zonnetje kunnen zetten.

Graag uw Noaberhulp aanmelden via Reactie@AlteveerOnline.nl

____________________________________________________________

27 mei. ODS 't Zonnedal doet mee aan de Avondvierdaagse in Vlagtwedde.

________________________________________________________

Speeltoestellen Schoolplein ODS t Zonnedal,

18 mei. Met het sluiten van de school zouden in eerste instantie ook de Speeltoestellen verdwijnen die in de loop der jaren zijn geplaatst.
Plaatselijk Belang en met ons vele dorpsgenoten waren van mening dat de toestellen in Alteveer moesten blijven. PB ging hiervoor lobbyen.

Vandaag kwam het bericht dat alle speeltoestellen mogen blijven staan. Mocht de school een functie krijgen waarbij de speeltoestellen niet in het plaatje passen, dan is het aan Plaatselijk Belang Alteveer om invulling te geven aan de uiteindelijke bestemming binnen het dorp Alteveer.

______________________________________________________________

Foto's 5 Mei

 

____________________________________________________________________

De politie waarschuwt vooral akkerbouwers in de gemeenten Vlagtwedde, Stadskanaal, Bellingwedde en Oldambt voor inbraken in agrarische bedrijven. Bij inbraken die de afgelopen twee weken hebben plaatsgevonden, hadden inbrekers het vooral gemunt op landbouw bestrijdingsmiddelen en elektronisch apparatuur uit tractoren. De politie heeft zeker zes bedrijfsinbraken geregistreerd in Stadskanaal, Vlagtwedde en Sellingen.

Manier van diefstal

Uit onderzoek van de politie bleek dat inbraken vooral in de nachtelijke uren bij boeren bedrijven plaatsvinden. Inbrekers lopen via het erf het terrein op. Daarna werden de afgesloten loodsen, schuren en opslagplaatsen van bestrijdingsmiddelen opengebroken. De opslagplaatsen werden doorzocht op zoek naar bestrijdingsmiddelen. De dader(s) moeten volgens de politie kennis hebben van deze middelen. Daarnaast werden bij drie inbraken aan de Jipsingboertangerweg in Sellingen ook elektronisch apparatuur weggenomen. Dader(s) klommen hiervoor in tractoren en namen o.a. zaaicomputers, bedieningspanelen en touchsscreens mee. De schade bedraagt vele tienduizenden euro’s.

Inspanningen van politie

Naar aanleiding van de inbraken houdt de politie extra toezicht en is de politie actief op zoek naar eventuele verdachten. Dat heeft nog niet geresulteerd in aanhoudingen.

Kijk uit en wees alert

Uit informatie is gebleken dat de dader(s) voor een inbraak met een auto op voorverkenning gaan. Een aantal dagen voor de inbraak houden de inbrekers zich vaak op in de omgeving van een boerderij. De politie vraagt dan ook om altijd alert te zijn en verdachte situaties door te geven. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief). Bij heterdaad situaties kan gebeld worden met 1-1-2. Leg bij verdachte situaties altijd zoveel mogelijk gegevens vast. Denk daarbij aan signalementen, aantal personen, voertuigen en gedragingen. Bent u getuige van een inbraak of ziet u iets dat u niet vertrouwt? Maak dan een foto of filmpje. Met uw beeldmateriaal helpt u de politie daders op te sporen.

 

_______________________________________________________________

Foto's 5 mei Optocht gemaakt door Postbode frits

 

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter