Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

25 november - Intocht "Sinterklaas"


24 november - Dorpen-beheerteam en inwoners Alteveer vissen achter het net

VEENDAM/ALTEVEER – De provincie Groningen kan gewoon doorgaan met de reconstructie van de weg N366 tussen Veendam en Stadskanaal. De Raad van State verklaarde woensdag alle beroepen tegen het plan niet ontvankelijk. In de praktijk houdt dat in dat de hoogste bestuursrechtbank niet inhoudelijk naar het plan en de bezwaren daartegen heeft kunnen kijken.

Procedurefouten
De N366 krijgt dubbele rijstroken tussen Veendam en Nieuwe Pekela. Hiervoor zijn inmiddels de bomen al verplaatst. Vanaf Nieuwe Pekela tot Stadskanaal wordt de provinciale weg N366 verbreed. Het verzet van de inwoners van Alteveer en van de dorpenbeheerteams Ommelandercompagnie, Ommelanderwijk-Zuidwending wordt niet verder besproken en gaat ongezien langs de Raad van State omdat er procedurefouten zijn gemaakt. Zo wilden de inwoners uit het dorp Alteveer graag speciaal ‘stil'-asfalt maar verzuimden ze de griffie-recht te betalen. Het Dorpenbeheerteam wilde een geluidswal opwerpen maar dit voorstel wordt ontvankelijk verklaard omdat niet duidelijk is gemaakt wie het dorpenbeheerteam vertegenwoordigt.

Bron: Rtv1


Rik Udema blijft trainer van VV Alteveer

Het bestuur en de spelersgroep van Alteveer en trainer Rik Udema zijn nog niet op elkaar uitgekeken.
De samenwerking is prima en daarom is het contract met een seizoen verlengd. Udema heeft de zondag vierdeklasser voor het eerste jaar onder zijn hoede.


Bron: Kanaalstreek Foto: Kanaalstreek


N366 twaalf dagen afgesloten in verband met bomenverplanting

De N366 is vanaf woensdag 16 november 06:00 uur tot maandag 28 november 06:00 uur volledig gestremd tussen Veendam en Nieuwe Pekela. Van vrijdag 25 november 06.00 uur tot maandag 28 november 06.00 uur is ook het wegvak tussen de aansluiting bij Nieuwe Pekela en bij Alteveer (N365) afgesloten voor al het verkeer. In die periode vindt de verplanting van bomen plaats. De bomen gaan verhuizen omdat de N366 op dit traject wordt verdubbeld en daarvoor is meer ruimte nodig. De omleidingsroute loopt vanuit Veendam via de N33 en de A7 naar Winschoten en via de N367 naar Pekela en omgekeerd.

Twee jaar geleden is al begonnen met de voorbereidingen voor de verplanting. Toen is de grond rond de kluit van de (grote) bomen gedeeltelijk afgegraven. Daardoor hebben de bomen nieuwe wortels aangemaakt, waarmee ze op hun nieuwe plek straks goed kunnen wortelen. De verplanting gebeurt bewust eind november. Dan zijn de bomen kaal en daardoor het minst kwetsbaar voor de verhuizing.

Grote en kleine bomen

De grootste bomen langs de N366 tussen Veendam en Pekela die worden verplant, zijn eiken van 20 à 25 meter hoog. Ze hebben een kluit van 4 bij 4 meter en wortels die tot 80 centimeter in de grond zitten. Voor deze grote bomen geldt dat eerst nog het laatste deel van de kluit wordt uitgegraven, waarna een hijskraan ze uit de grond tilt. De kleine bomen worden verplant met een machine die lijkt op een ijscolepel. Daarmee kunnen de kleine bomen in één keer uit de grond worden gehaald. De bomen worden verplaatst naar een plek met voedzame grond in de zuidelijke berm van de toekomstige verdubbelde N366, die de provincie al eerder hiervoor speciaal heeft aangelegd.

Wegvak Nieuwe Pekela – Alteveer ook gestremd

Van vrijdag 25 november 06.00 uur tot maandag 28 november 06.00 uur is ook het wegvak tussen Nieuwe Pekela en Alteveer (bij de aansluiting van de N366 met de N365) gesloten voor al het verkeer. Ook deze stremming is nodig in verband met het verplanten van bomen. Geschikte bomen verhuizen vanuit dit wegvak naar de nieuwe berm tussen Veendam en Pekela.

Bron: N366Veilig

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter