Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

20 - 23 november Kniepertjes en spekdikkenactie in het Kerkgebouw

Vanaf maandag t/m donderdag van ±8:30 tot ± 21:00 uur wordt er gebakken in het Kerkgebouw. U kunt ze afhalen in het gebouw maar er wordt ook aan de deur verkocht.

Kniepertjes 200 gram € 2,- / Spekdikken 6 stuks € 3,-


Laatste kans voor glasvezel buitengebied

WESTERWOLDE – Hel loopt niet echt lekker het aanvragen voor glasvezel in het buitengebied. Aanvragen kan nog maar een kleine drie weken. Inmiddels hebben zich 691 huishoudens (22%) zich ingeschreven. Bewoners hebben tot 4 december de gelegenheid om zich aan te melden voor glasvezel. Bij minimaal 50% krijgt glasvezel in het buitengebied van westerwolde en Stadskanaal groen licht. Anders is het over en uit.

Veel Westerwolders en Knoalsters in het buitengebied lijken zich te laten afschrikken door de hoge kosten van een glasvezelaansluiting van ruim 1.800 euro. “Voor een aantal mensen is dat zeker een drempel, maar die kunnen gebruik maken van een regeling om vijftien euro per maand te betalen”, zegt Olde Agterhuis, van de stichting Snel Internet Westerwolde/Stadskanaal. Agterhuis: “de tijd begint te dringen. Er moeten nog zeker 800 huishoudens worden overgehaald, voor 1 december”.

Extra inschrijfmiddagen

De afgelopen periode stond reeds in het teken van diverse inloopdagen, georganiseerd door de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal. Bewoners krijgen hier advies en hulp van de talrijke ambassadeurs bij bijvoorbeeld providerkeuze en inschrijven.

Besloten is om nog vier extra inschrijfmomenten te organiseren voor geïnteresseerde bewoners uit het buitengebied. Op deze dagen staan de serviceproviders voor u klaar om te helpen met uw inschrijving. Deze dagen staan zowel op de websites van de Stichting als van Mabin Groningen. De extra inschrijfmomenten vinden plaats op de volgende data:

  • 16 november | Gemeentehuis Sellingen | 14.30u – 17.30u
  • 21 november | Gemeentehuis Wedde | 14.30u – 17.30u
  • 22 november | Gemeentehuis Stadskanaal | 14.30u – 17.30u

Planning

Bewoners hebben dus nog drie weken om zich in te schrijven voor glasvezel. Na 4 december zal duidelijk worden of het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal een feit is. Tot 4 december kunt u zich nog aanmelden bij één van de serviceproviders.


5 november - Auto belandt in het water bij Alteveer


Foto: rtv-westerwolde - 112 regioflits

Zaterdagavond is tussen zeven en half acht op de Alteveersterweg in Alteveer een auto te water geraakt. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend.

De auto is door Bergingsbedrijf Willem Keizer uit het water getakeld en afgevoerd. Voor zover bekend raakte niemand gewond.


Glasvezelcampagne gaat laatste maand in


Foto: Catharina Glazenburg

De laatste maand van de vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal is aangebroken. Inmiddels hebben ruim 612 huishoudens (19%) in het gebied zich ingeschreven. Bewoners hebben nog tot 1 december de gelegenheid om zich aan te melden voor glasvezel. Bij minimaal 50% krijgt glasvezel in het buitengebied groen licht.

Inloopdagen groot succes
Veel bewoners maakten gebruik van de inloopmiddagen- en avonden, georganiseerd door de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal. Daarom is besloten nog drie extra inloopmomenten te organiseren voor geïnteresseerde bewoners van het buitengebied. Hier beantwoorden ambassadeurs graag vragen over alles wat met glasvezel en de dienstenabonnementen te maken heeft. Daarnaast vindt op 15 november vanaf 19.30 uur een speciale ondernemersavond plaats Zaal 12 te Vlagtwedde. Ondernemers kunnen hier terecht met vragen over de beste mogelijkheden voor hun bedrijf.

Laatste maand
Bewoners hebben nog een kleine vier weken om zich in te schrijven voor glasvezel. Op 1 december zal duidelijk worden of het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal een feit is. Tot die tijd zetten de ambassadeurs, de Stichting Westerwolde en Stadskanaal en Mabin Groningen alles in het werk om dit succes te volmaken.

De extra inloopmomenten vinden plaats op de volgende data:

08 november | Gemeentehuis Sellingen | 14.00u – 16.00u
08 november | De Vluchtweide, de Maten | 19.00u – 21.00u
09 november | Kerk Opwaarts, de Beetse | 19.00u – 21.00u

Over Mabin
De Maatschappij voor Breedband (Mabin) wil zoveel mogelijk glasvezelaansluitingen door heel Nederland te realiseren. In Groningen start het bedrijf met de bouw van een glasvezelnetwerk zodat álle adressen in het buitengebied toegang kunnen krijgen tot snel internet. Ook de gemeente wil graag dat de aanleg van glasvezel doorgaat, net als de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal. De vrijwilligers van deze stichting zetten zich met hart en ziel in om de bewoners te laten zien wat de voordelen van glasvezel zijn.

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter