Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws Alteveer Online

Sluiperds op de provinciale weg N366

maandag 12 november 2018


Klik op de foto voor het filmpje.

De N366 tussen Alteveer en Stadskanaal ligt er een maand lang uit. Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland staan langs de route om voorbijgangers te informeren over alternatieve routes..

Bron: RtvNoord


Opbrengst collecte Tsjernobylkinderen

De huis-aan-huis collecte die in de week van 22 oktober in Onstwedde, Holte, Alteveer en Mussel voor de stichting Tsjernobylkinderen Mussel-Onstwedde gehouden is, is zeer goed verlopen. Veel mensen verwachtten de collectanten al, omdat ze er over gehoord of gelezen hadden.

Dankzij de hulp van heel veel betrokken vrijwilligers is er een totaalbedrag van ruim € 4200,- opgehaald. De werkgroepleden van de stichting zijn heel blij met dit bedrag. Zij willen dan ook alle collectanten en gevers hartelijk bedanken voor hun inzet, betrokkenheid en giften. Heeft u de collectant gemist en wilt u toch graag een gift geven, dan kan dat op IBAN: NL88RABO0360767370 t.n.v. Stg. Hulp Tsjernobyl kinderen Mussel-Onstwedde .

In maart gaan de werkgroepleden een groep kinderen uit de Tsjernobylregio ophalen, die hier weer zes weken zullen verblijven om aan te sterken. 
 


Sint Maarten Alteveer 10 november

Omdat dit jaar 11 november op een zondag valt wordt Sint Maarten in Alteveer op 10 november gelopen.


N366 Alteveer – Stadskanaal dicht van 12 november tot 10 december

De provinciale weg N366 tussen Alteveer en Stadskanaal is afgesloten voor al het verkeer van maandag 12 november tot maandag 10 december. De afsluiting van de weg is nodig, omdat de weg wordt verbreed. Doordat de weg na de afsluiting breder is, verbetert de verkeersveiligheid. Weggebruikers moeten tijdens de afsluiting omleidingsroutes volgen en niet de navigatie. Zet de navigatie daarom uit.

Ter plekke staan borden met de omleidingsroutes. Een kaartje met de omleidingsroutes staat daarnaast op N366veilig.nl. De omleidingsroutes zijn niet de kortste routes. Sommige kortere routes zijn namelijk niet geschikt voor het vele en grote verkeer van de N366.

Route gestremd

Vooral de Veenhofsweg (parallel aan de N366) lijkt een aantrekkelijke alternatieve route. Maar de smalle weg is niet berekend op veel verkeer. Verkeer dat elkaar tegemoet komt, kan elkaar er nauwelijks passeren. En er rijden bovendien veel fietsers. Ook staan direct aan de weg huizen. Daarom zijn de Veenhofsweg, Alteveersterweg en Poortmanswijk tijdens de werkzaamheden aan de N366 gestremd voor doorgaand verkeer. De route kan alleen gebruikt worden door bewoners van de genoemde wegen en door fietsers. Naast dat de route gestremd is voor doorgaand verkeer, vinden in dezelfde periode ook werkzaamheden plaats aan de genoemde drie wegen. Doordat het verkeer van de N366 niet over de alternatieve route kan rijden, kan onder meer de schooljeugd veilig over de Veenhofsweg en Alteveersterweg blijven fietsen.

Lijnbus

Door de afsluiting kan de reguliere bus lijn 14 niet naar Alteveer rijden. Om ervoor te zorgen dat Alteveer toch bereikbaar blijft met het openbaar vervoer, zet Qbuzz een pendelbus in tussen Alteveer en Onstwedde. Meer informatie daarover vindt u op de website van Qbuzz .

Samen wegwerken

De N366 wordt afgesloten, zodat de wegwerkers veilig aan de slag kunnen met de verbreding. Dat is belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat wegwerkers in Nederland zich regelmatig onveilig voelen tijdens hun werk. Om de veiligheid bij wegwerkzaamheden te vergroten, hebben de drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie de handen ineen geslagen met de campagne ‘Samen wegwerken'. De campagne wordt bij wegwerkzaamheden in Groningen, Friesland en Drenthe ingezet om aandacht te vragen voor veilig gedrag van weggebruikers en wegwerkers. Meer informatie en tips staan op facebook.com/samenwegwerken en op samenwegwerken.nl.

Bron: N366veilig

 

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter