Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

Herdenking 500 jaar Reformatie in Nederlands Hervormde kerk Onstwedde

Op dinsdag 31 oktober wordt in de Nederlands Hervormde Kerk in Onstwedde
de herdenkingsbijeenkomst 500 jaar Reformatie gehouden.

Deze interkerkelijke bijeenkomst wordt georganiseerd door de plaatselijke predikanten samen met het evangelisatieplatform Alteveer en Onstwedde en Vlagtwedde.

Aanvang: 19.30 uur.

Waar: Ned. Hervormde Kerk in Onstwedde.

Muzikale medewerking door: Testify en Genesis uit Onstwedde

Organist: dhr. M. Wubs

Iedereen is van harte welkom!


10 oktober - Steunpunt ‘Vroeghulp bij scheiding' in Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal krijgt een ‘Steunpunt Vroeghulp bij echtscheidingen'. Dat moet vooral kinderleed voorkomen. Het steunpunt heeft een telefoonnummer (0599-635999) dat gebeld kan worden door ouders die scheiden en daar hulp bij nodig hebben.

Dupe
Er staan verschillende professionals klaar om hen te helpen, zegt wethouder Johan Hamster (CU). Hamster die o.a. jeugdhulp en onderwijs in de portefeuille heeft: “Er kan dan bijvoorbeeld een plan van aanpak worden gemaakt dat zich toelegt om betrokken kinderen niet de dupe te laten worden.”

School
Dat laatste gebeurt nu wel volgens wethouder Hamster: “Kinderen krijgt last van stress, op school gaat het niet goed, soms is zelfs hun veiligheid in het geding. Die signalen zijn aanleiding geweest om het Steunpunt op te zetten.”

Vanaf dinsdagmiddag 10 oktober is het steunpunt officieel open in de gemeente Stadskanaal.


3 oktober - Inbraak Lindenstraat - Burgernet melding

De politie onderzoekt een woninginbraak in Alteveer. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en draagt uw informatie bij aan de oplossing van deze woninginbraak.

De inbraak is gepleegd op maandag 2 oktober 2017 tussen 19:30 uur en 21:30 uur aan de Lindenstraat te Alteveer .

Het signalement van de verdachte(n) is niet bekend.

Heeft u of één van uw huisgenoten:

  • Rond het tijdstip van de woninginbraak een persoon of personen gezien die zich verdacht ophielden of die zich vreemd gedroegen in de omgeving?
  • Rond het tijdstip verdachte voertuigen (auto's, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
  • Kent u mensen in uw omgeving die mogelijk iets hebben gezien of gehoord?
  • Andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek?

Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met deze woninginbraak, neemt u dan direct contact op met de politie.. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem , 0800-7000 (gratis nummer).


2 oktober - Inleveren van asbestplaten voortaan gratis in Stadskanaal

Inwoners van de gemeente mogen vanaf nu 35 m2 asbestplaten gratis inleveren bij het gemeentelijk afvalbrengstation aan de Industriestraat in Stadskanaal. Het college heeft ingestemd met deze maatregel.

Tot nu toe mochten inwoners maximaal vijf platen gratis brengen, als ze dubbel waren verpakt in plastic. Bij meer dan vijf platen werden ze doorverwezen naar een particuliere inzamelaar of verwerker, waardoor de gemeente het zicht op het verantwoord afvoeren kwijt was. De gemeente wil voorkomen dat asbest als milieugevaarlijke stof illegaal wordt gestort.

Het gemeentebestuur raamt de jaarlijkse kosten voor de afvoer en verwerking van de gratis aangeleverde asbestplaten op € 8640,- en dekt dit uit de post Afval. Het college verwacht hiermee een duidelijke regeling te treffen voor de inwoners.

Het gaat niet alleen om de afgifte van asbestplaten, maar ook om het doen van een melding. Dit kunnen inwoners doen via het Omgevingsloket Online (OLO). Op grond van het Bouwbesluit mogen eigenaren zelf tot een maximum van asbesthoudende materialen van bouwwerken, zoals huizen en schuren, afvoeren. Door de nieuwe regeling verwacht het college dat het risico op het illegaal storten van asbest afneemt.


Alteveerster gaat viral

 

Na Rtv Noord, Dumpert en Facebook konden wij natuurlijk niet uitblijven om deze geweldige lach op Alteveer Online te delen.

Bron: Dumpert.nl

 

 

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter