Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

 

Beste timmerman van Nederland komt uit Alteveer!

Na een aantal spannende weken zijn donderdag, in het Beatrix Theater in Utrecht, de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing "Vakman van het jaar 2012". Tjakko Hulzebos uit Alteveer is in deze lustrumeditie door de vakjury, uit meer dan 30.000 mededingers in zijn vakgebied, verkozen tot vakman van het jaar in de categorie "timmermannen"

Citaat uit het juryrapport over winnaar Tjakko Hulzebos van Timmerfabriek Hulzebos Pekela BV: “Een timmerman pur sang, iemand die van hout houdt. Hij maakt alles zelf, van deuren en kozijnen tot trappen en steunpilaren. De jury was onder de indruk van zijn ambachtelijke timmerwerk, maar ook van de manier waarop hij over zijn vak praat. Hij praat met passie en dat reflecteert in zijn werk. Bovendien communiceert hij goed met zijn klanten, iets wat vandaag de dag onmisbaar is. Al met al een terechte winnaar in de categorie Timmermannen.”

Hij kreeg een prachtige bos bloemen, een oorkonde en een waardecheque, te besteden bij Leitz, van maar liefst € 1.000,--. Op de website van Vakman van het jaar 2012 vindt u alle informatie.

Tjakko was, als winnaar van de categorieprijs, ook in de race voor de Mercedes-Benz Citan, die tijdens de spetterende avondshow, met een optreden van onder andere Glennis Grace, werd uitgereikt. De winnaar van deze schitterende prijs kwam uit de categorie Vloerspecialisten en was de heer Gerard Pieket van Parketzorg. Na de uitreiking hebben we ons laten vertellen dat Tjakko in deze race op de tweede plek is geëindigd.

 

RTV Noord heeft een leuk filmpje geplaatst.

 

_____________________________________________________________________

Het Sint Maarten lampionnetjesfeest wordt zaterdag 10 november gehouden.

_____________________________________________________________________

________________________________________________________________

Op 2 december 2012 , 1eAdventszondag, wordt in de Gereformeerde Kerk te Onstwedde

een Adventsdienst gehouden.

Het thema van deze dienst is: “Ik zie uit naar……”

Voorganger is Ds. Viergever uit Onstwedde.

Medewerking wordt verleend door het Combo van de Chr. Geref. Kerk.

Aanvang om 19.30 uur.

Na afloop is er gelegenheid om bij een kopje koffie of fris nog even na

te praten.

Organisatie: Evangelisatieplatform Alteveer-Onstwedde-Vlagtwedde

__________________________________________________________________

Wendy Hidding is aan de (oude) Beumeesweg een kapsalon begonnen.

Wanneer u zich als nieuwe klant bij haar laat knippen kost het u € 10.00, brengt u een nieuwe klant aan dan mag die ook voor hetzelfde bedrag worden geknipt.

Ook voor de overige behandelingen kunt u bij Wendy terecht zoals op de flyer hieronder is te zien.

_________________________________________________________________________

Sint Maarten valt dit jaar op een zondag. De gemeente heeft het bericht laten uitgaan
om 12 november de lichtjes te laten branden.
De scholen hier in het dorp hebben het festijn op de zaterdag gepland.
Wat vind u? Branden de lichtjes hier op zaterdag of maandag?

Graag uw reactie naar Reactie@alteveeronline.nl

____________________________________________________________________

15 oktober. Tegen 16.15 uur kwam een 20 jarige automobilist uit Alteveer in botsing
met een fietser die vanaf de Borgesiusweg de Tangerveldweg opreed.
16 okt. De fietser heeft o.a., gebroken middenvoetsbeentjes maar is inmiddels weer thuis.

________________________________________________________________________

Kopie voor de Roakeldobbe inleveren voor 13 oktober 2012

________________________________________________________________________

_________________________________________________________________

_______________________________________________________________

Speeltoestellen krijgen een grote schoonmaakbeurt.

__________________________________________________________________

 

SELLINGEN – Muziekvereniging Jeduthun uit Sellingen heeft zaterdag drie jubilarissen gehuldigd: Sikke Dijkstra, Ineke Ophof en Elly Wind.

Ze deed dit tijdens het koffieconcert in de gereformeerde kerk in Sellingen, waarmee een studiedag ter voorbereiding op een concours op 10 november in Hoogezand werd afgerond.

Sikke Dijkstra uit Stadskanaal werd gehuldigd omdat hij 50 jaar muzikant is. Ineke Ophof uit Musselkanaal werd in de bloemetjes gezet omdat zij 25 jaar muzikant én lid van Jeduthun is. Elly Wind uit Alteveer werd gehuldigd omdat zij 25 jaar muzikant is.

Insigne
De drie jubilarissen werden toegesproken door voorzitter Harm Verweij van Jeduthun en Ben Wilts van de Christelijke Bond van Muziekverenigingen in de provincies Groningen en Drenthe. Wilts speldde de drie bovendien het VNM-insigne met edelstaal c.q. het zilveren VNM insigne op.

___________________________________________________________________

7 oktober. Foto's die rijders van de militaire voertuigen onderweg hebben gemaakt

6 oktober. Foto's militaire voertuigen.

________________________________________________________________

Een groot aantal militaire voertuigen trekt zaterdag vanuit Alteveer door Oost-Groningen. De organisatie is in handen van de NNLV (Noord Nederlandse Leger Voertuigen).

De stoet vertrekt om 10.00 uur vanaf het dorpshuis in Alteveer. De rit gaat vervolgens via Onstwedde en Veele naar Vlagtwedde. Bij Veelerveen wordt een stop gemaakt bij de bunkers, waarna Sellingen wordt aangedaan. Daar staat een bezoek op de rol aan voormalig kamp De Beetse. Daarna gaat de terugtocht via Jipsingbourtange naar Alteveer.

Verder krijgen de deelnemers nog de gelegeheid terrein te rijden op de zandafgraving in Nieuwe Pekela.

Tot slot is er zondag in Musselkanaal een zogenoemde static van alles wat maar wielen heeft.

NNLV
Voor de NNLV staat de gezamenlijk interesse voor de militaire voertuigen centraal. Alle voertuigen zijn particulier bezit en worden door de leden veelal zelf gerestaureerd en onderhouden.

NNLV houdt gezamenlijke activiteiten te ondernemen op het gebied van het verzamelen, restaureren/onderhouden en gebruiken van oude militaire voertuigen en een omgeving te creëren om gemakkelijk contact te kunnen leggen met liefhebbers van deze voertuigen in het Noorden

_________________________________________________________________

Groeten uit Tanzania:

Hallo inwoners van Alteveer,

Allereerst wil ik jullie bedanken voor het fantastische bedrag dat er is opgehaald voor het moeder en kind project van de Kabanga Hospital stichting. In totaal is er een bedrag op gehaald van €1704.15!

Het moeder en kind project vind voornamelijk plaats op de maternity ward. Hier liggen moeders die nog moeten bevallen of al zijn bevallen, premature kinderen en kinderen die meteen na de bevalling ziek zijn worden of medicatie nodig hebben. Op deze afdeling heb ik de afgelopen 3 weken stage gelopen. Een hele interessante afdeling. Ook mede doordat de opleiding voor verloskundige en verpleegkundige hier in 1 opleiding zit, wat in Nederland gescheiden is. Al veel bevallingen gezien en hierbij ook ondersteuning geboden. Wanneer een vrouw aan het bevallen is, is er verder niemand bij, zelfs haar man niet wat in Nederland een gewoonte is. De vrouw baart het kind, staat op, helpt soms zelfs nog even met schoonmaken en loopt zo de 'labour room' weer uit, alsof er niks gebeurd is. Echte powervrouwen hebben ze hier! 

Binnenkort, waarschijnlijk 25 oktober, willen ze de nieuwe maternity ward openen. Het nieuwe gebouw staat al klaar tegenover het oude gebouw. Dit gebouw heeft een praktischere indeling, want hier kunnen ook sectio's plaats vinden. Vrouwen moeten nu nog over een andere afdeling en via buiten naar de OK ruimte. Ten eerste is dit erg onpraktisch en ten tweede moet de OK ruimte ook net vrij zijn wanneer er een spoed sectio moet plaats vinden. Ik ben er al een aantal keren getuige van geweest dat er gewoon te laat actie werd ondernomen en dat er uit eindelijk een al overleden baby werd geboren. 
Ook liggen er momenteel 2 prematuren baby's op de afdeling en die liggen niet, zoals in Nederland, in de couveuse, maar moeten warm gehouden worden door doeken en door de lichaamswarmte van de moeder. Ook zijn de medische voorzieningen voor deze kinderen niet aanwezig, zoals zuurstof en veel premature kinderen overlijden dan ook.

Verder begin ik steeds meer aan het leven hier te wennen. Alles gaat lekker 'pole pole' (rustig aan), waar je zelf ook snel genoeg aan mee doet! We wonen in een klein dorpje waar dagelijks een marktje is met de meest heerlijke soorten fruit en groentes. We eten elke avond bij de nonnen, waarvan sommigen ook werken in het ziekenhuis. De nonnen zijn ontzettend lief en zorgen goed voor ons. 

Ik ben ervan overtuigd dat het gehele bedrag wat ik heb opgehaald met de actie heel goed besteed gaat worden. Wat de uiteindelijke bestemming zal zijn denken we nog hard overna, we hebben tenslotte ook nog 3 maanden te gaan.

Nogmaals heel erg bedankt voor de inzet en bijdrage!

Groetjes vanuit een warm Afrika,

Dora Nieland

_______________________________________________________________

Jongens aangehouden na poging straatroof

De politie hield maandagavond twee jongens van 16 jaar uit Nieuw Buinen en Alteveer aan voor het plegen van een straatroof. Het duo wordt ervan verdacht dat zij op het Europaplein in Stadskanaal geprobeerd hebben om een 14-jarige jongen uit Stadskanaal te beroven. De 14-jarige werd volgens eigen zeggen bedreigd met een scherp voorwerp. Hij moest van het duo enkele eigendommen afgeven. Dat deed hij niet, waarna beide verdachten er vandoor gingen. De politie wist op grond van informatie eerst de jongen uit Nieuw Buinen op te sporen. Dezelfde avond werd de knaap uit Alteveer ingerekend. Beide verdachten zitten vast. Zij worden vandaag gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het geweldsincident.

__________________________________________________________________

Verslag van een Zonnebloemvrijwilligster

Met de ''Zonnebloem'' naar bloemencorso in Eelde.

Zaterdag 1September gingen we, met 7 auto,s vol gasten, naar het
bloemencorso in Eelde.

We waren ruim op tijd aanwezig op de, voor ons gereserveerde tribune.
Het weer was prachtig en om half 2 ging het corso van start.
Allerlei prachtige praalwagens trokken aan ons oog voorbij en tussen
de wagens verschillende showbands.

We hadden belegde broodjes meegenomen, er werd koffie geserveerd ,er
was frisdrank en allerlei lekkernijen werden uitgedeeld en tot slot
kreeg ieder nog een ijsje.

Na het corso gingen we nog met een groep,die daar zin in had,een
patatje eten bij ''Gerak'' in Onstwedde ter afsluiting van een
gezellige dag.

___________________________________________________________________

______________________________________________________________

1 okt. Foto's van afgelopen weekend. Foto's Annelies Groen.

 

 

 

___________________________________________________________

Een vriendelijk verzoek van de oud-papier lopers

De vrijwilligers die elke eerste zaterdag van de maand uw oud papier
komen ophalen, willen graag dat u uw papier op een andere manier
aan de weg zet.

Voor de bewoners aan de Beumeesweg:
Wilt u het oud papier aan dezelfde kant van de weg zetten
waar u ook uw afvalcontainer neerzet?

Voor de bewoners in de nieuwbouw en Veenhofsweg(tot aan de brug):
Wilt u, voor zover mogelijk het oud papier bij elkaar zetten?

Voor het buitengebied verandert er niets, maar daar waar het kan
graag zoveel mogelijk bij elkaar zetten.

Door deze manier van neerzetten scheelt het de vrijwilligers nogal in tijd.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

De "Oud papier groep".

____________________________________________________________

Een 26-jarige man uit Alteveer raakte zaterdagmiddag op de Ganskampen in Onstwedde bij het oplaten van zijn vlieger behoorlijk gewond.

Door een rukwind werd de vliegeraar met zijn vlieger, van ruim 22 vierkante meter,
de lucht ingetrokken.
Hij maakte van ruim 2 meter een lelijke smak tegen de grond.
Hij is met rugletsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

____________________________________________________________

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter