Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws Alteveer Online

Geen bladkorven

Waar kunt u bladafval kwijt?
Om ervoor te zorgen dat u uw bladafval gemakkelijk kwijt kunt zonder dat dit extra geld kost, zullen wij in week 44, 46 en 48 gratis uw groene container laten legen.

Waarom geen bladkorven?
Het bleek de afgelopen jaren lastig om iedereen naar tevredenheid te voorzien. De bladkorven werden verdeeld over de dorpen en wijken in de gemeente en dit betekend dus dat niet iedereen de bladkorf bij zijn of haar voordeur had staan. Daarnaast kwamen wij geregeld afval in de bladkorven tegen dat hier niet in hoort. Dit heeft geleid tot hoge verwerkingskosten.

Gemeente Stadskanaal


Rob van Hoof te gast in programma Bedrijf Uitgelicht


Foto Catharina Glazenburg

STUDIO RTV WESTERWOLDE – Vanavond is Rob van Hoof van de telegramservice uit Alteveer te gast bij het programma: Bedrijf Uitgelicht.

Rob van Hoof van de telegramservice uit Alteveer is vanavond te gast bij het programma: Bedrijf Uitgelicht.
Altijd al willen weten hoe dat in zijn werk gaat, dan moet je vanavond tussen 18.00 en 19.00 uur even luisteren naar het programma Bedrijf Uitgelicht.

Presentatie: Willy Tiekstra

KLik HIER voor de mogelijkheden om het programma te beluisteren

Bron: Westerwolde Actueel


Update Bijeenkomst N366 veilig - verkeerd e-mailadres

Bewoners aan de Veenhofsweg en Poortmanswijk die een brief hebben ontvangen: het e-mailadres dat in de brief staat is fout. Het juiste e-mailadres waar u uw aanmelding heen kunt sturen is info@n366veilig.nl


Herdershond Senna uit Alteveer gevonden in Blijham

Gisteren is de vermiste Herdershond Senna in Blijham teruggevonden.

De sinds 31 augustus vermiste Hollandse Herder Senna is gisteren in Blijham teruggevonden. Senna werd vanaf de Veenhofweg in Alteveer vermist. Het schuwe dier liep dit weekend achter de boerderij van melkveebedrijf Meijer aan de Turfweg in Blijham.

Toen duidelijk werd dat het mogelijk om Senna ging werd diens baasje gebeld. Het bleek inderdaad Senna te zijn! Het dier was verwilderd en sterk vermagerd maar verder leek ze zo op het oog gezond. Senna werd gistermiddag herenigd met haar dolgelukkige baasje!


COLLECTE TSJERNOBYLKINDEREN

De stichting Hulp Tsjernobylkinderen Mussel-Onstwedde heeft toestemming om een huis-aan-huis collecte te houden. Op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober komen collectanten langs bij alle inwoners van Onstwedde, Holte, Mussel en Alteveer.

De Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Mussel-Onstwedde biedt kinderen uit het rampgebied in Wit Rusland de kans om voor 7 weken naar Nederland te komen voor hun gezondheid. Dit is nodig omdat de kinderen van nu, nog altijd lijden aan de gevolgen van de Tsjernobylramp.

Het verblijf van 7 weken in Nederland zorgt ervoor dat de kinderen aansterken, hun vermoeidheid afneemt en hun andere gezondheidsklachten verminderen. Veel kinderen zijn in de jaren na hun bezoek aan Nederland minder ziek en verzuimen minder van school. Verder willen ze een stabiel huisgezin laten ervaren waarin we ze graag iets mee willen geven van ons christelijk geloof.

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereiding van de komst van zo'n 25 kinderen met hun juf(fen) en een tolk. Deze kinderen komen uit de dorpen Gorodnaya, Fedory en Kolodnoe, in het zuidoosten van Wit-Rusland. Ze zijn in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. De kinderen zullen hier verblijven in de periode van maart t/m april 2019.

Daarom vragen wij u om aan de collectant een bijdrage te geven. Mocht u geen contant geld hebben, kunt u uw bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL88 RABO 0360.7673.70 t.n.v. Stg.Hulp Tsjernobyl kinderen Mussel-Onstwedde

Helpt u mee? De kinderen rekenen op u!
“Cпасибо” (dank u wel)!

Meer informatie over onze stichting:
www.tsjernobylkinderenmusselonstwedde.nl

Albertine Migchels T 0599 333336


Provincie en gemeente vragen bewoners Veenhofsweg mee te denken over sluipverkeer

‘Speciaal aandacht voor bewoners die een brief hebben ontvangen: het e-mailadres dat in de brief staat is fout. Het juiste e-mailadres waar u uw aanmelding heen kunt sturen is info@n366veilig.nl '

Op donderdagavond 4 oktober organiseren de gemeente Stadskanaal en de provincie Groningen een bewonersavond in Alteveer. Tijdens die avond gaan de provincie en gemeente in gesprek met bewoners van de Veenhofsweg en Poortmanswijk. Doel van de avond is om na te gaan hoe sluipverkeer over deze gemeentelijke wegen ontmoedigd kan worden, als de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal wordt afgesloten vanwege werkzaamheden. Bewoners van de Veenhofsweg en Poortmanswijk ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor deze avond. Ook overige bewoners van Alteveer die mee willen denken over het tegengaan van sluipverkeer, kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst. Opgave voor de avond kan via info@n366veilig.nl.

Vanaf oktober 2018 wordt de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal verbreed. Daarvoor wordt de weg voor een aantal weken volledig afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. De omleidingsroute is echter niet de kortste route. Dat komt doordat sommige wegen niet geschikt zijn om het verkeer van de N366 overheen te leiden.

Veenhofsweg
Vooral de Veenhofsweg, die parallel loopt aan de N366, lijkt een aantrekkelijke alternatieve route. Maar de smalle weg is niet berekend op veel verkeer. Verkeer dat elkaar tegemoet komt, kan elkaar er nauwelijks passeren. En er rijden bovendien veel (kwetsbare) fietsers. Ook staan direct aan de weg huizen. Daarom kan het verkeer van de N366 niet over deze weg rijden.

Bewonersbijeenkomst 4 oktober
De provincie en gemeente willen er alles aan doen om te voorkomen dat er sluipverkeer over de Veenhofsweg gaat rijden. Bewoners kunnen daarbij helpen. Daarom is er op 4 oktober een bewonersoverleg. Inwoners van Alteveer en andere omwonenden die willen meedenken om sluipverkeer tegen te gaan, zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats in de Drijscheer in Alteveer, vanaf 19.30 uur. Opgave voor de avond kan via info@n366veilig.nl .

Informatie
De bewonersavond is bedoeld om te praten over manieren waarop we sluipverkeer tegen kunnen gaan. De avond is uitdrukkelijk niet bedoeld om informatie over de werkzaamheden zelf te geven. Voor uitleg en informatie over de werkzaamheden, worden (later) andere informatieavonden georganiseerd. Ook kunt u op n366veilig.nl terecht voor informatie over de werkzaamheden.


Wethouders Brongers en Huizing markeren ontsluiting met ‘World Wide Web'

Foto: Ton op de Weegh

Er wordt een nieuwe fase bereikt in aanleg glasvezel buitengebieden Stadskanaal en Westerwolde.

Op woensdag 12 september wordt een nieuwe fase bereikt in de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde. De glasvezelkabel is dan op de plaats waar deze moet zijn.

Met het maken van een glasvezellas vieren wethouders Goziena Brongers (Stadskanaal) en Bart Huizing (Westerwolde) de ontsluiting met het ‘World Wide Web'. Dit doen zij bij het hoofdverdeelstation (popstation) in Vledderhuizen.

Op 12 september is de verbinding beschikbaar tussen de telefooncentrale Stadskanaal en het hoofdverdeelstation, het hart van het netwerk. Vanaf vrijdag 14 september gaan de serviceproviders in het hoofdverdeelstation apparatuur installeren en testen. Vanaf 8 oktober worden de eerste huizen aangesloten
op het glasvezelnetwerk en kunnen bewoners gebruik maken van de door hen gewenste diensten. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2019 alle aangemelde adressen zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Voorlichtingsavonden
Tijdens diverse voorlichtingsavonden krijgen inwoners uitleg over het bouwproces en de installatie van glasvezel. De eerste voorlichtingsavond vindt plaats op woensdag 12 september om 19.00 uur in d'Ekkelkamp in Onstwedde.

De daaropvolgende voorlichtingsavonden zijn op:
 Donderdag 20 september om 19.00 uur in Summertime, Mussel;
 Dinsdag 2 oktober 19.00 uur in Drijscheer, Alteveer;
 Woensdag 10 oktober om 19.00 uur in het Boschhuis, Ter Apel;
 Woensdag 31 oktober om 19.00 uur in Het Oude Wapen, Blijham.

Binnenkort volgt informatie over de avonden die in de resterende kernen plaats gaan vinden.

Bron: Westerwolde Actueel


Keimarkt - 12 september

Er is live muziek aanwezig en voor de kids een springkussen. Van Oort vishandel uit Gronngen, Slagerij Hemmen, bakker Meinds, Daalman snacks , Zaal12 en vele andere standhouders hebben een plaats of kraam gereserveerd.

Voor meer informatie: luukschenkel@hotmail.com

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter