Home
Nieuws
Agenda
Bedrijven
Verenigingen
Scholen
Wonen
Uut de oale deuze
Contact

Nieuws uit Alteveer

 

'Ook Alteveer wil bij nieuwe gemeente Westerwolde'

(Foto: RTV Noord)(Foto: RTV Noord)

GRONINGEN - Hoe ziet de nieuwe gemeente Westerwolde er in 2018 eigenlijk uit? Hoort Onstwedde daarbij? Alteveer? Smeerling? 'Dat kan', zegt gedeputeerde Patrick Brouns (CDA). 'Via een grenscorrectie. Maar dan moeten de drie gemeenten het wel eens worden.'

Die drie gemeenten zijn Stadskanaal, Bellingwedde en Vlagtwedde. De laatste twee zijn al een heel eind op weg met het fuseren tot de gemeente Westerwolde. Volgens het vorige provinciebestuur zou dat een te kleine gemeente (25.000 inwoners) zijn voor een gezonde toekomst. Maar van de nieuwe partijen op het pluche krijgen Vlagtwedde en Bellingwedde alle ruimte.

Waarschuwing uit Bellingwedde
Marja Bos, raadslid voor GroenLinks in Bellingwedde, was woensdagavond op het provinciehuis om in te spreken tijdens de Statencommissie. Ze wilde vooral een waarschuwing afgeven. De fusie tussen haar gemeente en Vlagtwedde is in de raadszaal dan wel democratisch tot stand gekomen, dat wil niet zeggen dat alle inwoners het er mee eens zijn. Zij in elk geval niet.

En volgens Bos zijn er verschillende dorpen en gehuchten langs de huidige gemeentegrens met Stadskanaal die aangeven bij (het gebied) Westerwolde te horen. En dus ook graag bij die gemeente worden ingedeeld. 'Herindelen moet in één keer goed', legde Bos de Staten voor.

Kleine dorpen willen bij Westerwolde
Dagblad van het Noorden schreef dinsdag ook dat verschillende kleine dorpen in de buurt van Onstwedde bij Westerwolde willen horen. 'Van die nieuwe gemeente willen wij graag deel uit maken', zei Jan-Willem Kok van de stichting Boermarke Essen en Aa's tegen de krant.

'Hebt u nadere contacten met die dorpen gehad?', vroeg Bé Zwiers (Partij voor het Noorden) woensdagavond aan Marja Bos. Zij antwoordde: 'Een inwoner van Alteveer, bijvoorbeeld, die nam contact op, omdat hij een handtekeningenactie wilde starten. Omdat ook inwoners in het dorp Alteveer kennelijk graag aan willen sluiten bij Westerwolde.'

Krap aan
De reactie van de verantwoordelijke gedeputeerde, Patrick Brouns, was duidelijk. 'In principe is het aan de betrokken gemeenten waar die gebieden bij willen horen. Via een grenscorrectie kan het. En het is logisch om dat na de herindeling te doen. In de lopende procedure kan het ook. Maar gezien het feit dat de beide gemeenten er naar streven op 1 januari 2018 de nieuwe gemeente Westerwolde te vormen, is dat wel krap aan, denk ik.'

Bron: Dagblad van het Noorden

______________________________________________________________

Schrijven van de secretaris van de Vereniging Groninger Dorpen

________________________________________________________

7 Sept. Maandagmorgen omstreeks kwart voor elf is er door graafwerkzaamheden op het Streekje ter hoogte van nr 6, een gaslekkage veroorzaakt.

Omwonenden werden door de politie verzocht hun huis te verlaten.

 

 

_________________________________________________

________________________________________________________

3 sept. Gistermorgen heeft Plaatselijk Belang, samen met Herman Bekker en Carolien Prins, de plannen besproken die er zijn voor het leegstaand schoolgebouw.
Er wordt nu een plan van aanpak geschreven voor de gemeente. Dat er nog het een en ander moet worden gedaan aan het gebouw werd gister wel duidelijk.

Ook is deze week Plaatselijk Belang naar de peuterschool geweest. Er is samen met de leiding gekeken naar het vergroten van het plein. De peuters krijgen waarschijnlijk ook de opslagruimte die op het plein staat in gebruik.

 

 

 

 

 

 
 
©Alteveer Online | E-mail: reactie@alteveeronline.nl | Webdesign Jennie Greven
 
Volg ons ook op Twitter